Рецепт Ялинка з профитролей

Рецепт Ялинка з профитролей
Час приготування: 13 г. 20 хв.
Гарний, цікавий і дуже елегантний десерт до Новорічного хороводу страв!

кількість порцій: 4
  • борошно пшеничне— 1 Склянка
  • яйця— 4 штуки(якщо дрібні, то 5 шт)
  • вода— 1 Склянка
  • масло вершкове або маргарин— 120 грам
  • сіль— 1 щіпка
  • варене згущене молоко— 380 грам(це одна стандартна баночка)
  • чорний шоколад— 100 грам
  • цукрова пудра— 2 чайних ложки
  • цукати— 10 штук(плюс мінус)
Ялинка з профитролей - фото крок 1 У невелику каструльку налити воду, покласти в неї сіль і масло (або маргарину), довести до кипіння і як тільки маса закипить додати в неї просіяне борошно. Швидко розмішати і потримати на вогні ще хвилинку, весь час помішуючи. Маса загусне і почне відходити від стінок. Вимішати гарненько і і відставити убік, щоб охололо.
Потім в теплу масу додати яйця по одному, постійно перемішуючи.

Ялинка з профитролей - фото крок 2 Готове тісто покласти в кондитерський мішок із зірковою насадкою. Відсадити на деко, застелений пергаментним папером невеликі кульки, трохи по-менше волоського горіха. Між кульками залишайте простір ,т.к. тісто буде трохи збільшуватися в розмірах.

Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Ялинка з профитролей - фото крок 3 Плитку чорного шоколаду розтопити на водяній бані.

Ялинка з профитролей - фото крок 4 Вареную сгущенку (за бажанням можна з'єднати її з шматочком, грам 100 м'якого вершкового масла, буде ніжніше) викласти в кондитерський мішок з прямою довгою насадкою і кожну профітрольку начинити згущеним молоком.
З паперу скрутити конус (або конуси) і викладати в нього (в них) profitroli, умочати кожну в розтоплений шоколад.
Поставити на ніч в холод.

Ялинка з профитролей - фото крок 5 Потім папір зняти (можна акуратно розрізати конус), перевернути "; ялинку" на блюдо. Посипати цукровою пудрою і прикрасити цукатами.

Подібні рецепти

Ялинка з цукерок

Ялинка з безе

Скоро Новий рік, який однаково люблять і чекають і дорослі, та діти. Тому хочу розповісти, як зробити ялинку з цукерок. Можна все кути будинку прикрасити, або в центр святкового столу поставити! опис приготування: розповім сьогодні, як зробити ялинку з цукерок в домашніх умовах! Виходить дуже ...

Ялинка з м'яса

Ялинка з м'яса

Не за горами новорічні свята і ми намагаємося здивувати наших гостей. Відмінним варіантом оформлення закуски є новорічна ялинка з м'яса. У нашому випадку візьмемо копчену ковбасу. опис приготування: Елементарний рецепт приготування новорічної ялинки з м'яса. Така закуска стане відмінною прикра...

Листковий новорічний пиріг «ялинка»

Листковий новорічний пиріг «ялинка»

Оригінально оформлений новорічний пиріг "; Ялинка" красиво виглядає на святковому столі. Спечіть такий пиріг на радість своїм рідним і близьким, щоб весело і цікаво зустріти Новий рік! опис приготування: Готується пиріг з листкового дріжджового тіста. Начинка може бути будь-який, як солодкою з...

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...