Рецепт Сербський соус
Сербський соус чимось нагадує аджику. Він виходить досить гострим, з насиченим овочевим смаком. Його подають до м'яса або будь-яким іншим стравам. Незамінний він буде, якщо ви хочете влаштувати барбекю.
опис приготування:
Обов'язково спробуйте приготувати айвар, який можна законсервувати в банках і він буде радувати вас своїм яскравим і пікантний смак всю зиму. Його можна подавати в піалках, присмачивши свіжої рубаною зеленню, а можна намазувати на хліб. Щоб дізнатися, як приготувати сербський соус, прочитайте цей рецепт.
- помідори— 1 кілограм
- Цибуля— 1/2 кілограма
- Перець болгарський— 1/2 кілограма
- часник— 3 зубчики
- Перець чилі— 3 штуки
- оцет— 2 Ст. ложки
- гірчичний— 1 Чайна ложка
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки
Розігрійте духовку і поставте в неї блюдо з солодким перцем. запікайте його, поки він не стане м'яким, а його шкірка не почне йти бульбашками.
Коли перець запече, дістаньте його з духовки і оберніть в рушник або накрийте фольгою. дочекайтеся, поки перець повністю охолоне.
Очистіть перець від насіння і шкірки, вона буде легко відходити. наріжте його на пластинки.
Викладіть запечений перець в чашу блендера і збийте його. Також це можна зробити за допомогою м'ясорубки, прокрутивши овочі через неї кілька разів.
томати вимийте, надріжте хрест навхрест і обдайте окропом. Зніміть з них шкірку і також подрібніть або перекрутити на м'ясорубці.
Очистіть цибулю і часник, вимийте його разом з гострим перцем. Очистіть чилі від насіння. Підготовлені овочі перетворите в однорідну масу за допомогою блендера.
Перекладіть всі підготовлені інгредієнти в миску або каструлю, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Уварюють соус до густоти, на це може піти годину-півтора.
Простерелізуйте банки з кришками. Висушіть їх і розкладіть готовий айвар по скляних банках, закрутіть щільно кришками.
Подібні рецепти
Манник «сербський Кох»
Балканська кухня завжди вміла здивувати і порадувати. Хочу запропонувати вам рецепт соусу, сербського Айвара. Спробуйте — це дуже смачно! опис приготування: Головним інгредієнтом для сербського Айвара є болгарський перець. В результаті приготування, отримаємо гострий соус, який можна намазати ...
Сербський томатний суп
Рецептів приготування томатних супів безліч. Один з таких — сербський томатний суп з прянощами. Саме трави надають йому пікантність. Такий суп часто готують і на нашій кухні. опис приготування: Приготувати сербський томатний суп можна зі звичайних помідорів, болгарського перцю і трав. Готуєтьс...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...