Рецепт Єреван Гат
Дуже смачне ласощі, ніжний десерт або єреванська гата! Як не назви цю чудову випічку, все одно доведеться повторювати! Адже вона закохує в себе з першого укусу, це щось неймовірне!
опис приготування:
Існують різні рецепти гати, але всі вони відрізняються переважно тестом. А начинка, яка називається хоріз, залишається незмінною. тісто, яке пропоную я, просто створено для цієї чарівної випічки! Гата виходить дуже ніжна, гармонійна і надзвичайно смачна! спокусилися? Тоді пропоную подивитися, як приготувати єреванському гату.
- Борошно пшеничне— 1,5 склянки(інгредієнти для тесту)
- Вершкове масло— 100 грам
- Maconi— 0,5 склянки(або грецький йогурт)
- Розпушувач тіста— 1 Чайна ложка
- сіль— щіпка
- Борошно пшеничне— 0,5 склянки(інгредієнти для начинки)
- цукор— 0,5 склянки
- Вершкове масло— 50 грам
- цукор ванільний— 10 грам
- молоко— 1 Ст. ложка(додатково)
- жовток курячий— 1 штука
Борошно для тіста просійте в миску, додайте сіль і розпушувач. Перемішайте і додайте холодне вершкове масло.
Розімніть масло з борошном, щоб вийшла велика крихта. Потім додайте мацоні.
Замісити гладке і еластичне тісто. Можна додати ще трохи борошна при необхідності, але сильно не забивайте. Загорніть тісто в пакет і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Для приготування начинки змішайте цукор, борошно, ванільний цукор і холодне вершкове масло. Розімніть все руками в дрібну крихту як на фото.
Після закінчення часу розділіть тісто на 2 рівні частини. Одну частину розкачайте в тонкий пласт. Приблизно 35х25 см, якомога більше.
Викладіть половину начинки на пласт, краї тіста трохи подверніте.
Загорніть в рулет.
Наріжте рулет порціями по 1,5-2 см діагональними зрізами. Повторіть ці кроки з другою частиною тіста.
Викладіть заготовки на деко з пекарської папером.
Жовток змішайте з молоком або вершками і змастіть кожен шматочок. Поставте випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Єреванська гхта готова. Можна назвати всіх до чаю! Це надзвичайно смачне ласощі!
Смачного!
Подібні рецепти
Оладки з молока
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...