Рецепт Фаршироване ковзання
Це національне єврейське блюдо, яке традиційно готували для суботи. По суті, це блюдо - фарширована риба. Рецептів приготування багато, у кожної господині свій, фірмовий рецепт з родзинкою.
опис приготування:
Гефілте фіш роблять різними способами: у вигляді рибних тефтелей, фарширують рибу цілком або ось так - фарширують шматочки. Знімати шкіру з риби можуть не всі, зі щуки вона знімається легше, а ось з коропом треба повозитися. Я пропоную більш легкий спосіб (але не такий ледачий, як робити тефтелі: нафарширувати рибу шматочками. Дуже зручно: риба вже розділена на порції, та й виглядає красиво. На наступний день рибний навар з овочами перетворюється в желе, овочі виходять м'якими і смачними, ну, а риба - слів немає, її треба приготувати і спробувати! Рецепт приготування гефілте фіш перед вами.
- короп— 2,5-3 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 3-4 штук
- морква— 2-3 штук
- Буряк— 2 штуки
- кішечка— 2-3 штук(або білого хліба 2-3 скибочки)
- Лавровий лист— 2-3 штук
- Запашний перець— 4-5 штук
- Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
- сіль— 2 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений— 1/3 чайних ложки
- чабер сушений— 1-2 Щепоток
- цукор— 0,5 чайних ложки
- Рослинна олія— 3 Ст. ложки
- молоко— 100 мілілітрів
І гострим ножем з кожного шматка вирізаємо м'якоть. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити шкіру.
У хвостовій частині вирізаємо м'якоть разом з кісточкою.
очистимо овочі. Лушпиння від цибулі не викидаємо, вона нам буде потрібна. Натираємо одну буряк і одну моркву на крупній тертці, дві цибулини нарізаємо кубиками.
Обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю на рослинній олії, потім додаємо до нього буряк і морква.
І обсмажуємо хвилин 10-15 на невеликому вогні.
Мацу або скибочки хліба замочуємо в молоці.
Пропускаємо через м'ясорубку рибну м'якоть з хлібом ( молоко не віджимаємо) і обсмажені овочі.
додаємо сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх. Можна додати сире яйце. І все добре перемішуємо.
Овочі, що залишилися нарізаємо кружечками і викладаємо в качатницю або форму з високими бортиками. цибуля шар, потім морква і буряк. Додаємо лавровий лист, запашний перець і пару пучок солі і цукру.
Заповнюємо шматочки риби там, де було м'ясо, фаршем. Голову коропа надрежем і трохи придавив. Викладаємо на овочі хвостову кістку, плавники і придавлену голову. А потім щільно викладаємо нафаршировані шматки риби.
Додаємо залишилися шматочки цибулі, моркви і буряка, додаємо лушпиння цибулі. Заливаємо все це окропом, не доходячи до верху 2-3 см.
А тепер два варіанти: можна зварити рибу на плиті (варити години 2 після закипання на маленькому вогні) або томити її в духовці. Накриваємо рибу фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. коли закипить, зменшуємо температуру до 90-100 градусів, щоб тихенько булькало, і готуємо години 3. Через години півтори пробуємо бульйон на сіль, якщо треба, додаємо.
Потім виймаємо з духовки, вибираємо лушпиння цибулі і чекаємо, коли все охолоне. Ставимо в холодильник, а на наступний день подаємо до столу.
Подібні рецепти
Філе курки фаршироване
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...