Рецепт Сушена яловичина

Рецепт Сушена яловичина
Кількість порцій: 10 Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.
Хоча сушена яловичина зазвичай готується для тривалого зберігання, але в нашій сім'ї вона ніколи не залежується довше одного дня, вже дуже смачне виходить мяско у цій простому рецепт.

опис приготування:

Я думаю, що багато хто з вас бачили таке м'ясо в магазинах, воно там найчастіше продається в якості закуски до пива або вина, так ось приготувати сушену яловичину в домашніх умовах цілком можна. Для цього нам знадобиться близько двох кіло хорошого м'яса, трохи спецій і приправ, а також звичайна сушарка. Далі все дуже легко і просто, єдине, ніж вам доведеться запастися — це терпінням, адже готова яловичина буде тільки через 4-5 днів. Але це якраз той випадок, коли очікування з лишком винагороджується, адже мяско з цим простим рецептом сушеної яловичини виходить приголомшлива.

  • м'якоть яловичини— 2 кілограма(без кісток, плівок і жив)
  • окріп— 1 Склянка
  • соус соєвий— 50 мілілітрів
  • сіль— 2 чайних ложки
  • Суміш мелених перців— 2 чайних ложки
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист— 1 штука
  • сушені трави— 1-2 Щепоток
сушена яловичина - фото крок 1 Для початку ми промиваємо м'ясо під проточною водою, обтирає його насухо рушником і нарізаємо поперек волок на шматки шириною близько 1 см, викладаємо яловичину в каструлю. В окремому посуді змішуємо соєвий соус, сіль, цукор, мелений перець, подрібнений лавровий лист і сушені трави. Вливаємо в цю суміш склянку окропу і перемішуємо все, поки цукор і сіль не розчиняться. Приготованим розсолом заливаємо яловичину, гарненько все перемішуємо, накриваємо м'ясо тарілкою так, щоб вона потопала в каструлі і повністю прикривала м'ясо. Тепер відправляємо яловичину маринуватися на три доби в холодильник.

сушена яловичина - фото крок 2 Після закінчення трьох днів, коли м'ясо гарненько промаринуется, ми обтирає шматки яловичини паперовими рушниками і викладаємо їх в сушарку на відстані один від одного, знизу поміщаємо шматки побільше, тому що там вони швидше висохнуть.

сушена яловичина - фото крок 3 Тепер встановлюємо температуру сушки в 70-72 ступеня, час сушки 24 годину.

сушена яловичина - фото крок 4 А через два дні можна приймати результат, втім, якщо ви нарізали яловичину шматками товщі одного сантиметра, той час сушки доведеться збільшити.

сушена яловичина - фото крок 5 Приємного вам апетиту!

Подібні рецепти

Фарширована яловичина

Тушкована яловичина (яловичина Bourguignon)

Ароматна і ніжна яловичина з соковитими яблуками всередині — таке блюдо стане прикрасою будь-якого столу, не має значення, подаєте ви його дорогим гостям або просто вирішили побалувати домашніх смачною вечерею. опис приготування: Я дуже люблю цей рецепт приготування фаршированої яловичини, по ...

Глазурована яловичина із зеленою квасолею

Глазурована яловичина із зеленою квасолею

Рецепт приготування яловичини в глазурі з соєвого соусу і чилі з зеленою квасолею. опис приготування: Змішати соєвий соус, оцет, кунжутне масло і соус чилі в невеликій мисці, відкласти в сторону. У великій сковороді нагріти оливкове масло на сильному вогні. Приправити стейки з сіллю і перцем,...

Яловичина по-французьки

Яловичина по-французьки

Тут я пропоную швидкий і простий рецепт яловичини по-французьки, який не займе у вас багато часу і сил. А смачне і ароматне м'ясо з помідором і сирної шапочкою сподобається абсолютно всім. опис приготування: Зараз я розповім вам, як зробити яловичину по-французьки не в духовці, як це зазвичай...

Яловичина по-китайськи з овочами

Яловичина по-китайськи з овочами

Досить пікантне і ароматне блюдо в кращих традиціях китайської кухні. І якщо ви хочете по-справжньому здивувати своїх рідних, то рецепт приготування яловичини по-китайськи з овочами — це те, що треба. опис приготування: Звичайно ж, для кого-то смак цього блюда, як і вся азіатська кухня, може з...

Яловичина по-купецькому

Яловичина по-купецькому

Хороший добрий рецепт приготування смачного і м'якого м'яса, який відмінно підійде для святкового столу. Ви легко з ним впораєтеся, а результат, безсумнівно, порадує вас і ваших гостей. опис приготування: Рецепт приготування яловичини по-купецькому чимось досить схожий з рецептом м'яса по-фран...