Рецепт Соус Камберленд
Камберленд (Камберленд соусом) - класичний столовий соус з пікантним смаком і насиченим ароматом. Цей соус є чудовою приправою до птаха і м'яса. Його дуже легко приготувати.
опис приготування:
Властивості і походження:
Рецепт приготування соусу Камберленд був відкритий в Ганновері придворним кухарем. Соус був названий на честь герцога Камберлендского, перебував на той час в Ганновері. Перші згадки про це соусі датовані 1904 роком, містяться вони в книзі «Англійська кухня». Соус Камберленд знайшов популярність завдяки відомому французькому кухареві Огюста Ескоф'є.
застосування:
Соус Камберленд досить часто згадується в рецептах м'ясних страв французької та англійської кухні. Його подають до страв з баранини, яловичини, дичини, а також до шинки і смаженого у фритюрі м'яса. Камберленд використовують при приготуванні ростбіфу, паштетів з птиці і телятини, а також до галантином (страви з печінки або мови).
Рецепт приготування:
1. Зняти цедру з лимона і апельсина, нарізати тонкою соломкою. Залити гарячою водою, варити на повільному вогні протягом декількох хвилин.
2. Злити воду, додати желе з червоної смородини, portveyn, лимонний сік, гірчицю, цукрову пудру, дрібку меленого імбиру.
3. Варити поки желе не стане, помішуючи, на повільному вогні. Прибрати з вогню, збити до "; гладкості ";. Соус повинен загуснути у міру охолодження. Подавати відразу ж.
Соус можна зберігати в холодильнику (при закритій кришці) не більше 1 тижні.
Поради шеф-кухаря:
Пікантний соус Камберленд подають до столу холодним. Прикрасити соус можна зеленими листочками смородини або меліси.
- лимон— 1 штука
- апельсин— 1 штука
- желе из красной смородины— 140 грам
- portveyn— 2 Ст. ложки
- гірчичний— 1 Ст. ложка
- червоний винний оцет— 1 Ст. ложка
- цукрова пудра— 1 Ст. ложка
- мелений імбир— — За смаком
- каєнський перець— — За смаком
- сіль— — За смаком
Рецепт приготування соусу Камберленд був відкритий в Ганновері придворним кухарем. Соус був названий на честь герцога Камберлендского, перебував на той час в Ганновері. Перші згадки про це соусі датовані 1904 роком, містяться вони в книзі «Англійська кухня». Соус Камберленд знайшов популярність завдяки відомому французькому кухареві Огюста Ескоф'є.
застосування:
Соус Камберленд досить часто згадується в рецептах м'ясних страв французької та англійської кухні. Його подають до страв з баранини, яловичини, дичини, а також до шинки і смаженого у фритюрі м'яса. Камберленд використовують при приготуванні ростбіфу, паштетів з птиці і телятини, а також до галантином (страви з печінки або мови).
Рецепт приготування:
1. Зняти цедру з лимона і апельсина, нарізати тонкою соломкою. Залити гарячою водою, варити на повільному вогні протягом декількох хвилин.
2. Злити воду, додати желе з червоної смородини, portveyn, лимонний сік, гірчицю, цукрову пудру, дрібку меленого імбиру.
3. Варити поки желе не стане, помішуючи, на повільному вогні. Прибрати з вогню, збити до "; гладкості ";. Соус повинен загуснути у міру охолодження. Подавати відразу ж.
Соус можна зберігати в холодильнику (при закритій кришці) не більше 1 тижні.
Поради шеф-кухаря:
Пікантний соус Камберленд подають до столу холодним. Прикрасити соус можна зеленими листочками смородини або меліси.
Подібні рецепти
Грузинський горіховий соус (простий рецепт)
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...