Рецепт Хлібна запечені страви

Рецепт Хлібна запечені страви
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 40 хв.
Ніжна запіканка з золотистою скоринкою, основними інгредієнтами якої є хліб і яйця, готується дуже легко і може бути подана як у якості самостійного блюда, так і у вигляді закуски.

опис приготування:

Приготування такої запіканки — відмінний спосіб застосування підсохлого хліба, який після додавання декількох доступних інгредієнтів перетворюється в нове і неймовірно смачна страва. рекомендую спробувати!

  • хліб пшеничний— 100 грам
  • яйця курячі— 6 штук
  • молоко (будь-якої жирності)  — 100 мілілітрів
  • сир (polutvёrdиy)  — 100 грам
  • сіль кухонна— 1 щіпка
  • паприка мелена— За смаком
  • базилік (зелень сушена)  — За смаком
Хлібна запечені страви - фото крок 1 Підготуйте перераховані інгредієнти. Хліб для цієї страви можна вибрати не тільки пшеничний, але і житній. Зручно також використовувати підсохлий (черствий) хліб.

Хлібна запечені страви - фото крок 2 Хліб наріжте на дрібні кубики і залийте молоком, перемішайте і залиште на пару хвилин.

Хлібна запечені страви - фото крок 3 Яйця розділіть на жовтки і білки, додаючи жовтки в розмочений хліб. Білки помістіть в окрему ємність, а разом з жовтками всипте в хлібну масу паприку і сушений базилік.

Хлібна запечені страви - фото крок 4 Сир натріть на дрібній тертці і додайте приблизно 2/3 його частини (інше буде потрібно для посипання запіканки) в хлібно-жовткову суміш, перемішайте.

Хлібна запечені страви - фото крок 5 Білки збийте з дрібкою солі в стійку піну і порціями введіть в хлібну масу, акуратно перемішуючи її від низу до верху.

Хлібна запечені страви - фото крок 6 Викладіть масу в підготовлену форму (силіконову форму змащувати маслом не потрібно), посипте частиною натертого сиру і помістіть в розігріту до 200 градусів духовку.

Хлібна запечені страви - фото крок 7 Випікайте хлібну запіканку протягом 20-30 хвилин до появи золотистої скоринки. Подавайте блюдо до столу в гарячому вигляді, доповнюючи сметаною або улюбленим соусом. Смачного!

Подібні рецепти

Фаршировані млинці, запечені з шинкою і сиром

Вишневий торт з вершками

Ще один варіант смачних млинців. Відмінна закуска для любителів російської кухні і млинців зокрема. кількість порцій: 8-10 млинців— 8-10 штук яйця— 3 штуки вареного рису— 150 грам шинки— 250 грам(можна замінити карбонади або подібним) сиру— 100 грам лука— 150 грам сіль і перець— За смаком росли...

Гриби, запечені з макаронами

Гриби, запечені з макаронами

Якщо хочеться урізноманітнити звичні гарячі страви з гарніром, тоді на допомогу прийде цей простий рецепт грибів, запечених з макаронами. Це смачно, зовсім нескладно і досить оригінально. опис приготування: Ароматні і соковиті гриби, запечені з макаронами в домашніх умовах, — це по-справжньому...

Гриби, запечені з сиром

Гриби, запечені з сиром

Якось треба було приготувати щось швидке на закуску. Відмінно пішли такі гриби під біле вино. пробуйте. опис приготування: Обсмажуємо гриби з цибулею, викладаємо в маленькі формочки для запікання, присипаємо сиром і відправляємо в духовку на 8 хвилин. швидко, просто і смачно! печериці— 300 г...

Гребінці запечені

Гребінці запечені

Рецепт приготування національного італійського блюда з морепродуктів. кількість порцій: 4 гребінці— 8 штук панірувальні сухарі— 1 Склянка петрушка— 1 Склянка часник— 1 зубчик сіль— 1 За смаком перець— 1 За смаком оливкова олія— 1 За смаком Ретельно промити гребінці. Злегка відварити в кипл...

Гриби в сметані, запечені в духовці

Гриби в сметані, запечені в духовці

Неймовірно просте грибну страву! Ароматні печериці запікаються в ніжному сметанному соусі під сирною скоринкою. Блюдо настільки легко готується, що з ним впорається навіть недосвідчений кулінар! опис приготування: Приготовлені в домашніх умовах, гриби в сметані, запечені в духовці, — це дуже п...