Рецепт Гамбовци

Рецепт Гамбовци
Кількість порцій: 16 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Уже не перший раз роблю ці булочки і не перестаю дивуватися, які ж вони чудові! Якщо коротко сказати - м'які, повітряні, зі смачною посипкою! Обов'язково приготуйте гамбовци!

опис приготування:

А я розповім вам, як приготувати гамбовци! Це невеликі солодкі булочки на пару з ягідними начинками. Блюдо зустрічається не тільки в угорській кухні, але і чеської, австрійської, української (закарпатские гамбовцы). Неймовірно м'які парові булочки просто тануть у роті! Дивіться мій рецепт і повторюйте всі етапи готування, я впевнена, що вам сподобається!

  • Борошно пшеничне— 3 склянки(з гіркою)
  • молоко— 200 мілілітрів
  • дріжджі свіжі— 20 грам
  • цукор— 3 Ст. ложки(в тісто)
  • яйце— 1 штука
  • сіль— 2 щіпки
  • смородина чорна— 1 Склянка(для начинки)
  • цукор— 3 Ст. ложки(для начинки)
  • Сухарі з білого хліба— 100 грам(для обсипання)
  • цукор— 3 Ст. ложки(для обсипання)
  • Вершкове масло— 50 грам(для обсипання)
  • Вершкове масло— 25 грам(для змазування булочок)
гамбовци - фото крок 1 Підготуйте продукти, молоко підігрійте до 40 градусів. приступимо!

гамбовци - фото крок 2 Просейте муку в глубокую посудину.

гамбовци - фото крок 3 Розчиніть дріжджі в теплому молоці. Влийте в борошно, туди ж вбийте яйце, додайте цукор і сіль.

гамбовци - фото крок 4 Почніть замішувати тісто.

гамбовци - фото крок 5 Вимішуйте тісто до тих пір, поки не відчуєте під руками пружний колобок. Накрийте його чистою серветкою і залиште в теплі на 2 годину.

гамбовци - фото крок 6 Тепер зробіть посипання для гамбовци. Для цього сухарі білого хліба подрібніть в блендері до утворення крихти. На сковороді обсмажте крихту з цукром і вершковим маслом.

гамбовци - фото крок 7 В результаті виходить солодка, смачна і трохи хрустка маса.

гамбовци - фото крок 8 Через дві години в теплі тісто добре піднімається і збільшується в об'ємі.

гамбовци - фото крок 9 розділити тісто 14-16 частин-кульок. Кожна кулька розрівняйте, це зручніше робити в руці, покладіть ягідну начинку і трохи цукру.

гамбовци - фото крок 10 Дуже добре заліпити край. Змастіть низ булочки топленим маслом.

гамбовци - фото крок 11 На решітку пароварки помістіть булочки на відстані один від одного. закрийте кришку, але пароварку не вмикайте, нехай хвилин 10-15 булочки відпочивають. Після поставте таймер на 20 хвилин роботи пароварки.

гамбовци - фото крок 12 Готові булочки знімайте по одній з решітки пароварки, змащуйте щедро вершковим топленим маслом і обсипайте смаженими сухарями.

гамбовци - фото крок 13 Ось такі вони гамбовци! через хвилин 15-20 їх можна їсти. Смачного!

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Горіховий торт (старовинний рецепт)

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...