Рецепт Шоколадний торт з ірискою
Шоколадний торт з ірискою — це не найпростіший у приготуванні, зате просто шалено смачний торт, перед яким не встоїть жоден ласун. Ідеальний тортик до чаю або кави.
опис приготування:
відразу скажу — приготування шоколадного торта з ірискою забирає досить багато часу і сил, проте воно того дійсно варто. Торт виходить просто чарівний — набагато смачніше, ніж який-небудь покупної. Що мені ще подобається — цей шоколадний торт з ірискою дуже добре зберігається в холодильнику до декількох днів, тому приготувати його можна заздалегідь, за день-два до якогось свята.
Бажаю удачі в приготуванні!
- Ізюм темний— 50 грам
- ром світлий— 90 мілілітрів
- Борошно пшеничне— 310 грам
- Цукровий пісок— 170 грам
- цукор коричневий— 125 грам
- Волоський горіх— 50 грам
- Яєчний білок— 2 штуки
- Kumkvat zasakharyennyi— 50 грам
- Ізюм світлий— 50 грам
- Вершкове масло— 190 грам
- Яєчний жовток— 2 штуки
- вершки 20-22% — 370 мілілітрів
- шоколад темний 70-80% какао— 150 грам
Муку перетираем со сливочным маслом в крошку. Можно это сделать при помощи блендера. В эту же смесь добавляем сахар.
Затем в смесь добавляем два желтка и пару столовых ложек рома. Перемешиваем и замешиваем из этой смеси тесто.
Тесто может получиться неоднородным, але це не біда. Заворачиваем получившийся шарик в пленку и отправляем в холодильник на 1 час.
Охлажденное тесто прямо в пищевой пленке раскатываем в пласт, переворачиваем его в форму для нашего торта.
Лишние краешки теста обрезаем, а форму с тестом ставим в морозилку на 15 хвилин. Затем ставим тесто в духовку и запекаем около 20 хвилин при 190 градусах.
Теперь делаем ириску. Для этого масло необходимо растопить с сахаром, затем добавить в них все сливки и варить около 10-15 минут на быстром огне до загустения.
Достаем из духовки основу для торта. Ириску смешиваем с сухофруктами и измельченными грецкими орехами, а затем равномерно распределить по тесту.
Шоколад рубим небольшими кусочками и заливаем горячими сливками (близько 170 мл). Добавляем совсем немножко рома (буквально 15 мл) и перемешиваем до более однородного состояния.
Получившуюся шоколадную смесь выливаем на основу для торта. Оставляем торт охлаждаться.
опціонально, можно из белков и сахара можно сделать белковый крем и украсить им наш торт. Но это скорее для красоты, чем для вкуса, поэтому можно не утруждаться. торт готовий!
Подібні рецепти
Спагеті з креветками в соусі
Любіть шоколадну випічку? Та ще й з захопливою горіховим присмаком ... ммм! Я від таких десертів просто без розуму, якщо чесно. Ось і готую, буває. І Вам раджу! Смачний тортик люблять все, так що готуємо. опис приготування: У каструлі на середньому вогні, довести до кипіння масло, води і какао...
Шоколадний листковий торт
Рецепт листкового шоколадного торта на день народження або будь-яке інше свято. Торт готується не дуже складно, але виходить набагато смачніше покупного. Спробуйте — і вам обов'язково сподобається! опис приготування: Рецепт шоколадного листкового торта досить довгий, але нічого дуже складного ...
Шоколадний торт Чорна вуаль
Рецепт шоколадного торта з кремом. опис приготування: Цей незвичайний торт урізноманітнює будь-який стіл і буде прекрасним доповненням до будь-якого святкування. цукру— 1.25 склянки кукурудзяного крохмалю— 1/4 склянки солі— 1/2 Ст. ложки молока— 2 склянки вершків— 1 Склянка шоколаду— 225 г...
Шоколадний торт «купол»
Шоколадний торт "; Купол" особливо припаде до смаку тим, хто обожнює безе і шоколаді, адже саме поєднання хрусткої повітряної випічки і густого шоколадного крему роблять цей торт незабутнім! опис приготування: У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати шоколадний торт "; Купол ";, дуже ориг...
Шоколадний торт на швидку руку
Цей тортик відмінно підійде для несподіваного свята або якщо ви просто хочете швидко приготувати собі що-небудь смачненьке. В будь-якому випадку, його смак вас несподівано і приємно здивує. опис приготування: Рецепт приготування шоколадного торта на швидку руку я дізналася зовсім недавно і від...