Рецепт Буряковий пиріг
З буряка можна готувати не тільки супи і салати. Пропоную приготувати буряковий пиріг — він має оригінали та незвичним смаком, який обов'язково сподобається любителям цього овоча.
опис приготування:
думаю, що буряковий пиріг вам сподобається, якщо:
а) ви любите буряк;
б) ви любите овочеві пироги (тобто, пироги без м'яса);
в) ви любите експериментувати і пізнавати нові страви
Вже не пам'ятаю, де я дістав цей простий рецепт бурякового пирога — це було давно, років 10 назад. І ось уже впродовж десятиліття буряковий пиріг ні-ні та й з'являється на нашому сімейному столі. брехати не буду, часто його не готуємо, але хоча б раз-два на рік — обов'язково.
виходить, на мій погляд, дуже смачно. Так що розповідаю, як приготувати буряковий пиріг — можливо, і вам сподобається. Удачі в приготуванні!
- Тесто песочное пресное— 230 грам
- Мигдальний крихта— 4 Ст. ложки
- тертий сир— 200 грам
- Буряк варена— 250 грам
- молоко— 150 мілілітрів
- сир м'який— 150 грам
- яйця курячі— 2 штуки
- сухі трави— — За смаком(розмарин, орегано, чебрець та ін.)
- сіль— — За смаком
Беремо форму для запікання, выкладываем в нее тесто прямо на пекарской бумаге. Формируем красивые бортики, протыкаем тесто вилочкой в нескольких местах.
Присыпаем тесто миндальной крошкой. Это делается не ради вкуса — просто миндальная крошка будет впитывать свекольный сок, который будет выделяться во время запекания.
Крупно натираем сыр.
На той же терке натираем свеклу, змішуємо з сиром.
Выкладываем сырно-свекольную начинку на тесто. Занадто щільно утрамбовувати не потрібно, пускай начинка остается рыхлой.
В другой миске смешиваем творог, молоко и желтки.
Туда же добавляем отдельно взбитый белок. Добавляем соль и сухие травы по вкусу.
Получившейся массой заливаем нашу начинку пирога. Ставимо пиріг в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів, і запікаємо 30-35 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, извлекаем из формы и немного остужаем.
Подаємо в теплому вигляді. Смачного!
Подібні рецепти
Котлети з буряка
Існує безліч варіантів приготування борщу з буряка. Суп виходить дуже наваристим, з легким солодкуватим присмаком. Подається до столу гарячим зі сметанкою і чорним хлібом. Пробуйте і ви! опис приготування: Я варю борщ в мультварке, але, звичайно ж, можна і в звичайній каструлі. Попередньо відв...
Буряковий салат до Дня закоханих
До свята закоханих все подарунки прикрашаються серцями, так чому б не приготувати страви до святкового столу у вигляді сердець? Я пропоную вам приготувати ніжний і яскравий салат і подати його незвично. опис приготування: До Дня Закоханих хочеться накрити стіл красиво і подати красиві страви. ...
Буряковий салат на зиму
Овочевий салат — це завжди корисно і смачно. Приготуйте на зиму буряковий салат — всім сподобається! опис приготування: Буряковий салат на зиму — це проста, але така смачна заготівля. Вам знадобляться найпростіші й доступні овочі — буряк, помідори, солодкий перець і цибулю. Ці овочі в літньо-о...
Буряковий суп на курці
Буряк - це яскравий овоч, який забарвлює будь-яку страву в красивий колір. І якщо вам вже набрид борщ і борщ, то пора дізнатися новий рецепт супу. Він такий же ситний і простий, але точно вас здивує. опис приготування: Продукти знадобляться майже ті ж, хоча є й оригінальні додавання: наприклад...
Буряковий борщок
легкий, майже дієтичний суп. Відмінно підійде стежить за фігурою і приємно урізноманітнить повсякденний стіл. Борщок хороший і гарячим, і холодним. опис приготування: Буряк - дуже корисний овоч. Високий вміст клітковини відмінно підтримує перистальтику кишечника і знижує рівень холестерину. Б...