Рецепт Фляки

Рецепт Фляки
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 19 г. 0 хв.
цей густий, насичений суп зігріє вас в холодну пору року. Ви не тільки нагодуйте, але і здивуєте рідних смаком і ароматом супу. Поживна і корисна страва урізноманітнює ваше щоденне меню.

опис приготування:

Фляки — це польський дуже смачний, густий, наваристий суп. І ось сьогодні я згадав свої польське коріння і вирішив приготувати його. За основу взяв класичний рецепт фляки. Основний інгредієнт страви — це рубець. Його можна купити вже майже готовим або ж на ринку (неочищенный). У мене неочищений, ось мені і довелося повозитися з ним, щоб прибрати специфічний запах. чистив щіткою, замочував в холодній воді, варив кілька годин, але ви знаєте,, підсумковий результат того вартий. Незважаючи на те, що суп готується досить довго, його обов'язково варто зварити і спробувати хоча б раз: а раптом сподобається? Розповідаю, як приготувати фляки. Читаємо і готуємо!

  • яловичий рубець— 700 грам
  • яловича гомілка— 1 кілограм
  • Корінь селери— 150 грам
  • морква— 300 грам
  • імбир— 1 штука
  • Ріпчаста цибуля— 1 штука
  • борошно— 1,5-2 Ст. ложки
  • Суміш перців горошком— 1 Ст. ложка
  • Лавровий лист— 5-6 штук
  • сіль— 1 Чайна ложка(за смаком)
  • Оливкова олія— 2 Ст. ложки
  • паприка— 1 Чайна ложка
  • Майоран— 1 щіпка(за смаком)
Фляки - фото крок 1 Промиваємо неочищений рубець під проточною водою. Гарненько чистимо його щіткою, відокремлюємо ворсисту частина рубця від м'язової.

Фляки - фото крок 2 Поріжемо рубець на менші шматки. Заливаємо його холодною водою, доводимо до кипіння, після чого зливаємо воду. Цей процес повторюємо три рази. Потім відварений рубець отставляем трохи остигати.

Фляки - фото крок 3 Остиглий рубець ріжемо на смужки, заливаємо холодною водою, кладемо спеції: суміш перців і лавровий лист, невеликі шматочки імбиру. Ставимо тепер на плиту на повільний вогонь. В середньому рубець вариться близько 3-3,5 годин. Але години через два вже можна перевірити: раптом вам пощастило і він вже майже готовий.

Фляки - фото крок 4 Поки вариться рубець, поставимо в іншій каструлі на маленькому вогні варитися і яловичу голяшку. Можна зварити бульйон з кісток, але з гомілкою суп буде більш наваристим. Додамо трохи меленого перцю і лавровий лист. Варимо до готовності (це приблизно годину-півтора).

Фляки - фото крок 5 Дістаємо готове м'ясо з бульйону, відокремлюємо його від кістки і ріжемо на шматочки, морква, корінь селери і імбир ріжемо соломкою. Додаємо в киплячий бульйон все коріння, рубець і м'ясо.

Фляки - фото крок 6 Зробимо зажарку для супу. Розігріваємо сковороду з оливковою олією, можна використовувати і свинячий жир. Викладаємо дрібно нарізану цибулю, пасеруємо до трохи золотистого кольору.

Фляки - фото крок 7 Додаємо до обсмаженої цибулі мелену паприку і швидко все перемішуємо.

Фляки - фото крок 8 Майже відразу додаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо зовсім небагато (приблизно хвилинку).

Фляки - фото крок 9 Вливаємо по чуть-чуть бульйон, додаємо дрібку солі. Перемішуємо і проварюємо до загустіння.

Фляки - фото крок 10 Овочі майже зварилися, відправляємо до них соус-зажарку, швидко перемішуємо, щоб не було грудочок. зменшуємо вогонь, ще варимо хвилин 5. Додамо ще лавровий лист, майоран і сіль за смаком. Усе, flyaki готовий: наваристий і дуже смачний вийшов. Можете посипати зеленню і додати часник.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

«Xarco» (простий рецепт)

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...