Рецепт Гокая

Рецепт Гокая
Кількість порцій: 2 Час приготування: 30 хв.
Гокая - це киргизька тонка коржик з дріжджового тіста, яку найчастіше подають до чаю. У нас такі коржі найчастіше подають до супів і бульйонів. Сьогодні хочу приготувати таку корж з вами.

опис приготування:

Про це рецепті я почула від захопленої подруги, яка вперше приготувала ГЗК і була вражена результатом. На смак коржик мені теж сподобалася. звичайно, нічого надприродного в ній немає, але в якості альтернативи хліба і тостів - дуже навіть нічого. рецепт, як приготувати гокая, я у подруги взяла, і сьогодні буду готувати. Результат побачимо разом!

  • Вода тепла— 100 мілілітрів
  • дріжджі швидкодіючі— 8 грам
  • борошно— 120 грам
  • Вершкове масло— 20 грам
  • сода— 1 Чайна ложка
  • сіль— 1 щіпка
  • цукор— 2 щіпки
Гокая - фото крок 1 Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Гокая - фото крок 2 змішайте борошно, соду, цукор, сіль і швидкодіючі дріжджі. Розтопити вершкове масло (мені зручно розтоплювати в мікрохвильовці), додайте до сухих інгредієнтів. Потім влийте тепленьку воду і гарненько все перемішайте.

Гокая - фото крок 3 При необхідності додайте ще трохи борошна, замісіть пружне тісто. Залиште його на 15 хвилин в теплому місці.

Гокая - фото крок 4 Потім розкачати тісто у формі довгого овалу. Розріжте його навпіл. Потім кожну частину складіть знову навпіл уздовж і загорніть в рулетик.

Гокая - фото крок 5 Ось таких два рулетика у нас вийшло.

Гокая - фото крок 6 Тепер кожен рулетик тонко розкачати.

Гокая - фото крок 7 Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки. Зверніть увагу: це займе всього кілька хвилин, якщо у вас добре розігріта сковорода, так що дивіться, щоб не підгоріло.

Гокая - фото крок 8 Гокая готова. Їжте із задоволенням!

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Бісквіт з сирною начинкою

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...