Рецепт Griliyaj

Рецепт Griliyaj
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Рецепт приготування французького десерту з карамелізованого цукру, води і мигдалю.

опис приготування:

Griliyaj (фр. смажитися) - французьке ласощі з смажених горіхів з цукром. Griliyaj — відмінний рецепт домашнього десерту до свята і на кожен день. Асортимент грильяжу різноманітний, але можна виділити два основних види - твердий і м'який грильяж. М'який грильяж являє собою поєднання подрібнених горіхів з фруктовою масою, а твердий грильяж — суміш розплавленого цукру і обсмажених горіхів. Грильяж - відмінна альтернатива цукеркам, ірискам і іншим кондитерським виробам, а для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Зберігайте грильяж між шарами вощеного паперу. Його можна вживати сам по собі, з морозивом або прошарувати дві пластинки грильяжу парфе. Будьте обережні при виливання гарячої цукрової суміші на деко, щоб не обпектися. Колір цукрової суміші (а не температура) є найкращим показником готовності. Чим темніше колір, тим більше гірким буде грильяж. Намагайтеся знімати грильяж з вогню, коли він буде золотисто-медового кольору. Якщо каструля занадто темна, щоб оцінити колір карамелі, обережно візьміть невелику кількість суміші ложкою і помістіть її на аркуш білого паперу — рівень карамелізації стане очевидним.

приготування:

Нарізати і обсмажити мигдаль. Змішати цукор і воду в середній каструлі з товстим дном. Будьте уважні, щоб не забризкати боку каструлі. Варити на сильному вогні, помішуючи, доти, поки цукор не розчиниться. За допомогою чистої кондитерської щіточки, змоченою у воді, змахнути крупинки цукру з країв каструлі. Готувати цукрову суміш на сильному вогні до світло-золотистого кольору, близько 10-15 хвилин. Не залишайте каструлю без нагляду. Зняти каструлю з вогню і акуратно перемішати з нарізаним мигдалем. Відразу ж залити суміш у форму або на деко, сбризнутий маслом. Дати повністю охолонути і розламати на шматки. Зберігати грильяж в герметичному контейнері до 5 днів.


  • вода— 3/4 склянки
  • масло в розбризкувачі— 1 За смаком
Griliyaj (фр. смажитися) - французьке ласощі з смажених горіхів з цукром. Griliyaj — відмінний рецепт домашнього десерту до свята і на кожен день. Асортимент грильяжу різноманітний, але можна виділити два основних види - твердий і м'який грильяж. М'який грильяж являє собою поєднання подрібнених горіхів з фруктовою масою, а твердий грильяж — суміш розплавленого цукру і обсмажених горіхів. Грильяж - відмінна альтернатива цукеркам, ірискам і іншим кондитерським виробам, а для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Зберігайте грильяж між шарами вощеного паперу. Його можна вживати сам по собі, з морозивом або прошарувати дві пластинки грильяжу парфе. Будьте обережні при виливання гарячої цукрової суміші на деко, щоб не обпектися. Колір цукрової суміші (а не температура) є найкращим показником готовності. Чим темніше колір, тим більше гірким буде грильяж. Намагайтеся знімати грильяж з вогню, коли він буде золотисто-медового кольору. Якщо каструля занадто темна, щоб оцінити колір карамелі, обережно візьміть невелику кількість суміші ложкою і помістіть її на аркуш білого паперу — рівень карамелізації стане очевидним.

приготування:

Нарізати і обсмажити мигдаль. Змішати цукор і воду в середній каструлі з товстим дном. Будьте уважні, щоб не забризкати боку каструлі. Варити на сильному вогні, помішуючи, доти, поки цукор не розчиниться. За допомогою чистої кондитерської щіточки, змоченою у воді, змахнути крупинки цукру з країв каструлі. Готувати цукрову суміш на сильному вогні до світло-золотистого кольору, близько 10-15 хвилин. Не залишайте каструлю без нагляду. Зняти каструлю з вогню і акуратно перемішати з нарізаним мигдалем. Відразу ж залити суміш у форму або на деко, сбризнутий маслом. Дати повністю охолонути і розламати на шматки. Зберігати грильяж в герметичному контейнері до 5 днів.


Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Вафлі домашні в електровафельніцу

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...