Рецепт Фляки
цей густий, насичений суп зігріє вас в холодну пору року. Ви не тільки нагодуйте, але і здивуєте рідних смаком і ароматом супу. Поживна і корисна страва урізноманітнює ваше щоденне меню.
опис приготування:
Фляки — це польський дуже смачний, густий, наваристий суп. І ось сьогодні я згадав свої польське коріння і вирішив приготувати його. За основу взяв класичний рецепт фляки. Основний інгредієнт страви — це рубець. Його можна купити вже майже готовим або ж на ринку (неочищенный). У мене неочищений, ось мені і довелося повозитися з ним, щоб прибрати специфічний запах. чистив щіткою, замочував в холодній воді, варив кілька годин, але ви знаєте,, підсумковий результат того вартий. Незважаючи на те, що суп готується досить довго, його обов'язково варто зварити і спробувати хоча б раз: а раптом сподобається? Розповідаю, як приготувати фляки. Читаємо і готуємо!
- яловичий рубець— 700 грам
- яловича гомілка— 1 кілограм
- Корінь селери— 150 грам
- морква— 300 грам
- імбир— 1 штука
- Ріпчаста цибуля— 1 штука
- борошно— 1,5-2 Ст. ложки
- Суміш перців горошком— 1 Ст. ложка
- Лавровий лист— 5-6 штук
- сіль— 1 Чайна ложка(за смаком)
- Оливкова олія— 2 Ст. ложки
- паприка— 1 Чайна ложка
- Майоран— 1 щіпка(за смаком)
Поріжемо рубець на менші шматки. Заливаємо його холодною водою, доводимо до кипіння, після чого зливаємо воду. Цей процес повторюємо три рази. Потім відварений рубець отставляем трохи остигати.
Остиглий рубець ріжемо на смужки, заливаємо холодною водою, кладемо спеції: суміш перців і лавровий лист, невеликі шматочки імбиру. Ставимо тепер на плиту на повільний вогонь. В середньому рубець вариться близько 3-3,5 годин. Але години через два вже можна перевірити: раптом вам пощастило і він вже майже готовий.
Поки вариться рубець, поставимо в іншій каструлі на маленькому вогні варитися і яловичу голяшку. Можна зварити бульйон з кісток, але з гомілкою суп буде більш наваристим. Додамо трохи меленого перцю і лавровий лист. Варимо до готовності (це приблизно годину-півтора).
Дістаємо готове м'ясо з бульйону, відокремлюємо його від кістки і ріжемо на шматочки, морква, корінь селери і імбир ріжемо соломкою. Додаємо в киплячий бульйон все коріння, рубець і м'ясо.
Зробимо зажарку для супу. Розігріваємо сковороду з оливковою олією, можна використовувати і свинячий жир. Викладаємо дрібно нарізану цибулю, пасеруємо до трохи золотистого кольору.
Додаємо до обсмаженої цибулі мелену паприку і швидко все перемішуємо.
Майже відразу додаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо зовсім небагато (приблизно хвилинку).
Вливаємо по чуть-чуть бульйон, додаємо дрібку солі. Перемішуємо і проварюємо до загустіння.
Овочі майже зварилися, відправляємо до них соус-зажарку, швидко перемішуємо, щоб не було грудочок. зменшуємо вогонь, ще варимо хвилин 5. Додамо ще лавровий лист, майоран і сіль за смаком. Усе, flyaki готовий: наваристий і дуже смачний вийшов. Можете посипати зеленню і додати часник.
Подібні рецепти
«Xarco» (простий рецепт)
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...