Рецепт Shotis сигари
Шотіс пури - це традиційний грузинський хліб, випікається у формі шаблі або човники з обов'язковим отвором посередині, хліб пишний, з хрусткою солоноватой скоринкою, це хліб одного дня.
опис приготування:
Традиційний шотіс пури випікається в спеціальних печах, але і в звичайній духовці він точно вийде, якщо дотримуватися покрокові рекомендації в рецептом.
- Борошно пшеничне, вищий сорт— 250 грам
- борошно цільнозернове— 25 грам
- вода— 200-225 мілілітрів
- Пшенична стартер— 75 грам
- Дріжджі сухі швидкодіючі— 2 грами
- сіль— 5 грам
- Масло рослинне— 12 грам
- молоко— 1 Ст. ложка(для змазування перед випічкою)
У теплій воді розчиніть сіль.
Додайте пшеничну закваску, розмішайте.
Змішайте пшеничне і цельнозерновую борошно, додайте сухі дріжджі
Всипте борошно і змішайте з водою.
Подальший заміс тесту продовжуйте на столі, вимішують не менше 10 хвилин, в процесі замісу змащуйте тісто рослинним маслом, допомагайте собі скребком для тесту.
Вимішати тісто покладіть в ємність, краї якої змащені олією, накрийте плівкою і поставте в тепле місце для бродіння на 2-2,5 годину, через годину зробіть обминку тесту.
Тісто має добре збільшитися в розмірах.
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто.
Скачайте тісто в кулю. Тісто дуже м'яке, пузирістие.
Надайте тесту довгасту витягнуту форму, покладіть на лист пергаменту, змащеного олією і присипаного борошном, кінчики хліба можна розгорнути в різні боки. Залиште на 30 хвилин.
через 30 хвилин зробіть посередині хліба наскрізний отвір, змастіть молоком. Духовка в цей час повинна бути розігріта на максимум. випікати при 250 градусах без конвекції з парою, хвилин 20. Дивіться за своєю духовкою, так як вони всі різні.
Шотіс пури можна їсти гарячим, відразу після випічки.
Хліб дуже смачний, з хрусткою скоринкою, ніздрюватий, з великими дірочками всередині.
Подібні рецепти
Пиріжки з капустою «сигари»
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...