Рецепт Гарум

Рецепт Гарум
Кількість порцій: 8 Час приготування: 20 дн. 20 г. 0 хв.
гарум (лат. liquamen) - традиційний соус давньоримського походження, який подають і до солодких, і до солоних страв. Рецепт соусу гарум — до вашої уваги.

опис приготування:

Вперше соус гарум згадується в кулінарній книзі Апіція, ці записи датовані I століттям н. е. Соус входив до багатьох рецепти римської кухні. Назва соусу гарум в перекладі з давньоримського означає «рідина». З давніх-давен соус гарум вживали також у якості лікарського засобу. Стародавні римляни застосовували гарум при наривах і укусах тварин. На сьогоднішній день цей соус є основою рибного і устричного соусів, які виготовляють у В'єтнамі і в Таїланді.

Головними інгредієнтами соусу гарум є дрібна солона риба і ароматичні трави. У нього також додають оливкове масло, оцет, сіль, вино і перець. При приготуванні цього соусу поширюється дуже їдкий рибний запах. відомо, що в Стародавньому Римі з цієї причини його забороняли готувати у великих містах. Так що будьте обережні

Соус гарум найчастіше згадується в рецептах італійської кухні. Його подають в якості приправи до страв з м'яса. Гарум також добре поєднується з овочевими стравами.

Отже, рецепт соусу гарум:

1. У керамічний посуд тонким шаром викладаємо дрібно нарубані трави.

2. На них викладаємо шар дрібної риби.

3. Посипаємо рибу сіллю.

4. Аналогічним чином робимо ще кілька шарів. Верхнім повинен бути шар солі.

5. Закриваємо посуд дерев'яною кришкою таким чином, щоб між кришкою і виділяється рідиною залишався повітря.

6. Через тиждень перемішуємо шари і залишаємо їх ще на тиждень в колишньому положенні. По закінченню другого тижня повторюємо процедуру — соус повинен ферментіроваться три тижні.

7. Коли обумовлені три тижні ферментації минуть, акуратно зливаємо виділилася в посуді рідина — це і є соус гарум.

Готово!


  • Рыба мелкая соленая— 2 кілограма
  • спеції— — За смаком(селера, чебрець, чебрець, фенхель, шавлія, рута, кейбер, перечная мята, кріп)
  • сіль велика— 250 грам
Вперше соус гарум згадується в кулінарній книзі Апіція, ці записи датовані I століттям н. е. Соус входив до багатьох рецепти римської кухні. Назва соусу гарум в перекладі з давньоримського означає «рідина». З давніх-давен соус гарум вживали також у якості лікарського засобу. Стародавні римляни застосовували гарум при наривах і укусах тварин. На сьогоднішній день цей соус є основою рибного і устричного соусів, які виготовляють у В'єтнамі і в Таїланді.

Головними інгредієнтами соусу гарум є дрібна солона риба і ароматичні трави. У нього також додають оливкове масло, оцет, сіль, вино і перець. При приготуванні цього соусу поширюється дуже їдкий рибний запах. відомо, що в Стародавньому Римі з цієї причини його забороняли готувати у великих містах. Так що будьте обережні

Соус гарум найчастіше згадується в рецептах італійської кухні. Його подають в якості приправи до страв з м'яса. Гарум також добре поєднується з овочевими стравами.

Отже, рецепт соусу гарум:

1. У керамічний посуд тонким шаром викладаємо дрібно нарубані трави.

2. На них викладаємо шар дрібної риби.

3. Посипаємо рибу сіллю.

4. Аналогічним чином робимо ще кілька шарів. Верхнім повинен бути шар солі.

5. Закриваємо посуд дерев'яною кришкою таким чином, щоб між кришкою і виділяється рідиною залишався повітря.

6. Через тиждень перемішуємо шари і залишаємо їх ще на тиждень в колишньому положенні. По закінченню другого тижня повторюємо процедуру — соус повинен ферментіроваться три тижні.

7. Коли обумовлені три тижні ферментації минуть, акуратно зливаємо виділилася в посуді рідина — це і є соус гарум.

Готово!


Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Піца з беконом і ананасом (Гавайська)

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...