Рецепт Шоколадний крамбл

Рецепт Шоколадний крамбл
Кількість порцій: 8 Час приготування: 45 хв.
Шоколадний крамбл - вишукане і смачне блюдо. Воно стане чудовою прикрасою святкового столу або сімейного чаювання. Його насичений шоколадно-горіховий смак нікого не залишить байдужим.

опис приготування:

Шоколадний крамбл подавайте холодним до чаю, кави або іншому улюбленого напою. Виходить він дуже ніжним, розсипчастим і неймовірно смачним. А на наступний день крамбл ще смачніше!

Для приготування цього незвичайного страви можна використовувати не тільки фундук, але і будь-які інші горіхи. Для начинки замість рікотти цілком підійде м'який сир середньої та / або високої жирності. Нежирний не беріть, він буде відчуватися крупинками! Шоколадно-горіхову пасту можна замінити сумішшю шоколаду, масла і тертих горіхів.


  • вершкове масло— 125 грам
  • цукор— 110 грам
  • funduk— 120 грам(80 в тісто, 40 в начинку)
  • какао— 20 грам
  • яйця— 2 штуки
  • розпушувач— 7 грам
  • сіль— 1 щіпка
  • мука— 300 грам
  • rikotta— 250 грам
  • шоколадно-горіхова паста— 250 грам
шоколадний крамбл - фото крок 1 1. Горіхи подрібнити в блендері. близько 1/4-1/3 частини горіхів залиште цілими. Додайте просіяне борошно, какао, цукор, сіль і розпушувач. масло розтопіть, дайте йому трохи охолонути, потім вилийте в чашу блендера до інших інгредієнтів. Далі додайте яйця і ретельно вимісити тісто. При відсутності блендера зробити це можна і вручну. Від отриманого тесту відокремте 1/3 частина, загорніть її в харчову плівку і покладіть в холодильник.

шоколадний крамбл - фото крок 2 2. Частину, що залишилася тесту покладіть між двох листів пергаменту і розкачайте качалкою в тонкий пласт. Зніміть верхній лист пергаменту і обережно перекладіть тісто в форму для випічки (у мене вона діаметром 24 см). сформуйте бортик, видаліть надлишки тесту з країв. Змішайте Рікотта і шоколадно-горіхову пасту, заздалегідь дістаньте інгредієнти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Отриману начинку викладіть у форму на тісто і розрівняйте.

шоколадний крамбл - фото крок 3 3. Поверх начинки розкладіть залишені горішки. Дістаньте тісто з холодильника. Відщипувати від нього невеликі шматочки, розкладаючи їх по поверхні пирога. Таким чином покрийте весь пиріг. Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів, випікайте пиріг 30 хвилин. Готовий шоколадний крамбл остудіть у формі. Смачного!

Подібні рецепти

Фруктовий крамбл

Сирний крамбл

насичений смак, соковиті фрукти, хрустка скоринка з горішками… хочу розповісти, як приготувати фруктовий крамбл, дивовижний десерт, який стане альтернативою бісквітним тортам або морозиву. опис приготування: Для приготування фруктового крамбль ви можете використовувати будь-які фрукти, не тіль...

Грушевый крамбл

Грушевый крамбл

Ніжна груша під ароматною крихтою з пісочного тіста, з шоколадом і горішками — це дивовижна альтернатива бісквітів, тортів та іншим стандартним десертів. Дивіться рецепт грушевого крамбль! опис приготування: крамбл — досить популярний десерт, який можна готувати не тільки з грушею, але і з ябл...

Французький шоколадний десерт

Французький шоколадний десерт

Щоб приготувати французький шоколадний десерт вам знадобиться 20 хвилин часу і гарний настрій. Інгредієнтів зовсім мало, десерт — неймовірно смачний! пробуйте. опис приготування: Малина з шоколадом поєднується відмінно. Я думаю, це не буде для вас секретом. Але в цей французький шоколадний дес...

Шоколадний батончик з карамеллю

Шоколадний батончик з карамеллю

Рецепт приготування батончика з карамеллю, шоколадною глазур'ю і медовими кренделі. опис приготування: У приготуванні домашнього шоколадного батончика немає нічого складного, більш того, це можна зробити лише за 10 хвилин. іриски— 24 штук(квадратні карамельні цукерки ) медових кренделя— 24 ...

Шоколадний бісквіт для торта

Шоколадний бісквіт для торта

Велика частина тортів робляться на основі бісквітних коржів. Пропоную перевірений рецепт приготування шоколадного бісквіта! Спробуйте! опис приготування: Хороший бісквіт - це половина торта, далі необхідний крем, просочення і глазур. Бісквіт вийде пишним, тому можна розрізати його на кілька ко...