Рецепт Яловичина з брокколі

Рецепт Яловичина з брокколі
Кількість порцій: 4 Час приготування: 30 хв.
Гаряче блюдо з смаковою гаммою, властивої азіатським кухням, готується з цілком доступних, продаються в кожному великому супермаркеті інгредієнтів. Отже, рецепт яловичини з брокколі!

опис приготування:

це, ймовірно, одне з найпростіших блюд в азіатському стилі, які можна без особливих проблем приготувати в домашніх умовах. Сам спосіб приготування дуже простий, хіба що деякі інгредієнти потрібно пошукати (втім, в будь-якому великому супермаркеті вони продаються). Цей рецепт яловичини з брокколі допоможе вам приготувати страву в рази смачніше, ніж в китайському ресторані. рекомендую. Це чудове блюдо, яке хочеться готувати знову і знову.

  • вирізка яловича— 500 грам
  • брокколі— 250 грам
  • імбир— 2 чайних ложки
  • часник— 1 зубчик
  • Соєвий соус— 2 Ст. ложки
  • рисове вино— 1 Ст. ложка
  • Устричний соус— 1 Ст. ложка
  • Крохмаль кукурудзяний— 1 Ст. ложка
  • Чорний перець— За смаком
  • Рослинна олія— 2 Ст. ложки(для смаження)
Яловичина з брокколі - фото крок 1 Головні інгредієнти — це яловичина і брокколі. Ще один інгредієнт, без якого точно не обійдетеся — соєвий соус (він доступний і коштує недорого). А от всі інші можна замінювати чимось схожим, не біда.

Яловичина з брокколі - фото крок 2 Отже, займаємося інгредієнтами. Часник і імбир чистимо і дрібно нарізаємо. Яловичу вирізку рекомендую перед початком приготування на півгодинки покласти в морозилку — так ви її наріжете набагато простіше. Ну і рис на гарнір заздалегідь можна починати варити, оскільки саме блюдо готується досить швидко.

Яловичина з брокколі - фото крок 3 Брокколі моєму і розбираємо на суцвіття, кожне суцвіття розрізаємо на 3-4 частини. Шматочки повинні бути приблизно такого ж розміру, як і шматочки яловичини. Я вважаю за краще дрібну нарізку — і готується швидше, і їсти зручніше.

Яловичина з брокколі - фото крок 4 Яловичину нарізаємо на тонкі довгі скибочки, приблизно як її ріжуть на бефстроганов. Для наочності дивіться на фото, зрозумієте які шматочки потрібні. Втім, можете і інакше нарізати. головне — поперек прожилок, щоб м'ясо залишалося соковитим.

Яловичина з брокколі - фото крок 5 У мисці змішуємо нарізану яловичину, кукурудзяний крохмаль і половину рослинного масла. гарненько перемішуємо.

Яловичина з брокколі - фото крок 6 У воке розігріваємо приблизно половину масла, що залишилося. У розпечене масло викладаємо брокколі.

Яловичина з брокколі - фото крок 7 Смажимо брокколі пару хвилин на дуже швидкому вогні, постійно перемішуючи. Потім витягуємо овочі з гарячого вока.

Яловичина з брокколі - фото крок 8 У воке розігріваємо масло, що залишилося. У розігріте масло викладаємо яловичину. Обсмажуємо на дуже швидкому вогні. Перемішувати потрібно постійно, інакше згорить.

Яловичина з брокколі - фото крок 9 Коли яловичина злегка обжарится і змінить колір, додаємо в вок імбир і часник. перемішуємо.

Яловичина з брокколі - фото крок 10 ви помітите, що масла в воке стало більше, ніж ви наливали в останній раз. Справа в тому, що яловичина почне віддавати масло, яке вона ввібрала в самому початку приготування (пам'ятайте, ми ж додавали масло в яловичину). Отже, через хвилину після часнику з імбиром ваша кухня наповниться характерними запахами цих двох інгредієнтів. Як тільки це сталося — злийте з вока надлишки масла, а замість нього влийте соєвий соус і рисове вино. Перемішайте і продовжуйте смажити.

Яловичина з брокколі - фото крок 11 Коли рідина злегка впоратися, додайте устричний соус. Якщо у вас його немає — нічого страшного, можете цей крок пропустити. Але з ним, звичайно, вийде куди більш багата смакова гамма.

Яловичина з брокколі - фото крок 12 Перемішайте і додайте в вок брокколі. Знову перемішайте і прогрійте все разом (це займе небагато часу, менше хвилини). Усе, блюдо знімаємо з вогню і негайно подаємо до столу разом з гарніром з рису (втім, можете і інший гарнір придумати).

Подібні рецепти

Яловичина з апельсиновим соком і брокколі

Курячі ніжки в рукаві в духовці

Рецепт приготування яловичини з рисом, апельсиновим соком, брокколі і болгарським перцем. опис приготування: Відварити рис у відповідності з інструкцією на упаковці, відкласти в сторону. Тим часом в невеликій мисці об'єднати апельсиновий сік, оцет, соєвий соус і цукор, відкласти в сторону. У ...

Яловичина з брокколі під устричним соусом

Яловичина з брокколі під устричним соусом

Рецепт приготування китайського блюда з яловичини і брокколі під устричним соусом. Дуже просто і смачно! кількість порцій: 2 соєвий соус— 1 Чайна ложка(для маринаду) устричний соус— 2 чайних ложки(для маринаду) яловичина— 280 грам пучок брокколі— 1 штука(розділити на квітки) часник— 1 Ст. ложка...

Листковий пиріг з брокколі і грибами

Листковий пиріг з брокколі і грибами

Пропоную спробувати вам приготувати оригінальний відкритий листковий пиріг з брокколі і грибами. Сирна рум'яна кірочка, а також апетитна начинка нікого не залишить равнодушним.Смотріте і запам'ятовуйте! опис приготування: Брокколі і гриби - це не тільки смачно, але і дуже корисно! подивіться, ...

Французький пиріг Кіш з брокколі та сиром

Французький пиріг Кіш з брокколі та сиром

Рецепт приготування французького пирога з брокколі, сиром чеддер і мускатним горіхом. опис приготування: Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити маслом форму з чотирма відділеннями, відкласти в сторону. У середній каструлі довести підсолену воду до кипіння. Додати брокколі, варити 1 хвили...

Гратен з брокколі

Гратен з брокколі

Рецепт приготування страви «Гратен з брокколі». Просто чудовий смак страви, його можна подавати без всякого гарніру. опис приготування: У приготуванні страви використовуються такі інгредієнти як: брокколі, молоко, оливкова олія, борошно і сир. Виходить блюдо ситним і дуже смачним. сир— 120 ...