Рецепт Гречані зрази
Пісні гречані зрази з овочевою начинкою готуються дуже легко, а в основі їх найдоступніші продукти: гречані пластівці і картопля. Зрази виходять смачними, апетитними, з хрусткою скоринкою.
опис приготування:
Начинку для гречаних зраз можна приготувати з будь-яких овочів, грибів або м'яса (в непісним варіанті). Необхідно лише враховувати, що вона повинна бути не надто вологою, щоб вироби було легко формувати.
- пластівці гречані— 120 грам
- вода— 250 мілілітрів
- Картопля (очищений) — 160-170 грам
- морква— 140-150 грам
- Цибуля ріпчаста— 90-100 грам
- суміш панірувальні— 20-30 грам
- Олія соняшникова— 2-3 Ст. ложок
- сіль кухонна— За смаком
- паприка— За смаком
Воду доведіть до кипіння і залийте нею пластівці, посоліть і перемішайте, залиште на 5-7 хвилин для набухання.
Поки наполягають пластівці, приготуйте начинку для зраз. Дрібно поріжте ріпчасту цибулю і обсмажте його на сковороді з додаванням соняшникової олії.
Моркву натріть на крупній тертці і додайте в сковороду з цибулею, смажте ще 3-5 хвилин, в кінці приготування додайте паприку і посоліть за смаком. Дайте готової овочевої начинки злегка охолонути.
Поки остигає начинка, завершите приготування основи для зраз: натріть очищений сиру картоплю на дрібній тертці і додайте до настояним пластівців.
Добре з'єднайте компоненти фаршу, вимішуючи його руками. А при використанні відвареної гречаної крупи попередньо розімніть її ложкою або Картоплем'ялки, після чого додайте картоплю і виконайте аналогічні дії.
Для формування зраз на плоску поверхню насипте трохи панірувальних суміші, розподіліть на ній порцію гречаного фаршу у вигляді коржики і викладіть в центр порцію начинки.
Листкове End lepёshki Tac, щоб начинка виявилася повністю закрита фаршем, надайте зрази остаточну форму і умочіть в панірувальну суміш з усіх боків.
Сформуйте таким чином все зрази (8-10 штук) і розмістіть їх на деку, застеленому пекарської папером.
Випікайте гречані зрази при температурі 200-220 градусів протягом 20-30 хвилин, при необхідності перевернувши їх на другу сторону в процесі випікання. Таким чином зрази матимуть золотисту хрустку скоринку з обох сторін.
Подавайте готові зрази в гарячому вигляді зі свіжими овочами, різними гарнірами і соусами. Смачного!
Подібні рецепти
Голубці в аерогрилі
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати гречані котлети з грибами. Таке блюдо часто готують під час посту, правда яйця не використовують. У кулінарії яйця замінюють бананами. вдалою готування! опис приготування: Котлети з грибів і гречки гарні до будь-якого обіду. Вони можуть подаватися ...
Гречані мафіни
Простий і корисний рецепт домашньої випічки на основі гречаних пластівців і гречаного борошна. І зауважте, ніякого цукру! опис приготування: Смачні гречані маффіни з ароматом банана і кориці оцінять всі любителі ПП. Просто залийте гречані пластівці кефіром, а поки вони набухають, змішайте решт...
Гречані оладки з бананом
Це ніжні й ароматні оладки на йогурті з бананом і вівсяним борошном. Йогурт можна замінити на нежирну сметану або кефір. опис приготування: Розімніть виделкою банан. Додайте інші інгредієнти, і вимісити однорідне тісто. Смажте на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Готово! яйце— 1 штука ...
Гречані млинці без дріжджів
Гречані млинці відносяться до істинно російським страв. Вони виходять особливо ніжними, мають гарний коричнево-кавовий колір і можуть подаватися з різноманітними начинками або соусами. опис приготування: Гречана мука не має таких в'яжучих властивостей, як пшеничне, тому, щоб млинці не розпадал...
Яловичі зрази
зрази — це котлети, всередині яких знаходиться начинка. Спробуйте приготувати зрази з яловичини, а в якості начинки використовуйте копчену курочку. Це дуже смачно і ароматно. опис приготування: Зрази - страва литовської, білоруської, російської, польської та української кухні, що представляє с...