Рецепт Хліб з цільного зерна

Рецепт Хліб з цільного зерна
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 2 г. 20 хв.
Всі знають, що хліб з цільного зерна набагато корисніше для організму. все мікро- і макроелементи знаходяться саме в оболонці зерна. поділюся рецептом, як приготувати хліб з цільного зерна.

опис приготування:

Такий хліб можна зробити в хлібопічці, але я розповім про те, як приготувати його вручну за допомогою звичайної духовки. Можна використовувати сухі або живі дріжджі. Такий хліб відмінно підійде для бутербродів. Можна спекти його з різними добавками, наприклад, з насінням соняшнику або гарбуза, а також з сиром або цибулею.

  • швидкорозчинні дріжджі— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • Вершкове масло— 2 Ст. ложки
  • кефір— 2 Ст. ложки
1 У миску просійте борошно, потім додайте сіль і перемішайте.

2 Додайте швидкорозчинні дріжджі і перемішайте, потім додайте цукор, вершкове масло, кефір, перемішайте.

3 Поступово додавайте потроху води і замішують тісто, воно повинно вийти трохи липким.

4 Змастіть тісто водою, накрийте рушником і залиште в мисці на 30-35 хвилин, потім обомніте і викладіть у форму для запікання, залиште на 40-45 хвилин.

5 У цей час розігрійте духовку до 220 градусів, відправте форму в духову шафу і випікайте близько 25-30 хвилин. Якщо хліб дуже потемніє, накрийте його мокрим папером (пергаментом).

6 Дістаньте хліб з духовки і викладіть на решітку для охолодження. Смачного!

Подібні рецепти

Французький хліб

Раф-кава з лавандою

Здивуйте своїх рідних на сніданок свіжоспеченим теплим хлібом. У французького хліба виходить досить товста скоринка. опис приготування: приготування: перемішати сироватку, теплу воду, дріжджі і цукор. Дати постояти до утворення піни. Додати борошно, сіль і замісити пружне тісто. Накрити тісто ...

Хліб «черепашки»

Хліб «черепашки»

Уже кілька років в моді кольоровий хліб. Що тільки не роблять умеліци з різнобарвного тесту! Пропоную зробити веселих черепашок - це зовсім не важко. З таким хлібом добре ходити в гості. опис приготування: Колір тесту надають за допомогою натуральних продуктів - такий варіант набагато краще ви...

Хліб дарницький в хлібопічці

Хліб дарницький в хлібопічці

Придивіться до цього цікавого рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати хліб дарницький в хлібопічці на власній кухні. такий смачний, з медовим ароматом, теплий і запашний може бути тільки вдома. опис приготування: Коли вдома печеться хліб, то його дух і аромат заповнює всю квартиру. Завдяки цьо...

Хліб «Antipasto»

Хліб «Antipasto»

Рецепт приготування італійського хліба з начинкою з сиру, olivok і зелений. опис приготування: Розкачати тісто на 12×15 дюймовий прямокутник. Змастити тісто оливковою олією за допомогою пензлика. викласти пепероні, тертий сир моцарелла, маслини і італійські приправи. Щільно скрутіть бортики уз...

Хліб для хлібопічки «Мулинекс»

Хліб для хлібопічки «Мулинекс»

Після кількох невдалих спроб спекти хліб в духовці я зважилася на покупку хлібопічки. тут розповім, як приготувати хліб для хлібопічки «Мулінекс». Це хліб з пониженим вмістом вуглеводів. опис приготування: Багато хто робить одну і ту ж саму помилку: НЕ підігрівають воду до необхідної температу...