Рецепт Печериці в горщиках
Це дуже цікавий спосіб приготування шампіньйонів, в якому ми також будемо використовувати перлову крупу. Виходить дуже апетитне і ароматне блюдо, а горщик надає йому якусь самобутність.
опис приготування:
Печериці зараз стали для нас найбільш часто використовуваними грибами, до того ж, вони завжди є у продажу в будь-якому магазині, та й приготувати їх набагато легше, ніж будь-які інші гриби. Простий рецепт печериць в горщиках, який пропоную вам я, чудовий тим, що готувати гриби ми будемо разом з перловою кашею, а це дуже гарне поєднання, так як перловка дає нам всі поживні мікроелементи і речовини, яких не вистачає в грибах. В результаті у нас виходить дуже ситне блюдо, яке можна їсти навіть під час посту. Горщик в свою чергу дозволяємо всім інгредієнтам просочитися соками і ароматами один одного, тому смак у страви дуже насичений, а аромат навіть передати складно. таке блюдо — це відмінний варіант для вечері, тут навіть м'ясо не треба, все і так дуже поживно, а зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити печериці в горщиках.
- печериці— 700 грам
- Крупа перлова— 1,5 склянки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- соус соєвий— 2 Ст. ложки
- Масло рослинне— 3 Ст. ложки(1 — для обжарки, 1 — змащувати горщики)
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
Солимо воду і робимо вогонь трохи менше, варимо перловку під прикритою кришкою до повної готовності.
Тепер нарізаємо цибулю на невеликі кубики.
Печериці так само розрізаємо на кілька частин.
На сковороду наливаємо одну столову ложку рослинної олії і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого стану.
Тепер можна додати нарізані печериці, перемішати. Смажимо все разом ще кілька хвилин.
У мене було так само трохи грибів шиітаке, тому я їх теж нарізала і додала до решти інгредієнта.
Додаємо сіль і перець, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 15-20 хвилин.
Тим часом змащуємо внутрішні стінки горщиків рослинним маслом.
Викладаємо зварену перлову кашу, солимо, а потім розкладаємо по горщикам обсмажені гриби з цибулею.
Вливаємо по одній столовій ложці соєвого соусу.
Тепер поміщаємо горщики в духовку і встановлюємо температуру 220 градусів, готуємо 30 хвилин. Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню і подавати на стіл, поки гаряче. Приємного вам апетиту!
Подібні рецепти
Гриби печериці смажені
Незвичайне приготування філе курки в горщиках в домашніх умовах — з картоплею і овочами. Таким блюдом можна пригостити навіть нежданих гостей і побалувати домашніх. опис приготування: Ця страва готується досить швидко, а ви тим часом можете зайнятися своїми справами. Курка в поєднанні з картоп...
Гриби в горщиках
Простий рецепт грибів в горщиках сподобається всім любителям смачно і ситно поїсти, але при цьому не витрачати багато часу на приготування. До того ж, таке блюдо можна подавати як гостям, так і на обід. опис приготування: Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати гриби в горщиках, то це правиль...
Соус в горщиках
У деяких регіонах нашої країни соусом прийнято називати не тільки рідкі приправи до страв, але і густе рагу з м'яса, картоплі та інших овочів. Простий рецепт соусу в горщиках — для вашого столу! опис приготування: Не знаю, звідки пішла така традиція, але моя бабуся, наприклад, до сих пір назив...
Фаршировані печериці з кетчупом
Ділюся рецептом нескладної закуски з печериць і тофу. Обидва продукти низькокалорійні, а тофу ще й містить багато білка. Виходить дуже смачно, без відчуття тяжкості в шлунку. Блюдо підійде для діабетичного харчування. опис приготування: Для того, щоб начинка була соковитою і смачною, я заправл...
Фаршировані печериці з сиром
Незвичайна закуска на ваш святковий стіл. Виглядають грибочки на столі дуже красиво. смак грибів, завдяки сиру, виходить незвичайним і апетитним. кількість порцій: 8-10 печериці— 700 грам Твердий сир— 100 грам Цибуля— 1 штука Рослинна олія— За смаком(для смаження) майонез— За смаком сіль, перец...