Рецепт Соус беарнез

Рецепт Соус беарнез
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 20 хв.
соус беарнез, інакше званий бєарнскі соусом — це дуже пікантний французький соус, відповідний до страв, приготованим на грилі. Хочете здивувати гостей незвичайним соусом — спробуйте соус беарнез.

опис приготування:

соус беарнез — один із сотень геніальних французьких соусів. Його варто подавати до страв, які приготовлені на грилі, проте особисто мені доводилося куштувати його і з деякими іншими м'ясними та рибними стравами — теж дуже навіть нічого. Беарнез готується дуже швидко, просто і з тих продуктів, які найчастіше вже є вдома. Якщо хочете урізноманітнити смак якогось звичного страви — спробуйте подати до нього французький соус беарнез.

Беарнскій соус (французький. Сауз ведмедик) - традиційний французький яєчно-масляний соус, який подають до рибних, м'ясних і овочевих страв.

Рецепт приготування бєарнскі соусу був відкритий і розвивався у Франції. Назвали його на честь короля Франції Генріха IV, уродженця Беарна.

Знаменитий беарнский соус найчастіше згадується в рецептах французької кухні. Він відмінно поєднується зі стравами з м'яса і птиці. У Франції беарнский соус прийнято подавати до страв з риби. Хороший відтінок смаку цей соус надає також овочевих страв.

При приготуванні бєарнскі соусу в якості додаткового інгредієнта іноді використовують жовтки яєць. Їх вводять в масу разом з розтопленим вершковим маслом.


  • Luk-salotų— 2 штуки
  • Гілочка естрагону— 3 штуки
  • Винний оцет— 3 Ст. ложки
  • Біле сухе вино— 3 Ст. ложки
  • Яєчний жовток— 3 штуки
  • Тепла вода— 1 Ст. ложка
  • Вершкове масло— 150 грам
  • Сіль і чорний перець— — За смаком
соус беарнез - фото крок 1 Берем сотейник и на очень медленном огне увариваем в нем смесь из следующих ингредиентов: Luk-salotų, винний оцет, вино, черный перец и нашинкованные веточки эстрагона. Варим эту жидкую смесь, помішуючи, близько 10 хвилин.

соус беарнез - фото крок 2 Одночасно при цьому, на маленьком огне растапливаем сливочное масло. Яичные желтки взбиваем с небольшим количеством воды, сюда же добавляем растопленное масло, гарненько збиваємо.

соус беарнез - фото крок 3 В блендере измельчаем уваренную смесь из первого пункта до однородности, затем добавляем смесь из желтков и сливочного масла, и вновь взбиваем до образования однородной консистенции. Соус по консистенции должен быть достаточно густым, не рідким.

соус беарнез - фото крок 4 Как только соус приобрел нужную консистенциюубираем его из чаши блендера, перекладываем в соусницу и подаем к столу комнатной температуры. повторюся, соус идеально подходит к блюдам, приготованим на грилі, да и просто к любому мясу или рыбе.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Грузинський горіховий соус (простий рецепт)

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...