Рецепт Шоколадний листковий торт

Рецепт Шоколадний листковий торт
Кількість порцій: 12 Час приготування: 6 г. 0 хв.
Рецепт листкового шоколадного торта на день народження або будь-яке інше свято. Торт готується не дуже складно, але виходить набагато смачніше покупного. Спробуйте — і вам обов'язково сподобається!

опис приготування:

Рецепт шоколадного листкового торта досить довгий, але нічого дуже складного в ньому, якщо розібратися, немає. Отже, розповідаю, як приготувати шоколадний листковий торт:

1. Розігрійте духовку до 190 градусів.

2. Всипте в глибоку миску борошно, какао, розпушувач і сіль. гарненько перемішайте.

3. Яйця окремо збийте на високій швидкості міксера протягом 2 хвилин. Потім почніть поступово додавати цукор, продовжуючи збивати на високій швидкості до м'яких піків.

4. Додайте половину сухої суміші до збитих яєць. ретельно перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, знову добре перемішайте. Потім додайте решту суху суміш і акуратно перемішайте.

5. Тісто розділіть на рівні частини і перекладіть в підготовлені форми для запікання коржів. випікати потрібно 18-20 хвилин при 190 градусах до сухої зубочистки. Готові бісквіти дістаємо з духовки і охолоджуємо до кімнатної температури.

6. Тепер займіться приготуванням крему. Шматочки шоколаду потрібно розтопити на водяній бані до утворення однорідної кремоподібної маси. Розтоплений шоколад зніміть з вогню, дайте йому охолонути до кімнатної температури, після чого додайте до нього вершки, ванільний екстракт і перемішайте за допомогою міксера. Одержаний крем потрібно поставити в холодильник на пару годин.

7. Отже, бісквіти готові, крем готовий - приступаємо до складання торта. Бісквіти повинні бути однакової форми і розміру, зайве потрібно обрізати. На велике блюдо стелимо папір для запікання, викладаємо перший шар бісквіта. За допомогою щітки промачівают бісквіт коньяком і кавою. Потім зверху змащуємо його шоколадним кремом, розподіляємо рівномірно по всій поверхні торта. Повторюйте цю процедуру до тих пір, поки у вас не закінчаться бісквіти. Верхнім повинен бути шар шоколадного крему (для краси можна зробити крем двох кольорів - з молочного і з білого шоколаду, і верхній шар змастити кремом з білого шоколаду, як на фото).

8. Зібраний шоколадний листковий торт відправляємо в холодильник на пару годин, після чого його можна подавати.

Бажаю удачі в приготуванні!


  • розпушувач— 2 чайних ложки
  • сіль— 2 щіпки
  • яйця— 8 штук
  • Вершкове масло— 4 Ст. ложки
  • Молочний шоколад— 400 грам(для крему)
  • ванільний екстракт— 1 Чайна ложка
Рецепт шоколадного листкового торта досить довгий, але нічого дуже складного в ньому, якщо розібратися, немає. Отже, розповідаю, як приготувати шоколадний листковий торт:

1. Розігрійте духовку до 190 градусів.

2. Всипте в глибоку миску борошно, какао, розпушувач і сіль. гарненько перемішайте.

3. Яйця окремо збийте на високій швидкості міксера протягом 2 хвилин. Потім почніть поступово додавати цукор, продовжуючи збивати на високій швидкості до м'яких піків.

4. Додайте половину сухої суміші до збитих яєць. ретельно перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, знову добре перемішайте. Потім додайте решту суху суміш і акуратно перемішайте.

5. Тісто розділіть на рівні частини і перекладіть в підготовлені форми для запікання коржів. випікати потрібно 18-20 хвилин при 190 градусах до сухої зубочистки. Готові бісквіти дістаємо з духовки і охолоджуємо до кімнатної температури.

6. Тепер займіться приготуванням крему. Шматочки шоколаду потрібно розтопити на водяній бані до утворення однорідної кремоподібної маси. Розтоплений шоколад зніміть з вогню, дайте йому охолонути до кімнатної температури, після чого додайте до нього вершки, ванільний екстракт і перемішайте за допомогою міксера. Одержаний крем потрібно поставити в холодильник на пару годин.

7. Отже, бісквіти готові, крем готовий - приступаємо до складання торта. Бісквіти повинні бути однакової форми і розміру, зайве потрібно обрізати. На велике блюдо стелимо папір для запікання, викладаємо перший шар бісквіта. За допомогою щітки промачівают бісквіт коньяком і кавою. Потім зверху змащуємо його шоколадним кремом, розподіляємо рівномірно по всій поверхні торта. Повторюйте цю процедуру до тих пір, поки у вас не закінчаться бісквіти. Верхнім повинен бути шар шоколадного крему (для краси можна зробити крем двох кольорів - з молочного і з білого шоколаду, і верхній шар змастити кремом з білого шоколаду, як на фото).

8. Зібраний шоколадний листковий торт відправляємо в холодильник на пару годин, після чого його можна подавати.

Бажаю удачі в приготуванні!


Подібні рецепти

Листковий шоколадний торт

Листковий торт з ягодами

Рецепт приготування листкового шоколадного торта (чізкейк). опис приготування: Просіяти через сито борошно, змішати з какао і порошком для випічки. Поставити в сторону. Зробити крем з масла і цукру. розбити 3 яйця, змішати з борошняної сумішшю. В іншій мисці збити 60 г пісочний, тертий сир, ва...

Листковий торт з готових коржів

Листковий торт з готових коржів

Я завжди зберігаю подібні заготовки будинку. Інший раз нічим пригостити гостей, немає часу або можливості і торт з покупних коржів мене частенько виручає. Ідеальний для зайнятих персон! опис приготування: Готовому торту необхідно настоятися 2 години при кімнатній температурі, а потім відправит...

Листковий торт з рибою

Листковий торт з рибою

Цей торт гарний тим, що його не треба піч. робиться швидко, а виходить незмінно смачним. Усе, хто пробував його - просили рецепт. І ви спробуйте! опис приготування: P.S. Порада від виробника: тортик можна злегка підігріти в мікрохвильовці, трохи, 15-20 секунд: сир трохи розплавиться, а тортик ...

Шоколадний мигдальний листової торт

Шоколадний мигдальний листової торт

Любіть шоколадну випічку? Та ще й з захопливою горіховим присмаком ... ммм! Я від таких десертів просто без розуму, якщо чесно. Ось і готую, буває. І Вам раджу! Смачний тортик люблять все, так що готуємо. опис приготування: У каструлі на середньому вогні, довести до кипіння масло, води і какао...

Шоколадний торт Чорна вуаль

Шоколадний торт Чорна вуаль

Рецепт шоколадного торта з кремом. опис приготування: Цей незвичайний торт урізноманітнює будь-який стіл і буде прекрасним доповненням до будь-якого святкування. цукру— 1.25 склянки кукурудзяного крохмалю— 1/4 склянки солі— 1/2 Ст. ложки молока— 2 склянки вершків— 1 Склянка шоколаду— 225 г...