Рецепт Шалтібарщай

Рецепт Шалтібарщай
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Шалтібарщай - це одне з найпопулярніших і відомих блюд в Литві. Воно являє собою холодний борщ і подається в обід як першу страву. Дуже класно шалтібарщай є в літню спеку.

опис приготування:

Литовці просто обожнюють цей суп. Особливо його приємно їсти, коли на вулиці стоїть полуденну спеку. Він відмінно освіжає і насичує організм вітамінами. Його прийнято є з відварною або смаженою картоплею.

Обов'язково спробуйте такий варіант холодного першого страви! Про те, як приготувати шалтібарщай, читайте в цьому рецепті.

  • кефір жирний— 1200 мілілітрів
  • Буряк відварна— 4 штуки
  • огірок— 3 штуки
  • кріп— 1/2 пучка
  • крем 30% жирності— 300 грам
  • яйця— 3-4 штук
  • сіль— За смаком
  • Цибуля зелена— 1 пучок
Шалтібарщай - фото крок 1 Огірки вимийте і висушіть. Зріжте з обох сторін плодів кінчики і очистіть їх від шкірки за допомогою Овочечистка або гострого ножа. Наріжте огірки на півкільця.

Шалтібарщай - фото крок 2 Зелену цибулю ретельно вимийте під проточною водою, обсушити і наріжте дрібно. Викладіть цибулю в каструлю з огірками і посоліть інгредієнти. Ретельно вага перемішайте.

Шалтібарщай - фото крок 3 Відваріть яйця круто в окремій каструльці. Очистіть їх від шкаралупи, остудіть і наріжте кубиками, залишивши одне яйце, розрізавши його навпіл.

Шалтібарщай - фото крок 4 Викладіть яйця в каструлю до огірків з зеленою цибулею. Вимийте і дрібно нарубати кріп. Також покладіть все в каструлю і знову перемішайте всі інгредієнти.

Шалтібарщай - фото крок 5 Відварну буряк очистіть, вимийте і наріжте соломкою. Викладіть її в каструлю. Туди ж додайте сметану і влийте кефір. Ретельно все перемішайте і поставте в холодильник остигати. подавайте суп, розлив по тарілках, прикрасивши його половинками цілого яйця.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Каша з гарбуза в мультиварці з пшоном

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...