Рецепт Шашлик з шампіньйонів в духовці
Мене цей рецепт рятує, коли в гості раптово заявляються друзі-вегетаріанці - м'ясо вони не їдять, а гриби люблять. Може бути, і вам стане в нагоді цей простий рецепт шашлику з печериць в духовці?
опис приготування:
звичайно, для того, щоб приготувати такий імпровізований шашличок, бажано використовувати міцні свіжі гриби приблизно одного розміру. краще, якщо середнього. Печериці-переростки можна розрізати навпіл, а «дрібниця» залишити на суп або рагу. Отже, простий рецепт шашлику з печериць в духовці:
1. Отже, гриби ретельно миємо під проточною водою, зрізаємо темні цятки, обсушуємо на рушник.
2. Готуємо маринад - змішуємо масло з лимонним соком, сіллю і перцем. Найкраще це робити віночком або міксером.
3. Кожен шампіньончікі обмакиваем в маринад і нанизуємо на змочені у воді дерев'яні шпажки. При бажанні можна чергувати з кільцями цибулі, помідорів, болгарського перцю та інших овочів. Але гриби і самі по собі будуть хороші.
4. Встановлюємо шпажки на решітку або кладемо на деко запікаємо в добре розігрітій духовці, періодично перевертаючи, хвилин 15-20.
5. Подаємо гриби прямо на шпажках, наприклад, зі сметанно-часниковим соусом і відвареною картоплею.
Смачного!
- печериці свіжі— 0,5 кілограма
- Масло рослинне— 1 Ст. ложка
- Сік лимона— 1 Ст. ложка
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- Цибуля ріпчаста— За смаком(по бажанню)
1. Отже, гриби ретельно миємо під проточною водою, зрізаємо темні цятки, обсушуємо на рушник.
2. Готуємо маринад - змішуємо масло з лимонним соком, сіллю і перцем. Найкраще це робити віночком або міксером.
3. Кожен шампіньончікі обмакиваем в маринад і нанизуємо на змочені у воді дерев'яні шпажки. При бажанні можна чергувати з кільцями цибулі, помідорів, болгарського перцю та інших овочів. Але гриби і самі по собі будуть хороші.
4. Встановлюємо шпажки на решітку або кладемо на деко запікаємо в добре розігрітій духовці, періодично перевертаючи, хвилин 15-20.
5. Подаємо гриби прямо на шпажках, наприклад, зі сметанно-часниковим соусом і відвареною картоплею.
Смачного!
Подібні рецепти
«Айдахо» картопля
В очікуванні основної страви раджу приготувати чудову літню закуску — шашлик з печериць з беконом. До неї можна подати яскравий соус і блюдо відразу стане святковим і розкішним. опис приготування: Для шашлику з печериць можна приготувати домашній соус песто. але, у зв'язку з тим, що наш шашлик...
Шашлик з шампіньйонів з розмарином
Шашлик з шампіньйонів з розмарином — чудовий гарнір або закуска для фуршету. Замість шампурів будемо використовувати очищені про листочків гілочки розмарину. Ароматний шашлик з грибів прикрасить ваш стіл. опис приготування: Як приготувати шашлик з печериць з розмарином? 1. печериці промийте, з...
Шашлик з шампіньйонів
Шашлик з шампіньйонів — це прекрасний літній блюдо, яке добре поєднується з м'ясним шашликом. Втім, для вегетаріанців шашлик з печериць може стати самостійним смачним блюдом. опис приготування: взагалі, потрібно нагадати, що печериці можна їсти і сирими, тому обмеження за часом приготування ша...
Грибний соус з шампіньйонів
Ніжний грибний соус стане кращим супроводом до м'яса, птиці, пасти або риба. спробуємо приготувати? опис приготування: Правильно підібраний і підготовлений соус допоможе розкрити смак будь-якої страви і скрасити будь-які недоліки. Один з найпопулярніших соусів — грибний соус з шампіньйонів. Це...
Грибний суп із заморожених шампіньйонів
Коли потрібно досить швидко приготувати смачну і ситне перша страва на обід, на виручку прийде цей простий і класний варіант, як приготувати грибний суп із заморожених шампіньйонів. опис приготування: Дуже зручно використовувати для приготування грибного супу готові суміші разом з овочами. Це ...