Рецепт Сметанний соус з грибами

Рецепт Сметанний соус з грибами
Кількість порцій: 4 Час приготування: 25 хв.
До апетитного м'ясної страви або овочів, смаженим на грилі, наприклад, хочу запропонувати вам подати дуже ніжний і насичений соус, який точно припаде до смаку всім, хто його спробує.

опис приготування:

1. Хочу розповісти, як приготувати сметанний соус з грибами легко і просто. Для початку необхідно очистити цибулину, нарізати дрібним кубиками і відправити на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла.

2. Тим часом вимийте і висушіть гриби. Наріжте їх невеликими шматочками і додайте до злегка підсмаженої цибулі.

3. На середньому вогні смажте гриби до готовності, періодично помішуючи. Посоліть і поперчіть їх за смаком. Можна додати і інші спеції при бажанні.

4. Поки смажаться гриби, можна вимити й подрібнити свіжу зелень.

5. Також можете пропустити через прес 1-2 зубчики часнику, щоб додати соусу пікантність.

6. Готові гриби зніміть зі сковороди і відправте в чашу блендера (я залишаю трохи, щоб в соусі траплялися цілі шматочки грибів).

7. Додайте трохи водички або бульйону і збийте.

8. Надішліть на вогонь і тушкуйте кілька хвилин.

9. З'єднайте зі сметаною і відкладеними раніше грибами. Все ретельно перемішайте.

10. Додайте за смаком сіль, перець і зелень.

11. От і все, апетитний соус готовий!

Консистенція його залежить в основному від обраної сметани (чим нижче жирність, тим більше рідким буде соус). Смачного!


  • гриби— 200 грам
  • цибулина— 1 штука
  • Рослинна олія— 1 Ст. ложка
  • крем— 1 Склянка
  • сіль— За смаком
  • перець— За смаком
  • зелень— За смаком
1. Хочу розповісти, як приготувати сметанний соус з грибами легко і просто. Для початку необхідно очистити цибулину, нарізати дрібним кубиками і відправити на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла.

2. Тим часом вимийте і висушіть гриби. Наріжте їх невеликими шматочками і додайте до злегка підсмаженої цибулі.

3. На середньому вогні смажте гриби до готовності, періодично помішуючи. Посоліть і поперчіть їх за смаком. Можна додати і інші спеції при бажанні.

4. Поки смажаться гриби, можна вимити й подрібнити свіжу зелень.

5. Також можете пропустити через прес 1-2 зубчики часнику, щоб додати соусу пікантність.

6. Готові гриби зніміть зі сковороди і відправте в чашу блендера (я залишаю трохи, щоб в соусі траплялися цілі шматочки грибів).

7. Додайте трохи водички або бульйону і збийте.

8. Надішліть на вогонь і тушкуйте кілька хвилин.

9. З'єднайте зі сметаною і відкладеними раніше грибами. Все ретельно перемішайте.

10. Додайте за смаком сіль, перець і зелень.

11. От і все, апетитний соус готовий!

Консистенція його залежить в основному від обраної сметани (чим нижче жирність, тим більше рідким буде соус). Смачного!


Подібні рецепти

Сметанний соус

Гірчично-сметанний соус

Рецепт приготування соусу зі сметани, борошна і вершкового масла. опис приготування: Сметанний соус добре поєднується з грибними, м'ясними, овочевими та рибними стравами. При бажанні в соус можна додати подрібнену зелень кропу або петрушки. приготування: Розігріти вершкове масло в сковороді. Д...

Сметанний крем

Сметанний крем

Рецепт приготування крему зі сметани і цукрової пудри. опис приготування: Сметанний крем - простий рецепт крему для тортів і печива. Для приготування сметанного крему вам знадобиться всього лише два продукти - сметана і цукор (або цукрова пудра). Чим густіше сметана, тим густішим вийде ваш кре...

Сметанний торт на кефірі

Сметанний торт на кефірі

Всі ми дуже любимо торти. Свято не свято, якщо на столі немає смачного торта, але не завжди є час на його випічку. Розповім простий і швидкий рецепт, як приготувати сметанний торт на кефірі. опис приготування: Приготування будь-якого торта вимагає знань і умінь. Не кожен може похвалитися таким...

Сметанний торт

Сметанний торт

Сметанний торт готується з тіста на сметані. Я додала в тісто журавлину, але цілком підійде і вишня, в тому числі, морожені ягоди. Торт виходить дуже м'яким і соковитим і чудово виглядає. опис приготування: Сметанний торт - просте, але в той же час дуже смачні ласощі. Підходить для щоденного ч...

Сметанний десерт з желе

Сметанний десерт з желе

Сметанний десерт з желе — легке і ніжне блюдо, головним інгредієнтом якого виступає сметана. кількість порцій: 7 складові:  — 9 грам(крем 30% — 500 г Цукровий пісок — 100 г Вишневий сік — 150 мл Апельсиновий сік — 150 мл Персиковий сік 150 мл желатин швидкорозчинний — 18 г Какао-порошок — 10 г ...