Рецепт Соус «так»

Рецепт Соус «так»
Кількість порцій: 6 — 8 Час приготування: 45 хв.
Пропоную випробувати рецепт приготування традиційного мексиканського соусу "; Тако ";. Він дуже смачний, має пряний, jguchii, освіжаючий смак і підходить практично до всіх страв! дивіться рецепт!


опис приготування:

розповідаю, як приготувати соус "; Тако ";:

1. Увімкніть духовку для нагрівання до температури 180 градусів. Ретельно промийте томати, наріжте їх не четвертинки. Цибулю очистіть і також розріжте на чотири частини.

2. Викладіть порізані овочі на деко, окропивши оливковою олією, і відправте в духовку на 10 хвилин, потім переверніть овочі та їх запікайте ще 10 хвилин.

3. Поки овочі печуться, очистіть часник, гострий перець очистіть від хвостика з серцевиною і насіння.

4. Коли томати і цибулю запекутся, витягніть їх з духовки і залиште для охолодження хвилин на 10.

5. Змішайте в одній ємності оцет, сіль, цукор і всі спеції. Овочі і суміш спецій помістіть в блендер і ретельно подрібніть до отримання суміші однорідної консистенції.

6. Соус & Quot; Так" готовий! Його можна перелити в скляний контейнер з герметично закривається кришкою або в скляну банку. Зберігається соус до 5 днів (обов'язково в холодильнику).

Якщо ви хочете заготовити соус "; Тако »" на зиму, то вже подрібнену суміш проваріть на дуже маленькому вогні 20-25 хвилин, безперервно помішуючи. Розлийте по добре вимитим простерилизованнимбанкам і закрийте простерилізованих кришками.

Можете спробувати замість 2-3 чайних ложок червоного гострого перцю використовувати суміш з перців: chipotli, кайенского, halopenyo або анчо, а замість коріандру меленого і петрушки — listyya koriandra, як в оригінальному рецепті. Такий соус "; Тако" буде ще більш пекучим.


  • томати— 3 штуки(великі, спелые и красные)
  • Ріпчаста цибуля— 1 штука(середній)
  • Оливкова олія— 1 Ст. ложка(можна замінити соняшниковим)
  • Чорний мелений перець— 1 Чайна ложка
  • Червоний мелений гострий перець— 2 — 3 чайних ложки(або 1 небольшой свежий стручок)
  • Koriandr— 1 Чайна ложка(желательно в зернах, но можно и молотый)
  • оцет 9%  — 3 Ст. ложки
  • паприка мелена— 1 Чайна ложка
  • кмин— 1 Чайна ложка(насіння)
  • часник— 1 штука
  • орегано (душа)  — 3 щіпки
  • Гострий зелений перець— 1 штука(с ним получается остро, поэтому его можно не добавлять)
  • зелень петрушки— 1 пучок
  • цукор— 3 грами(1/2 чайної ложки)
  • сіль— 2 — 3 грами(1/4 — 1/2 чайної ложки)
розповідаю, як приготувати соус "; Тако ";:

1. Увімкніть духовку для нагрівання до температури 180 градусів. Ретельно промийте томати, наріжте їх не четвертинки. Цибулю очистіть і також розріжте на чотири частини.

2. Викладіть порізані овочі на деко, окропивши оливковою олією, і відправте в духовку на 10 хвилин, потім переверніть овочі та їх запікайте ще 10 хвилин.

3. Поки овочі печуться, очистіть часник, гострий перець очистіть від хвостика з серцевиною і насіння.

4. Коли томати і цибулю запекутся, витягніть їх з духовки і залиште для охолодження хвилин на 10.

5. Змішайте в одній ємності оцет, сіль, цукор і всі спеції. Овочі і суміш спецій помістіть в блендер і ретельно подрібніть до отримання суміші однорідної консистенції.

6. Соус & Quot; Так" готовий! Його можна перелити в скляний контейнер з герметично закривається кришкою або в скляну банку. Зберігається соус до 5 днів (обов'язково в холодильнику).

Якщо ви хочете заготовити соус "; Тако »" на зиму, то вже подрібнену суміш проваріть на дуже маленькому вогні 20-25 хвилин, безперервно помішуючи. Розлийте по добре вимитим простерилизованнимбанкам і закрийте простерилізованих кришками.

Можете спробувати замість 2-3 чайних ложок червоного гострого перцю використовувати суміш з перців: chipotli, кайенского, halopenyo або анчо, а замість коріандру меленого і петрушки — listyya koriandra, як в оригінальному рецепті. Такий соус "; Тако" буде ще більш пекучим.


Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Свинячі котлети

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...