Рецепт Щи з сущіка
Рецепт приготування супу з сущіка, картоплею, цибулею і зеленню.
опис приготування:
Щи з сущіка були популярні в північно-західних і північних районах Росії. Сущик - це дрібна риба (окунь, йорж та ін.), висушена на деку в печі. Щи з сущіка вважалися делікатесом. Рибалки сушили рибу з кількох причин: її легше, нести, вона довше зберігається і сушена риба в щах краще засвоюється організмом, розчиняючись в молочній кислоті квашеної капусти. Це стосується навіть дрібним рибним кістках. З сущика виходить дуже насичений смачний бульйон. Щоб приготувати якісного сущика, потрібне вміння правильно обробляти рибу, топити піч і вибирати дрова. Тільки при дотриманні всіх умов приготовані в подальшому щі з сущика будуть по-справжньому смачні і наваристі. Також сущика подрібнювали до консистенції порошку, заливали кипятком, додавали необхідні інгредієнти для щей і готували суп.
приготування:
Нарізати великими шматками очищену картоплю і ріпчасту цибулю. Очистити сушену рибу. У великій каструлі довести воду до кипіння. Додати в воду нарізані картоплю і цибулю, варити до напівготовності, поки вони злегка не размягчатся. Додати сушену рибу і варити суп до готовності. В кінці варіння додати горошини чорного перцю і лавровий лист. Розлити суп по тарілках, покласти в кожну тарілку шматочок риби, посипати подрібненою зеленню і подавати.
- сущика— 80 грам
- картоплі— 200 грам
- ріпчастої цибулі— 30 грам
- чорний перець горошком— За смаком
- лавровий лист— За смаком
- зелень— За смаком
приготування:
Нарізати великими шматками очищену картоплю і ріпчасту цибулю. Очистити сушену рибу. У великій каструлі довести воду до кипіння. Додати в воду нарізані картоплю і цибулю, варити до напівготовності, поки вони злегка не размягчатся. Додати сушену рибу і варити суп до готовності. В кінці варіння додати горошини чорного перцю і лавровий лист. Розлити суп по тарілках, покласти в кожну тарілку шматочок риби, посипати подрібненою зеленню і подавати.
Подібні рецепти
Коктейль з «Амаретто»
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...