Рецепт Європейський десерт
Десерт готується довго, але завжди справляє враження на гостей. Шар фруктового желе, шар збитих вершків з ананасами і шар фруктового пюре (тут ківі).
кількість порцій: 8
- фпуктовое пюре (полуничне) — 200 грам
- ананас— 0,5 штуки
- заварний крем— 300 грам
- збиті вершки— 200 грам
- лист желатину— 2 штуки
- мандарин— 1 штука
- ківі— 3 штуки
- вапно— 0,5 штуки
- топлене масло— 2 Ст. ложки
- коричневий цукор— 3 Ст. ложки
Зробити червоний мармелад, якщо це можливо за день до цього. замочити 1 лист желатину в холодній воді протягом 5 хвилин.
Тим часом, покласти 200 г фруктового пюре (полуниці, чорної смородини і т.д.) в каструлю на повільному вогні. Як тільки нагріється (не доводити до кипіння), зняти з вогню.
Дістати лист желатину, висушити на рушнику, і розчинити в гарячому пюре, помішуючи.
Дати охолонути близько 30 хвилин.
налити близько 2 столових ложок червоного мармеладу в нижню частину склянки, використовуючи воронку.
Дати охолонути до кімнатної температури протягом 2 годин. Прикрити кожну склянку поліетиленовою плівкою, потім поставити в холодильник мінімум на 4 годину, на ніч, якщо це можливо.
другий шар:
Нарізати на дрібні шматочки ананас (близько 5 мм квадратики).
розтопити 2 столові ложки топлене масло в сковороді, додати 3 столові ложки коричневого цукру, і смажити, поки не почне утворюватися карамель.
Викласти кубики ананаса і смажити 3-4 хвилини, помішуючи, потім додати сік ½ лайма.
Як тільки готове, зняти з вогню, дати охолонути і зберігати в холодильнику в щільно закритій тарі.
також напередодні, зробити заварний крем.
В день подачі: покласти 1 лист желатину в блюдо з холодною водою.
Тим часом, нагрійте заварний крем в каструлі на повільному вогні, і як тільки він стане досить гарячим (не доводити до кипіння), покласти лист желатину в каструлю, помішуючи. Дати охолонути протягом 45 хвилин.
для 15 хвилин до кінця цього часу, підготувати 200 г збитих вершків.
Додати холодний крем у збиті вершки, обережно складаючи лопаткою.
ретельно перемішати, додати нарізаний кубиками ананас і акуратно перемішати. Другий шар готовий.
Дістати склянки з холодильника і заповнити їх збитими вершками до 2 / 3 глибини, бажано з використанням кондитерського мішка.
Поставити склянки в холодильник мінімум на 2 годину, покриті поліетиленовою плівкою.
Між іншим, підготувати соус (пюре) з 3 ківі.
Перед подачею додати ківі-соус зверху, прикрасити часточкою мандарина.
Ваш європейський десерт готовий, насолоджуйтеся!
Подібні рецепти
Пиріг «Європейський»
Всі знають запорізький капусняк - смачний суп з кислою капустою і пшоном. А у мене капусняк вийшов європейський: з капустяним асорті і булгуром. Теж дуже смачний, треба сказати! опис приготування: Капуста і булгур - смачний і корисний дует. І овочі кладуться в суп сирими, попередньо НЕ обсмаж...
Екзотичний десерт
Рекомендую вам дізнатися, як приготувати екзотичний десерт з солодкою гарбуза. Цей тайський десерт виходить дуже смачним, ніжним, кремовим і ароматним. Заварний крем і гарбуз ... що може бути краще? опис приготування: Це неймовірно смачний тайський десерт, приготування якого здивує вас своєю л...
Шоколадний десерт «гормон щастя»
любителі шоколаду, десерт точно для нас! Я, зізнаюся, теж не зможу спокійно відреагувати навіть на запах темного шоколаду! & Quot; Гормон щастя" не можна з'їсти відразу багато, але їм можна насолоджуватися довго. опис приготування: Мало того, що шоколад дуже смачний, так він ще й корисний для ...
Листковий фруктовий десерт
Листковий фруктовий десерт не тільки смачний, але ще дуже гарний і ефектний. Скажу відверто, приготований в домашніх умовах, цей десерт справляє враження на гостей і домашніх. опис приготування: Приготувати листковий фруктовий десерт не складе ніяких труднощів. Все робиться швидко і просто. Дл...
Французький шоколадний десерт
Щоб приготувати французький шоколадний десерт вам знадобиться 20 хвилин часу і гарний настрій. Інгредієнтів зовсім мало, десерт — неймовірно смачний! пробуйте. опис приготування: Малина з шоколадом поєднується відмінно. Я думаю, це не буде для вас секретом. Але в цей французький шоколадний дес...