Рецепт Хліб з прісного тіста

Рецепт Хліб з прісного тіста
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 50 хв.
Хліб з пшеничного борошна з додаванням висівок, зародків пшениці, вівсяних пластівців і коричневого цукру - це дуже швидкий і корисний рецепт хліба.

опис приготування:

Замість дріжджів в тісто додається сода, використовувана в якості розпушувача. Інформація, що міститься в пахте молочна кислота вступає в реакцію з содою, утворюючи крихітні бульбашки вуглекислого газу. Ось чому випічка виходить пишною і повітряної. При бажанні в хліб може бути доданий родзинки, волоські горіхи і t.d.

  • підсмажених пшеничних висівок— 3 Ст. ложки
  • підсмажених зародків пшениці— 3 Ст. ложки
  • вівсяних пластівців— 2 Ст. ложки
  • темно-коричневого сахара— 2 Ст. ложки
  • соди— 1 Чайна ложка
  • солі— 1 Чайна ложка
  • охолодженого вершкового масла— 2 Ст. ложки
Хліб з прісного тіста - фото крок 1 1. Помістити стійку в середнє положення і розігріти духовку до 220 градусів. Вистелити пергаментним папером або силіконовим килимком. У великій мисці змішати борошно, пшеничні висівки, зародки пшениці, вівсяні пластівці, коричневий цукор, соду і сіль.

Хліб з прісного тіста - фото крок 2 2. Додати нарізане на шматочки вершкове масло і розтерти до розсипчастої консистенції. Додати достатню кількість сколотин, щоб вийшло м'яке тісто.

Хліб з прісного тіста - фото крок 3 3. Злегка замісити тісто і викласти його в підготовлену форму. Сформувати з тіста круг, а потім, використовуючи хлібний ніж, зробити два надрізи в тесті хрест-навхрест приблизно на 2,5 см в глибину.

Хліб з прісного тіста - фото крок 4 4. Випікати в розігрітій духовці до тих пір, поки хліб не стане темно-коричневим, а вставлена ​​в центр зубочистка не буде виходити чистою. Це забере у вас близько 40 хвилин. Витягти хліб з форми і остудити на стійці близько 30 хвилин перед подачею на стіл.

Подібні рецепти

Суп з мови з равликами з тіста

Бурсак з прісного тіста

Рецепт приготування супу з мови, яловичого бульйону і цибулі з зеленню і равликами з тіста. опис приготування: Равлики з тіста також можна відварити в бульйоні з обсмаженою цибулею, розлити суп по тарілках, а потім додати нарізаний мову. приготування: Помістити мову в каструлю, залити холодною...

Еклери з заварного тіста з білими грибами

Еклери з заварного тіста з білими грибами

Це дуже незвичайне і красиве блюдо, яке прикрасить собою будь-який святковий стіл: ніжні еклери з заварного тіста з сирно-грибною начинкою. Випічка не солодке, але повинна сподобається і діткам! опис приготування: Хочу порекомендувати вам цей класичний рецепт приготування еклерів з заварного т...

Грибочки з тіста

Грибочки з тіста

Щоб приготувати грибочки з тіста, довелося знайти стару радянську форму для випічки печива. Печиво готується не в духовці, а на плиті. Готові грибочки з тіста покриваються шоколадною глазур'ю! опис приготування: Старе-добре печиво, родом з дитинства. Щоб приготувати грибочки з тіста в домашніх...

Хліб «черепашки»

Хліб «черепашки»

Уже кілька років в моді кольоровий хліб. Що тільки не роблять умеліци з різнобарвного тесту! Пропоную зробити веселих черепашок - це зовсім не важко. З таким хлібом добре ходити в гості. опис приготування: Колір тесту надають за допомогою натуральних продуктів - такий варіант набагато краще ви...

Хліб дарницький в хлібопічці

Хліб дарницький в хлібопічці

Придивіться до цього цікавого рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати хліб дарницький в хлібопічці на власній кухні. такий смачний, з медовим ароматом, теплий і запашний може бути тільки вдома. опис приготування: Коли вдома печеться хліб, то його дух і аромат заповнює всю квартиру. Завдяки цьо...