Рецепт Хліб «Ризький» в хлібопічці

Рецепт Хліб «Ризький» в хлібопічці
Кількість порцій: 5-8 Час приготування: 4 г. 0 хв.
вони, хто пам'ятають приголомшливий кисло-солодкий смак знаменитого "; Ризького" хліба, безсумнівно зрадіють цим рецептом в хлібопічці. вони, хто не пам'ятають - тим більше повинні його приготувати!

опис приготування:

«Фірмовий» смак цього хліба надає поєднання житнього та пшеничного борошна, а також використання солоду, патоки і кмину. Щоб зробити «Ризький» хліб в хлібопічці в домашніх умовах, знадобляться ті ж інгредієнти, але процес приготування, повірте, не завдасть клопоту навіть починає господині:

1. Солод заварюємо в трьох столових ложках окропу. Даємо повністю охолонути.

2. Всі інгредієнти викладаємо / висипаємо в чашу хлібопічки.

3. Включаємо прилад - заміс за програмою «Піца».

4. Вимикаємо хлібопічку і залишаємо тісто години на півтора, щоб піднялося (кришку не відкриваємо!).

5. Знову включаємо хлібопічку - режим «Ризький хліб». Відповідно до Держстандарту він випікається у формі батона, так що, якщо є бажання слідувати традиціям - після закінчення другого замісу виймаємо тісто з чаші і мокрими руками надаємо йому відповідну форму.

6. Насіння кмину розтираємо в ступці.

7. Змащуємо поверхню теплим молоком, наколюємо тонкої дерев'яною паличкою або виделкою, посипаємо розтертими насінням кмину.

8. Включаємо програму «Випічка».

9. Готовий хліб охолоджуємо під чистим рушником. Їмо гарячим - з першими і другими стравами, закусками або просто вершковим маслом!


  • дріжджі сухі— 2 чайних ложки
  • Житня сіяна борошно— 400 грам(Если нет сеянойподойдет и обдирная)
  • Пшеничне борошно— 50 грам
  • сіль— 1,5 чайних ложки
  • Мед або патока— 2 Ст. ложки(Можно заменить коричневым сахаром)
  • Солод білий неферментований— 3,5 Ст. ложки
  • кмин— 1 Ст. ложка
  • вода— 250 мілілітрів
  • Рослинна олія— 2 Ст. ложки
«Фірмовий» смак цього хліба надає поєднання житнього та пшеничного борошна, а також використання солоду, патоки і кмину. Щоб зробити «Ризький» хліб в хлібопічці в домашніх умовах, знадобляться ті ж інгредієнти, але процес приготування, повірте, не завдасть клопоту навіть починає господині:

1. Солод заварюємо в трьох столових ложках окропу. Даємо повністю охолонути.

2. Всі інгредієнти викладаємо / висипаємо в чашу хлібопічки.

3. Включаємо прилад - заміс за програмою «Піца».

4. Вимикаємо хлібопічку і залишаємо тісто години на півтора, щоб піднялося (кришку не відкриваємо!).

5. Знову включаємо хлібопічку - режим «Ризький хліб». Відповідно до Держстандарту він випікається у формі батона, так що, якщо є бажання слідувати традиціям - після закінчення другого замісу виймаємо тісто з чаші і мокрими руками надаємо йому відповідну форму.

6. Насіння кмину розтираємо в ступці.

7. Змащуємо поверхню теплим молоком, наколюємо тонкої дерев'яною паличкою або виделкою, посипаємо розтертими насінням кмину.

8. Включаємо програму «Випічка».

9. Готовий хліб охолоджуємо під чистим рушником. Їмо гарячим - з першими і другими стравами, закусками або просто вершковим маслом!


Подібні рецепти

Хліб дарницький в хлібопічці

Ризький хліб для хлібопічки

Придивіться до цього цікавого рецептом, ви дізнаєтеся, як приготувати хліб дарницький в хлібопічці на власній кухні. такий смачний, з медовим ароматом, теплий і запашний може бути тільки вдома. опис приготування: Коли вдома печеться хліб, то його дух і аромат заповнює всю квартиру. Завдяки цьо...

Хліб з ковбасою і сиром в хлібопічці

Хліб з ковбасою і сиром в хлібопічці

Неймовірно апетитний хліб з ковбасою і сиром в хлібопічці з даного рецептом — це справжнє кулінарне твір мистецтва. Діти, побачивши цієї випічки верещать від задоволення. опис приготування: Приготувати хліб з ковбасою і сиром в хлібопічці не складе особливих труднощів, Правда займе час, але з ...

Хліб «Antipasto»

Хліб «Antipasto»

Рецепт приготування італійського хліба з начинкою з сиру, olivok і зелений. опис приготування: Розкачати тісто на 12×15 дюймовий прямокутник. Змастити тісто оливковою олією за допомогою пензлика. викласти пепероні, тертий сир моцарелла, маслини і італійські приправи. Щільно скрутіть бортики уз...

Хліб «черепашки»

Хліб «черепашки»

Уже кілька років в моді кольоровий хліб. Що тільки не роблять умеліци з різнобарвного тесту! Пропоную зробити веселих черепашок - це зовсім не важко. З таким хлібом добре ходити в гості. опис приготування: Колір тесту надають за допомогою натуральних продуктів - такий варіант набагато краще ви...

Хліб для хлібопічки «Мулинекс»

Хліб для хлібопічки «Мулинекс»

Після кількох невдалих спроб спекти хліб в духовці я зважилася на покупку хлібопічки. тут розповім, як приготувати хліб для хлібопічки «Мулінекс». Це хліб з пониженим вмістом вуглеводів. опис приготування: Багато хто робить одну і ту ж саму помилку: НЕ підігрівають воду до необхідної температу...