Рецепт Соус беарнез
соус беарнез, інакше званий бєарнскі соусом — це дуже пікантний французький соус, відповідний до страв, приготованим на грилі. Хочете здивувати гостей незвичайним соусом — спробуйте соус беарнез.
опис приготування:
соус беарнез — один із сотень геніальних французьких соусів. Його варто подавати до страв, які приготовлені на грилі, проте особисто мені доводилося куштувати його і з деякими іншими м'ясними та рибними стравами — теж дуже навіть нічого. Беарнез готується дуже швидко, просто і з тих продуктів, які найчастіше вже є вдома. Якщо хочете урізноманітнити смак якогось звичного страви — спробуйте подати до нього французький соус беарнез.
Беарнскій соус (французький. Сауз ведмедик) - традиційний французький яєчно-масляний соус, який подають до рибних, м'ясних і овочевих страв.
Рецепт приготування бєарнскі соусу був відкритий і розвивався у Франції. Назвали його на честь короля Франції Генріха IV, уродженця Беарна.
Знаменитий беарнский соус найчастіше згадується в рецептах французької кухні. Він відмінно поєднується зі стравами з м'яса і птиці. У Франції беарнский соус прийнято подавати до страв з риби. Хороший відтінок смаку цей соус надає також овочевих страв.
При приготуванні бєарнскі соусу в якості додаткового інгредієнта іноді використовують жовтки яєць. Їх вводять в масу разом з розтопленим вершковим маслом.
- Luk-salotų— 2 штуки
- Гілочка естрагону— 3 штуки
- Винний оцет— 3 Ст. ложки
- Біле сухе вино— 3 Ст. ложки
- Яєчний жовток— 3 штуки
- Тепла вода— 1 Ст. ложка
- Вершкове масло— 150 грам
- Сіль і чорний перець— — За смаком
Одночасно при цьому, на маленьком огне растапливаем сливочное масло. Яичные желтки взбиваем с небольшим количеством воды, сюда же добавляем растопленное масло, гарненько збиваємо.
В блендере измельчаем уваренную смесь из первого пункта до однородности, затем добавляем смесь из желтков и сливочного масла, и вновь взбиваем до образования однородной консистенции. Соус по консистенции должен быть достаточно густым, не рідким.
Как только соус приобрел нужную консистенцию — убираем его из чаши блендера, перекладываем в соусницу и подаем к столу комнатной температуры. повторюся, соус идеально подходит к блюдам, приготованим на грилі, да и просто к любому мясу или рыбе.
Подібні рецепти
Грузинський горіховий соус (простий рецепт)
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...