Рецепт Старочешский трдельник ( Трдло )
Трдельник — старинное чешское лакомство, выпекается на открытом огне в виде пустого цилиндра. Есть обязательно горячим! Тогда почувствуете хрустящую орехово-коричную корочку, а под ней вкусный мякиш.
опис приготування:
Эта традиционная чешская выпечка готовится при открытом огне на специальных деревянных цилиндрах – «трдло», звідси і назва.
Я вам розповім, как приготовить трдельник (трдло) в домашніх умовах. повірте, це не важко! Если у вас нет специальных форм/валиков для трдло, возьмите картонные основы от бумажных полотенец, оберните их фольгой – и цилиндр для трдельника готов! Приємних вам клопоту на кухні!
- борошно— 300-350 грам
- цукор— 4 Ст. ложки(2ст.л. — в тісто; 2ст.л. — для обсипання)
- дріжджі свіжі— 15 грам(або сухі — 1 середня лінія)
- Вершкове масло— 70 грам
- яйця— 2 штуки
- молоко— 100 мілілітрів
- горіхи— 100 грам(за смаком: funduk, волоські, кешью, арахис или смесь)
- обкладинка— 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне— 1 Ст. ложка(для змащення)
Дріжджі розведіть в 50 мл теплого молока и оставьте в теплом месте до появления пенной шапочки.
Вершкове масло розтопіть, вылейте в стакан (обсяг склянки — 250мл), трохи остудіть. Яичные желтки разотрите с 2 ст.л. цукру, добавьте в стакан. Долейте оставшееся теплое молоко до верха стакана.
Вылейте смесь и подошедшие дрожжи в просеянную муку, додайте сіль, замісіть м'яке тісто.
Помістіть тісто в миску, накрийте і залиште підходити в теплому місці на 1,5 годину. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
Для обсыпки орехи измельчите в крупную крошку с помощью блендера, додайте 2 ст.л. цукру і корицю, перемішайте.
Специальной основы/валика для трдло у меня нет, я использовала картонные основы от бумажных полотенец, обмотанные фольгой. Каждый валик смажьте растительным маслом. Підійшло тісто розділити на рівні частини, каждую скатайте в жгут и намотайте на подготовленные формы, закрепляя хорошенько концы теста. Затем прокатайте валики с тестом так, чтобы полоски соединились между собой и тесто стало плоским.
Каждую заготовку смажьте слегка взбитым белком и обсыпьте измельченными орехами. Візьміть прямокутну форму, положите на ее бортики валики с тестом. Трдельник должен выпекаться, не касаясь тестом формы, в разогретой до 180С духовке 25-30 хвилин (до рум'яної скоринки). Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовый трдельник аккуратно снимите с валика.
Подавайте выпечку горячей! Смачного!
Подібні рецепти
Хлібний пудинг в мікрохвильовці
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...