Рецепт Французький часниковий суп з сирними грінками

Рецепт Французький часниковий суп з сирними грінками
Кількість порцій: 3 Час приготування: 25 хв.
Як відомо, російські варять суп із сокири. Винахідливі французи не відстають і варять суп із цибулі або ось, будь ласка - з часнику! Здавалося б, що це за дурниця - суп з часнику? Але ж ні, вкуснятина!

опис приготування:

Ароматний оксамитовий супчик-пюре, да з хрусткими сирними грінками - це вам дуже навіть «Маніфік», вже ви мені повірте! Такий суп хороший і взимку, і влітку. Він досить легкий і в той же час цілком поживний. Можна варити його на воді, на овочевому або м'ясному бульйоні. Кожен раз буде смачно!


  • часник— 3-4 штук(средних размеров головки чеснока)
  • петрушка— 1 пучок
  • жовтки— 2-3 штук
  • вода— 800 мілілітрів(або овочевий бульйон)
  • Масло оливкове— 3 Ст. ложки(2 для супу, 1 для грінок)
  • сир тертий— 50 грам
  • багет— 4-6 скибочок
  • Мускатний горіх— 1 щіпка
  • Чорний перець— 1 щіпка
Французький часниковий суп з сирними грінками - фото крок 1 Самое трудное в этом супе – начистить чеснока! Остальное просто и быстро. Очищенный чеснок нарежьте крупно и обжарьте до позолоты на оливковом масле, струшуючи сковороду, чтобы все зубчики равномерно поджарились.

Французький часниковий суп з сирними грінками - фото крок 2 Добавьте в сковороду крупно порубленную петрушку (великий пучок, не скупіться). Слегка ее обжарьте.

Французький часниковий суп з сирними грінками - фото крок 3 Влейте бульон или воду и варите суп на медленном огне минут 10, до полной мягкости чеснока. В процессе варки посолите и поперчите по вкусу, додайте дрібку мускатного горіха.
Готовый суп пробейте блендером до гладкости.

Французький часниковий суп з сирними грінками - фото крок 4 Отлейте пару ложек супа и размешайте его с желтками. Я брала пару, можна і більше, если вы любите супы погуще. Жовтки тонкой струйкой влейте в суп, весь час помішуючи, и прогрейте до загустения, не даючи закипати.

Французький часниковий суп з сирними грінками - фото крок 5 Поки суп вариться, приготовьте сырные гренки. Ломтики батона слегка обжарьте на сковороде, окропивши оливковою олією. Переверните и щедро посыпьте тертым сыром. Дайте сыру расплавиться и подавайте гренки к супу.

Подібні рецепти

Суп з брокколі з сирними тостами

Французький часниковий суп

Рецепт приготування ароматного супу-пюре з капусти брокколі з тостами з гострим сиром чеддер. опис приготування: Нагріти олію у великій каструлі на середньому вогні. Додати цибулю, часник і стебла брокколі. Накрити кришкою і варити, помішуючи, поки овочі не стануть м'якими, близько 15 хвилин. ...

Суп з сирними галушками

Суп з сирними галушками

Оригінальний і простий рецепт супу з сирними галушками, — це відмінне рішення для всіх бажаючих урізноманітнити свій обідній стіл. доступно, свіжо і цікаво, а вже як смачно, — не передати словами! опис приготування: Я вважаю, що суп з сирними галушками в домашніх умовах повинен приготувати кож...

Вершково-часниковий суп

Вершково-часниковий суп

Рецепт приготування ароматного пюреобразного супу з курячого бульйону, сухого білого вина, часнику, лука, жирних вершків, французького хліба і сиру Грюйер. опис приготування: Тонкий часниковий аромат надає цьому незвичайному супу пікантність, а сухе вино — вишуканість. Жирні вершки і подрібнен...

Суп-пюре часниковий

Суп-пюре часниковий

Часниковий суп-пюре — звучить, може, і загрозливо, але на смак він — дуже ніжний, як суфле, а смак — божественний! До того ж, користі від такого супу хоч відбавляй. Наполегливо рекомендую! опис приготування: Немає нічого простіше і смачніше часникового супу-пюре. Для класичного рецепту потрібн...

Гороховий суп-пюре з грінками

Гороховий суп-пюре з грінками

Цей гороховий суп, зварений на курячому бульйоні з додаванням овочів може по праву називатися мало не найсмачнішим. Подавати такий суп слід гарячим, з грінками або сухариками і зі сметаною. опис приготування: Відваріть на бульйоні горох до м'якості. додайте овочі, проваріть до готовності. Блен...