Рецепт Şakşuşa

Рецепт Şakşuşa
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування шакшуші з сиром Фета і соусом з помідорів, чилі, цибулі та часнику.

опис приготування:

Традиційна шакшуша - це приготовані в пікантному томатному соусі яйця. Нехай вас не лякає назва цього екзотичного блюда - його можна приготувати зі звичайних продуктів, які є в кожному магазині. За своїм походженням блюдо є арабським. Шакшуша подається з лавашем.

  • халапеньйо перець чилі— 3 штуки
  • маленький жовтий цибулю— 1 штука
  • часнику— 5 зубчиків
  • меленого кмину— 1 Чайна ложка
  • перець— 1 Ст. ложка
  • банку помідорів— 1 штука(900 г)
  • сіль— За смаком
  • яєць— 6 штук
  • петрушки— 1 Ст. ложка
  • теплі лаваші— За смаком
Şakşuşa - фото крок 1 1. Нагріти масло в сковороді на сильному вогні. Додати нарізані чилі халапеньо і цибулю. смажити, помішуючи, до м'якості і золотистого кольору, близько 6 хвилин. Додати подрібнений часник, кмину і паприки. готувати, помішуючи, поки часник не стане м'яким, близько 2 хвилин.

Şakşuşa - фото крок 2 2. Покласти помідори в миску, додати рідину з банки і розім'яти їх руками. Додати помідори і їх рідина в сковороду разом з 1/2 склянки води. Зменшити вогонь до середнього і тушкувати, періодично помішуючи, поки соус не загусне трохи, близько 15 хвилин. Приправити соус сіллю.

Şakşuşa - фото крок 3 3. Розбити яйця над соусом так, щоб яйця були рівномірно розподілені по всій поверхні соусу. смажити, поки жовтки не стануть твердими, близько 5 хвилин. використовуючи ложку, змішати білки з томатною сумішшю, намагаючись не пошкодити жовтки. Посипати сиром Фета і подрібненою зеленню петрушки. Подавати з лавашами для занурення в соус.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Желе з червоної смородини 5-хвилинка

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...