Рецепт Футомакі з омлетом і шиїтаке

Рецепт Футомакі з омлетом і шиїтаке
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 40 хв.
Футомакі з омлетом і шиїтаке — це роли для тих, хто не довіряє сирій рибі. Виходить не гірше, ніж з лососем, тунець або ugrem. Таким же любителям ролів, як я, присвячується

опис приготування:

Продовжуємо розбивати кулінарні стереотипи. Ось багато хто вважає, що приготувати роли в домашніх умовах — це процедура дуже складна. Як би не так! Даний рецепт наочно ілюструє зворотне. І це ще далеко не найпростіший спосіб приготування ролів!

Футомакі з омлетом і шиїтаке — це роли без риби. Такі теж бувають. Тому якщо ви або хтось із ваших їдців скептично ставиться до ідеї вживання в їжу сирої рибу, рекомендую приготувати футомакі.

Удачі в приготуванні!


  • Рис для суші (японський, круглозернистий)  — 200 грам
  • сіль— 1/4 чайних ложки
  • Гриби шиітаке сушені— 20 грам
  • Куряче яйце— 3 штуки
  • огірки— 150 грам
  • тофу (соевый сыр)  — 50 грам
  • оцет рисовий— 40 мілілітрів
  • Цукровий пісок— 5 грам
  • Рослинна олія— 10 мілілітрів
  • Соєвий соус— 30 мілілітрів
  • Водоросли нори (великі листи)  — 6 штук
  • Ікра летючої риби (тобико)  — 30 грам
Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 1 Хитрость номер одинрис необходимо не просто промыть, а промыть и замочить в холодной воде на 10-15 хвилин.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 2 Только после этого принимаемся за варку риса. Заливаем рис холодной водой в соотношении 1:1,2 доводим до кипения на большом огне, после чего накрываем крышкой и варим еще 12-13 хвилин на повільному вогні. Потім знімаємо з вогню, но крышку не снимаем — нехай настоїться. У самому кінці, когда рис немного остынет, додаємо в нього сіль, цукор і рисовий оцет.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 3 А пока рис подходит — займаємося начинкою. гриби шиітаке, предварительно замоченные на 2 години в холодній воді, режем тонкой соломкой. Жесткие ножки удаляем.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 4 Обжариваем шиитаке на сковороде до румяности.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 5 Теперь готовим омлет. Яйца взбиваем с соевым соусом до однородности. Половину смеси выливаем на сковороду и обжариваем, як млинець. Коли млинець буде готовий — отодвигаем его на край сковороды, а на освободившееся место выливаем вторую половину яичной смеси. Обсмажуємо до готовності, затем сворачиваем один блинчик в другойи омлет готов.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 6 Огірки очищаем от кожуры и нарезаем тонкой соломкой.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 7 На лист нори тонким слоем выкладываем рис, разравниваем. близько 2 см на дальнем краю оставляем нетронутым (дивіться на фото для наочності).

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 8 На рис кладем половинку листа нори (як на фото), на него выкладываем немного нашей начинки. Возможны разные комбинациина этом фото, наприклад, омлет, огурец и грибы

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 9здесь все то же самое, но с сыром тофу.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 10 Аккуратненько сворачиваем получившийся ролл.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 11 Острым и немного смоченным холодной водой ножом разрезаем каждую колбаску на 8 ролів.

Футомакі з омлетом і шиїтаке - фото крок 12 зверху, при бажанні, украшаем икрой летучей рыбы. Подавати з соєвим соусом, имбирем и васаби.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Локшина з шиітаке

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...