Рецепт Гречані млинці без дріжджів

Рецепт Гречані млинці без дріжджів
Кількість порцій: 2-3 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Гречані млинці відносяться до істинно російським страв. Вони виходять особливо ніжними, мають гарний коричнево-кавовий колір і можуть подаватися з різноманітними начинками або соусами.

опис приготування:

Гречана мука не має таких в'яжучих властивостей, як пшеничне, тому, щоб млинці не розпадалися і вийшли красивими, тісто необхідно залишити на 30 хвилин для набухання, і тільки після цього приступати до смаження. Якщо тісто потрібної консистенції, то гречані млинці без дріжджів виходять по краях ажурними, якщо ж такого ефекту немає — можливо, тісто дуже густе і його потрібно трохи розбавити теплим молоком.


  • борошно гречане— 2-3 Ст. ложок
  • Борошно пшеничне— 2-3 Ст. ложок
  • молоко— 200-250 мілілітрів(тепле)
  • яйце— 1-2 штук
  • цукор— 1-2 Ст. ложок
  • сіль— 1/2 чайних ложки
  • Рослинна олія— 1-2 Ст. ложок(rafinirovannoe)
Гречані млинці без дріжджів - фото крок 1 Смешать гречневую и пшеничную муку, додати сіль і цукор.

Гречані млинці без дріжджів - фото крок 2 В полученную смесь добавить сначала яйца, а затем теплое молоко. Добре перемішати, стараясь избежать образования комочков. Должно получиться тесто с консистенцией жидкой сметаны. Додаємо рослинне масло, а если тесто вышло слишком густым — трохи молока.

Гречані млинці без дріжджів - фото крок 3 Обжаривают гречневые блины без дрожжей быстро, на хорошо разогретой и предварительно смазанной маслом сковороде.

Гречані млинці без дріжджів - фото крок 4 Подавать к столу гречневые бездрожжевые блины можно с различными соусами, фаршировать их сладкими и несладкими начинками, делать блинные пироги или просто полить сметаной или медомв любом случае у вас получится очень вкусное, истинно русское блюдо, побаловать которым себя можно не только на праздник Масленицы.

Подібні рецепти

Гречані котлети з грибами

Шаверма з пікантною курочкою і часниковим соусом

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати гречані котлети з грибами. Таке блюдо часто готують під час посту, правда яйця не використовують. У кулінарії яйця замінюють бананами. вдалою готування! опис приготування: Котлети з грибів і гречки гарні до будь-якого обіду. Вони можуть подаватися ...

Гречані мафіни

Гречані мафіни

Простий і корисний рецепт домашньої випічки на основі гречаних пластівців і гречаного борошна. І зауважте, ніякого цукру! опис приготування: Смачні гречані маффіни з ароматом банана і кориці оцінять всі любителі ПП. Просто залийте гречані пластівці кефіром, а поки вони набухають, змішайте решт...

Гречані оладки з бананом

Гречані оладки з бананом

Це ніжні й ароматні оладки на йогурті з бананом і вівсяним борошном. Йогурт можна замінити на нежирну сметану або кефір. опис приготування: Розімніть виделкою банан. Додайте інші інгредієнти, і вимісити однорідне тісто. Смажте на рослинному маслі до рум'яної скоринки. Готово! яйце— 1 штука ...

Гречані зрази

Гречані зрази

Пісні гречані зрази з овочевою начинкою готуються дуже легко, а в основі їх найдоступніші продукти: гречані пластівці і картопля. Зрази виходять смачними, апетитними, з хрусткою скоринкою. опис приготування: Начинку для гречаних зраз можна приготувати з будь-яких овочів, грибів або м'яса (в не...

Хліб на сироватці без дріжджів

Хліб на сироватці без дріжджів

Високі поживні властивості сироватки роблять її чудовою основою для випічки. ось, наприклад, простий і дуже смачний хліб без дріжджів - відмінне рішення для сніданку і не тільки! Замішується і печеться на раз-два! подивіться самі! опис приготування: Випічка на сироватці відрізняється щільною с...