Рецепт Хлібна запечені страви
Ніжна запіканка з золотистою скоринкою, основними інгредієнтами якої є хліб і яйця, готується дуже легко і може бути подана як у якості самостійного блюда, так і у вигляді закуски.
опис приготування:
Приготування такої запіканки — відмінний спосіб застосування підсохлого хліба, який після додавання декількох доступних інгредієнтів перетворюється в нове і неймовірно смачна страва. рекомендую спробувати!
- хліб пшеничний— 100 грам
- яйця курячі— 6 штук
- молоко (будь-якої жирності) — 100 мілілітрів
- сир (polutvёrdиy) — 100 грам
- сіль кухонна— 1 щіпка
- паприка мелена— За смаком
- базилік (зелень сушена) — За смаком
Хліб наріжте на дрібні кубики і залийте молоком, перемішайте і залиште на пару хвилин.
Яйця розділіть на жовтки і білки, додаючи жовтки в розмочений хліб. Білки помістіть в окрему ємність, а разом з жовтками всипте в хлібну масу паприку і сушений базилік.
Сир натріть на дрібній тертці і додайте приблизно 2/3 його частини (інше буде потрібно для посипання запіканки) в хлібно-жовткову суміш, перемішайте.
Білки збийте з дрібкою солі в стійку піну і порціями введіть в хлібну масу, акуратно перемішуючи її від низу до верху.
Викладіть масу в підготовлену форму (силіконову форму змащувати маслом не потрібно), посипте частиною натертого сиру і помістіть в розігріту до 200 градусів духовку.
Випікайте хлібну запіканку протягом 20-30 хвилин до появи золотистої скоринки. Подавайте блюдо до столу в гарячому вигляді, доповнюючи сметаною або улюбленим соусом. Смачного!
Подібні рецепти
Вишневий торт з вершками
Ще один варіант смачних млинців. Відмінна закуска для любителів російської кухні і млинців зокрема. кількість порцій: 8-10 млинців— 8-10 штук яйця— 3 штуки вареного рису— 150 грам шинки— 250 грам(можна замінити карбонади або подібним) сиру— 100 грам лука— 150 грам сіль і перець— За смаком росли...
Гриби, запечені з макаронами
Якщо хочеться урізноманітнити звичні гарячі страви з гарніром, тоді на допомогу прийде цей простий рецепт грибів, запечених з макаронами. Це смачно, зовсім нескладно і досить оригінально. опис приготування: Ароматні і соковиті гриби, запечені з макаронами в домашніх умовах, — це по-справжньому...
Гриби, запечені з сиром
Якось треба було приготувати щось швидке на закуску. Відмінно пішли такі гриби під біле вино. пробуйте. опис приготування: Обсмажуємо гриби з цибулею, викладаємо в маленькі формочки для запікання, присипаємо сиром і відправляємо в духовку на 8 хвилин. швидко, просто і смачно! печериці— 300 г...
Гребінці запечені
Рецепт приготування національного італійського блюда з морепродуктів. кількість порцій: 4 гребінці— 8 штук панірувальні сухарі— 1 Склянка петрушка— 1 Склянка часник— 1 зубчик сіль— 1 За смаком перець— 1 За смаком оливкова олія— 1 За смаком Ретельно промити гребінці. Злегка відварити в кипл...
Гриби в сметані, запечені в духовці
Неймовірно просте грибну страву! Ароматні печериці запікаються в ніжному сметанному соусі під сирною скоринкою. Блюдо настільки легко готується, що з ним впорається навіть недосвідчений кулінар! опис приготування: Приготовлені в домашніх умовах, гриби в сметані, запечені в духовці, — це дуже п...