Рецепт Яловичина в червоному вині

Рецепт Яловичина в червоному вині
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Яловичина в червоному вині — класичне блюдо. погодьтеся, червоне м'ясо їмо рідше. А тут червоне м'ясо в червоному вині! Так це блюдо просто створено для червоних днів календаря, свят чи то пак.

опис приготування:

Яловичина в червоному вині паморочить своїм чудовим смаком! М'ясо тане в роті, а червоне вино випаровується, залишивши виноградне післясмак. Блюдо готується протягом двох годин, але яловичину скоріше не приготуєш. Таке блюдо відмінно підійде і для святкового столу, і для романтичної вечері. адже червоний — колір пристрасті!

  • яловичина (вирізка)  — 1,5-2 кілограма
  • цибулини— 2-3 штук
  • часник— 2-3 зубчиків
  • Розмарин подрібнений сушений— 2 чайних ложки
  • Томатна паста— 2 чайних ложки
  • Червоне сухе вино— 2 склянки
  • Вершкове масло— 70 грам
  • яловичий бульйон— 1-1,5 склянки
  • сіль— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
Яловичина в червоному вині - фото крок 1 1. Яловиче м'ясо наріжте невеликими шматочками.

Яловичина в червоному вині - фото крок 2 2. Цибулю очистіть і наріжте кільцями. Часник очистіть і подрібніть ножем.

Яловичина в червоному вині - фото крок 3 3. У каструлю покладіть половину від зазначеної кількості масла, нагрійте його і обсмажте шматочки яловичини з усіх боків по кілька хвилин. Відразу все м'ясо в каструлю не викладати, краще додавайте порціями. Якщо треба, додавайте і вершкове масло. Кожну порцію соліть й перчимо.

Яловичина в червоному вині - фото крок 4 4. Обсмажене м'ясо коричневого кольору виберіть з каструлі на тарілку. Вогонь понизьте до середнього і обсмажте в сковороді цибулю і часник. додайте розмарин (сушений або свіжий), перемішайте. Смажте протягом декількох хвилин, помішуючи, поки цибуля не набуде золотисто-коричневий колір.

Яловичина в червоному вині - фото крок 5 5. Додайте в каструлю томатну пасту, перемішайте з цибулею і обсмажуйте протягом хвилини-двох. Не турбуйтеся, якщо на дно каструлі прилипли спеції.

Яловичина в червоному вині - фото крок 6 6. Влийте в каструлю вино, прогрійте і помішуючи дерев'яною лопаткою "; соскребите" прилипле на дно. Потім додайте м'ясо і перемішайте. Закрийте кришкою і тушьте м'ясо на середньо-слабкому вогні протягом години.

Яловичина в червоному вині - фото крок 7 7. По закінченню години м'ясо повинно бути готове. Виберіть його з каструлі, а в неї додайте ще склянку вина. Варіть соус до тих пір, поки вміст каструлі не зменшиться вдвічі.

Яловичина в червоному вині - фото крок 8 8. Вогонь понизьте до повільного і додайте вершкове масло. Варіть до повного розчинення масла.

Яловичина в червоному вині - фото крок 9 9. Готовим соусом полийте яловичину.

Яловичина в червоному вині - фото крок 10 10. Яловичина в червоному вині готова! Подавайте з картопляним пюре або рисом. Смачного!

Подібні рецепти

Груші в червоному вині

Яловичина з підливою як в садку

груші, приготовані до м'якості в червоному вині та лікері з чорної смородини, подається з сиропом і заварним кремом. кількість порцій: 6 червоне вино— 750 мілілітрів лікер чорної смородини— 250 мілілітрів цукрова пудра— 100 грам груші— 3 штуки стручок ванілі— 1 штука заголовок для палітурки— 2 ...

Шашлик на червоному вині

Шашлик на червоному вині

Скоро настане літо, багато відправляться на пікніки на природі, тому зверніть увагу на рецепт шашлику на червоному вині, а я детально розповім, як його приготувати. Результат вам точно сподобається. опис приготування: Такий шашлик можуть покуштувати і діти, адже спирт абсолютно не відчувається...

Яловичина, маринована у вині

Яловичина, маринована у вині

яловичина, маринована у вині і тушкована з овочами — просте і геніальне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл, як повсякденний, так і святковий. опис приготування: яловичина, маринована у вині — це чудове блюдо, яке потребує Вашого тривалого і пильної уваги. готується довго, але смак виправдову...

Яловичина з овочами, тушковані у вині

Яловичина з овочами, тушковані у вині

Рецепт приготування тушкованої в сухому червоному вині і курячому бульйоні яловичини з беконом, цибулею, морквою, селерою, часником, помідорами, чебрецем і петрушкою. опис приготування: Тушковану в провині яловичину добре подавати з картопляним пюре. ріпакової олії— 1 Ст. ложка безкісткової ...

Яловичина, тушкована у вині

Яловичина, тушкована у вині

Рецепт тушкованої яловичини в червоному вині з беконом, цибулею, морквою, селерою, часником і спеціямі.Тушеное м'ясо готують майже з двома пляшками червоного вина, що надає йому неповторний смак. кількість порцій: 6 оливкова олія— 1 Ст. ложка яловичина без кістки— 1,3 кілограма мелений чорний п...