Рецепт Гамбовци
Уже не перший раз роблю ці булочки і не перестаю дивуватися, які ж вони чудові! Якщо коротко сказати - м'які, повітряні, зі смачною посипкою! Обов'язково приготуйте гамбовци!
опис приготування:
А я розповім вам, як приготувати гамбовци! Це невеликі солодкі булочки на пару з ягідними начинками. Блюдо зустрічається не тільки в угорській кухні, але і чеської, австрійської, української (закарпатские гамбовцы). Неймовірно м'які парові булочки просто тануть у роті! Дивіться мій рецепт і повторюйте всі етапи готування, я впевнена, що вам сподобається!
- Борошно пшеничне— 3 склянки(з гіркою)
- молоко— 200 мілілітрів
- дріжджі свіжі— 20 грам
- цукор— 3 Ст. ложки(в тісто)
- яйце— 1 штука
- сіль— 2 щіпки
- смородина чорна— 1 Склянка(для начинки)
- цукор— 3 Ст. ложки(для начинки)
- Сухарі з білого хліба— 100 грам(для обсипання)
- цукор— 3 Ст. ложки(для обсипання)
- Вершкове масло— 50 грам(для обсипання)
- Вершкове масло— 25 грам(для змазування булочок)
Просейте муку в глубокую посудину.
Розчиніть дріжджі в теплому молоці. Влийте в борошно, туди ж вбийте яйце, додайте цукор і сіль.
Почніть замішувати тісто.
Вимішуйте тісто до тих пір, поки не відчуєте під руками пружний колобок. Накрийте його чистою серветкою і залиште в теплі на 2 годину.
Тепер зробіть посипання для гамбовци. Для цього сухарі білого хліба подрібніть в блендері до утворення крихти. На сковороді обсмажте крихту з цукром і вершковим маслом.
В результаті виходить солодка, смачна і трохи хрустка маса.
Через дві години в теплі тісто добре піднімається і збільшується в об'ємі.
розділити тісто 14-16 частин-кульок. Кожна кулька розрівняйте, це зручніше робити в руці, покладіть ягідну начинку і трохи цукру.
Дуже добре заліпити край. Змастіть низ булочки топленим маслом.
На решітку пароварки помістіть булочки на відстані один від одного. закрийте кришку, але пароварку не вмикайте, нехай хвилин 10-15 булочки відпочивають. Після поставте таймер на 20 хвилин роботи пароварки.
Готові булочки знімайте по одній з решітки пароварки, змащуйте щедро вершковим топленим маслом і обсипайте смаженими сухарями.
Ось такі вони гамбовци! через хвилин 15-20 їх можна їсти. Смачного!
Подібні рецепти
Горіховий торт (старовинний рецепт)
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...