Рецепт Шилаплави

Рецепт Шилаплави
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 45 хв.
Шилаплави — грузинський плов, який по консистенції більше схожий на рисову кашу. Класичний Шілаплаві варять з молодої баранини, але допускається його приготування з куркою, телятиною, яловичиною.

опис приготування:

Національне грузинське блюдо Шілаплаві все-таки більше схоже на різотто і готується тільки з круглозерні рису, який добре розварюється. Готується блюдо просто, закладка вельми довільна і немає строгих тимчасових обмежень. Одним з обов'язкових умов залишається тільки каструля з товстим дном. Шілаплаві подають в будні і свята.

  • курячі стегна— 500 грам
  • рис круглозерний— 1,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • морква— 1 штука
  • Соняшникова олія— 40 мілілітрів
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • Куркума мелена— 0,5 чайних ложки
  • базилік сушений— 0,5 чайних ложки
Шилаплави - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти для приготування шілаплаві.

Шилаплави - фото крок 2 Видаліть кістки у курки. Куряче філе наріжте шматочками і викладіть в каструлю з товстим дном.

Шилаплави - фото крок 3 Налийте соняшникову олію і обсмажте м'ясо, періодично перемішуючи протягом 7-8 хвилин.

Шилаплави - фото крок 4 Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю з куркою.

Шилаплави - фото крок 5 наливати 250-300 мл. води і тушкуйте курку з цибулею і морквою 15-20 хвилин. додайте сіль, перець чорний мелений, сушений базилік і куркуму.

Шилаплави - фото крок 6 Рис ретельно помийте і викладіть в каструлю.

Шилаплави - фото крок 7 Залийте рис з куркою і овочами гарячою водою на палець вище рису.

Шилаплави - фото крок 8 Накрийте каструлю кришкою і варіть Шілаплаві до готовності.

Шилаплави - фото крок 9 Шилаплаві готовий. Подавайте до столу зі свіжими овочами і соліннями.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Червоний цибуля маринована

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...