Рецепт Gemmaitya

Рецепт Gemmaitya
Час приготування: 30 хв.
Gemmaitya (генмайтя), від японського «коричневий рисовий чай» — древній енергетичний напій, яким користувалися бідняки для підтримки сил. Він виготовлявся з листя зeленого чаю і смаженого рису

кількість порцій: 1
  • Мал— 1 Склянка
  • зелений чай— 1 Склянка(лист)
  • сіль— 1 За смаком
  • вода— 300-500 мілілітрів(80-85 градусів Цельсія)
  • геммайтя суміш— 1-2 чайних ложок
Gemmaitya - фото крок 1 Рис рівномірно обсмажити на сухій чавунній сковорідці до придбання золотисто-коричневого кольору. Краще придбати рис японського виробництва, який можна знайти на полиці для суші.

Gemmaitya - фото крок 2 Дати рису охолонути до кімнатної температури на окремому блюді. Змішати його з зеленим чаєм. Для даного напою підходять сорти сейто або бантом, проте їх можна замінити будь-яким зеленим чаєм без фруктових наповнювачів і ароматизаторів.

Gemmaitya - фото крок 3 Отриману суміш зберігати в герметичній тарі для збереження аромату. Використовувати в міру потреби.

Gemmaitya - фото крок 4 Очищену воду закип'ятити і дати їй охолонути до температури 80-85 градусів. Не поспішайте заливати напій окропом так ви втратите частину його користі і смаку.

Gemmaitya - фото крок 5 У деяких великих супермаркетах можна купити готовий геммайтя, проте свіжоприготований варіант буде набагато смачніше і корисніше.

Gemmaitya - фото крок 6 Настояти чай протягом 3-5 хвилин в залежності від бажаної міцності і відразу ж подавати на стіл. А ще краще заварювати чай на очах у гостей, як це прийнято в Японії.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Рецепт пирога (маннік на кефірі)

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...