Рецепт Глазур для пряникового будиночка
Дивовижної краси виходить готовий пряниковий будиночок з глазур'ю за цим рецептом. Головне - розібратися й не прогадати з консистенцією глазурі, тоді вам вдасться неймовірно красиво розписати будиночок.
опис приготування:
Багато господинь напередодні зимових новорічних свят готують пряниковий будиночок. Глазур для нього робиться класичним способом: збивається білок з цукровою пудрою і лимонним соком. Консистенцію потрібно регулювати самостійно, оскільки для розпису "; стін, дверей і вікон" будиночка потрібна консистенція погуще, а для прикраси даху - трохи рідше.
- Яєчний білок— 2-3 штук
- Цукрова пудра— 400 грам
- Лимонний сік— 1 чайних ложок
2. Збиваємо білки до стану густої піни, після чого вводимо до них цукрову пудру. Для такої глазурі зазвичай потрібно близько 400 грамів цукрової пудри з розрахунку: 200 граммоа на 1 білок. Проте консистенцію регулюйте самі, оскільки вага яєць зазвичай різний. В кінці додайте лимонний сік.
3. Щоб нанести глазур на наші заготовки для будиночка, потрібно вирізати з пергаменту (кальки) кондитерський пакет. Для цього відріжте великий трикутник.
4. Поверніть його в трубочку (від одного кута звертайте в інший).
5. Вийде ось такий мішечок, в який потрібно накладати нашу глазур, щоб потім прикрашати нею пряниковий будиночок. За час, поки ви будете готувати кондитерський мішок, надішліть глазур в холодильник.
6. У такий мішок можна вставляти насадки з кондитерського шприца, щоб зробити невигадливі візерунки на будиночку.
7. Якщо хочете зробити ефект "; талого снігу ";, для даху зробіть глазур трохи рідше, вона швидко застигне і створить дивовижну картину.
Подібні рецепти
Фруктові шашлички на шпажках
Є кілька варіантів глазурі для пасок, я хочу запропонувати простий і перевірений. Білкова глазур відмінно застигає, також з плюсів то, що на ній добре тримається кондитерська посипання. опис приготування: Швидко застигає і не кришиться глазур, при приготуванні якої білок не збивається, а розти...
Глазур для паски без яєчного білка
Напередодні свята пошук нових і оригінальних рецептів стає особливо актуальним. Я хочу поділитися з вами швидким і простим способом, як приготувати глазур для паски без яєчного білка. опис приготування: Для тих, хто не вживає в їжу яйця, або не впевнений в їх якості, ця чудова глазур для паски...
Глазур для паски дієтична
У великодньому куличе глазур - одна з найважливіших його складових. Для тих, хто піклується про свою фігуру і здоров'я, пропонуємо рецепт, як приготувати глазур для паски дієтичну. опис приготування: Є кілька варіантів приготування дієтичної глазурі, одним з найбільш корисних і простих є цей р...
Глазур для паски лимонна
Глазур для паски лимонна - м'яка, гладенька, з приємним кислуватим присмаком лимона. Робиться вона дуже легко, спробуйте! можливо, саме така глазур буде вам до смаку. опис приготування: Готову глазур для паски лимонну необхідно відразу нанести на поверхню пасок. Вона легко і рівномірно лягає,...
Глазур для паски шоколадна
Іноді хочеться відступити від традицій і приготувати що-небудь нове. Як вам ідея приготування глазурі для паски шоколадної? мені, наприклад, таке дуже до душі. У моїй родині шоколадне все люблять. опис приготування: Така шоколадна глазур підійде не тільки для пасок, але і для кексів і тортів. ...