Рецепт Фаршироване ковзання

Рецепт Фаршироване ковзання
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 12 г. 0 хв.
Це національне єврейське блюдо, яке традиційно готували для суботи. По суті, це блюдо - фарширована риба. Рецептів приготування багато, у кожної господині свій, фірмовий рецепт з родзинкою.

опис приготування:

Гефілте фіш роблять різними способами: у вигляді рибних тефтелей, фарширують рибу цілком або ось так - фарширують шматочки. Знімати шкіру з риби можуть не всі, зі щуки вона знімається легше, а ось з коропом треба повозитися. Я пропоную більш легкий спосіб (але не такий ледачий, як робити тефтелі: нафарширувати рибу шматочками. Дуже зручно: риба вже розділена на порції, та й виглядає красиво. На наступний день рибний навар з овочами перетворюється в желе, овочі виходять м'якими і смачними, ну, а риба - слів немає, її треба приготувати і спробувати! Рецепт приготування гефілте фіш перед вами.

  • короп— 2,5-3 кілограма
  • Цибуля ріпчаста— 3-4 штук
  • морква— 2-3 штук
  • Буряк— 2 штуки
  • кішечка— 2-3 штук(або білого хліба 2-3 скибочки)
  • Лавровий лист— 2-3 штук
  • Запашний перець— 4-5 штук
  • Перець чорний мелений— 0,5 чайних ложки
  • сіль— 2 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений— 1/3 чайних ложки
  • чабер сушений— 1-2 Щепоток
  • цукор— 0,5 чайних ложки
  • Рослинна олія— 3 Ст. ложки
  • молоко— 100 мілілітрів
фаршироване ковзання - фото крок 1 Чистим рыбу, обрізаємо плавники і ретельно промиваємо. Потім коропа нарізаємо на шматки приблизно 3 см завтовшки.

фаршироване ковзання - фото крок 2 І гострим ножем з кожного шматка вирізаємо м'якоть. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити шкіру.

фаршироване ковзання - фото крок 3 У хвостовій частині вирізаємо м'якоть разом з кісточкою.

фаршироване ковзання - фото крок 4 очистимо овочі. Лушпиння від цибулі не викидаємо, вона нам буде потрібна. Натираємо одну буряк і одну моркву на крупній тертці, дві цибулини нарізаємо кубиками.

фаршироване ковзання - фото крок 5 Обсмажуємо до легкого золотистого кольору цибулю на рослинній олії, потім додаємо до нього буряк і морква.

фаршироване ковзання - фото крок 6 І обсмажуємо хвилин 10-15 на невеликому вогні.

фаршироване ковзання - фото крок 7 Мацу або скибочки хліба замочуємо в молоці.

фаршироване ковзання - фото крок 8 Пропускаємо через м'ясорубку рибну м'якоть з хлібом ( молоко не віджимаємо) і обсмажені овочі.

фаршироване ковзання - фото крок 9 додаємо сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх. Можна додати сире яйце. І все добре перемішуємо.

фаршироване ковзання - фото крок 10 Овочі, що залишилися нарізаємо кружечками і викладаємо в качатницю або форму з високими бортиками. цибуля шар, потім морква і буряк. Додаємо лавровий лист, запашний перець і пару пучок солі і цукру.

фаршироване ковзання - фото крок 11 Заповнюємо шматочки риби там, де було м'ясо, фаршем. Голову коропа надрежем і трохи придавив. Викладаємо на овочі хвостову кістку, плавники і придавлену голову. А потім щільно викладаємо нафаршировані шматки риби.

фаршироване ковзання - фото крок 12 Додаємо залишилися шматочки цибулі, моркви і буряка, додаємо лушпиння цибулі. Заливаємо все це окропом, не доходячи до верху 2-3 см.

фаршироване ковзання - фото крок 13 А тепер два варіанти: можна зварити рибу на плиті (варити години 2 після закипання на маленькому вогні) або томити її в духовці. Накриваємо рибу фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. коли закипить, зменшуємо температуру до 90-100 градусів, щоб тихенько булькало, і готуємо години 3. Через години півтори пробуємо бульйон на сіль, якщо треба, додаємо.

фаршироване ковзання - фото крок 14 Потім виймаємо з духовки, вибираємо лушпиння цибулі і чекаємо, коли все охолоне. Ставимо в холодильник, а на наступний день подаємо до столу.

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Філе курки фаршироване

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...