Рецепт Шилаплави
Шилаплави — грузинський плов, який по консистенції більше схожий на рисову кашу. Класичний Шілаплаві варять з молодої баранини, але допускається його приготування з куркою, телятиною, яловичиною.
опис приготування:
Національне грузинське блюдо Шілаплаві все-таки більше схоже на різотто і готується тільки з круглозерні рису, який добре розварюється. Готується блюдо просто, закладка вельми довільна і немає строгих тимчасових обмежень. Одним з обов'язкових умов залишається тільки каструля з товстим дном. Шілаплаві подають в будні і свята.
- курячі стегна— 500 грам
- рис круглозерний— 1,5 склянки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- морква— 1 штука
- Соняшникова олія— 40 мілілітрів
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- Куркума мелена— 0,5 чайних ложки
- базилік сушений— 0,5 чайних ложки
Видаліть кістки у курки. Куряче філе наріжте шматочками і викладіть в каструлю з товстим дном.
Налийте соняшникову олію і обсмажте м'ясо, періодично перемішуючи протягом 7-8 хвилин.
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю з куркою.
наливати 250-300 мл. води і тушкуйте курку з цибулею і морквою 15-20 хвилин. додайте сіль, перець чорний мелений, сушений базилік і куркуму.
Рис ретельно помийте і викладіть в каструлю.
Залийте рис з куркою і овочами гарячою водою на палець вище рису.
Накрийте каструлю кришкою і варіть Шілаплаві до готовності.
Шилаплаві готовий. Подавайте до столу зі свіжими овочами і соліннями.
Подібні рецепти
Червоний цибуля маринована
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...