Рецепт Сувлаки
сувлаки — це грецький шашлик, який зазвичай готується з курки або свинини. Його особливість полягає в маринаді. Сьогодні сувлаки ми будемо готувати з індички. пробуємо!
опис приготування:
сувлаки — дуже смачне грецької національне блюдо, яка я спробувала в глухому селі на острові Крит. В горах ми потрапили в місцеву таверну, де немає ні готелів, ні туристів. Господар таверни особисто прийняв у нас замовлення, при тому що англійською взагалі не говорив.
Рецепт сувлаки я не зуміла дізнатися у цього господаря таверни, проте випитала у одній гречанки. Вона із задоволенням розкрила мені секрет цієї страви
Рецепт сувлаки досить простий. Фішка всього страви криється в маринаді. Маринувати м'ясо слід не менше 4 годин, а краще витримувати м'ясо в маринаді всю ніч. Тоді воно вийде дуже ніжне і смачне. Готувати сувлаки можна практично з будь-якого м'яса — курки, свинини, індички.
Подавати сувлаки слід з питою (грецький хліб), овочами і грецьким білим соусом дзадзики.
Удачі в приготуванні!
- грудка індички— 1 штука
- часник— 5 зубчиків
- лимон— 1 штука
- Оливкова олія— 4 Ст. ложки
- орегано— 1 Ст. ложка
- чебрець— 1 Ст. ложка
Из лимона выдавливаем весь сок. Лучше делаем это при помощи соковыжималки.
В сок лимона вливаем 4 ложки олії, додаємо чебрець, орегано, сіль, перець, часник (очень мелко порезанный или выдавленный через пресс).
Мясо нарезаем кубиками примерно со стороной в 2 см.
Примерно таким образом
Мясо складываем в мешок и вливаем туда маринад.
Все добре перемішуємо, закрываем и отправляем настаиваться в холодильник.
Когда мясо готово к приготовлению, замачиваем деревянные шпажки в воде (з 15-30 хвилин), затем нанизываем мясо.
Для приготовления сувлаки лучше всего подойдет сковородка-гриль, либо мангал, но можно воспользоваться и обычной тефлоновой сковородкой.
Обжариваем мясо до готовности со всех сторон.
Выкладываем на блюдо и подаем. Смачного!
Подібні рецепти
Сувлаки з курки
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...
Грибний суп з сушених грибів
Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...
Печериці смажені з цибулею
Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...
Солодко-гострі крильця
Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...