Рецепт Суп з турецького гороху

Рецепт Суп з турецького гороху
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 15 хв.
Рецепт приготування горохового супу з лимонним соком і оливковою олією.

опис приготування:

Залийте горох водою, після чого залиште його на ніч. Воду злити на наступний день, а горох кладеться в каструлю, заливається півтора літра чистої води і ставиться на вогонь. Варити до тих пір, поки не розм'якне. Лук ріжеться тонкими кільцями, а морква - кружечками.

Нагрійте масло на сковороді, кладіть на неї моркву з цибулею і обсмажуйте на середньому вогні хвилин 5-7. Овочі додаються до гороху, кип'ятяться на сильному вогні, після чого вогонь зменшується, і суп проваривается 3-5 хвилин, солиться і перчить за смаком.

Перед подачею додайте в нього сік лимона і розлийте все по тарілках. Щоб урізноманітнити смакові якості страви - додайте кінзу.


  • вода— 1,5 L
  • горох— 250 грам
  • морква— 2 штуки
  • пучок лук— 1 штука
  • оливкова олія— 5 Ст. ложок
  • сік лимона— 1 штука
  • перець чорний мелений і сіль— — За смаком
Залийте горох водою, після чого залиште його на ніч. Воду злити на наступний день, а горох кладеться в каструлю, заливається півтора літра чистої води і ставиться на вогонь. Варити до тих пір, поки не розм'якне. Лук ріжеться тонкими кільцями, а морква - кружечками.

Нагрійте масло на сковороді, кладіть на неї моркву з цибулею і обсмажуйте на середньому вогні хвилин 5-7. Овочі додаються до гороху, кип'ятяться на сильному вогні, після чого вогонь зменшується, і суп проваривается 3-5 хвилин, солиться і перчить за смаком.

Перед подачею додайте в нього сік лимона і розлийте все по тарілках. Щоб урізноманітнити смакові якості страви - додайте кінзу.


Подібні рецепти

Суп з гороху

Мітболи з гарніром

Якщо вам до душі прості, апетитні і легкі перші страви, рекомендую спробувати повторити цей класний варіант, як приготувати суп з гороху зеленого з вершками, він ніжний і смачний. опис приготування: Перевага цього рецепта в тому, що основою може бути як свіжий, так і заморожений горошок. Перед...

Суп з рису і гороху

Суп з рису і гороху

Рецепт приготування супу з рису і гороху. кількість порцій: 6 вершкове масло— 60 грам оливкова олія— 2-3 Ст. ложок бекон— 120 грам(дрібно нарізаного) цибулина— 1 штука(середня, дрібно нарізування) горошик— 120 грам бульйон— 2 L петрушка— 1 Ст. ложка(дрібно нарізаної ) Мал— 300 грам сир пармезан...

Суп-пюре з зеленого гороху

Суп-пюре з зеленого гороху

Простий рецепт супу з зеленого гороху просто створений для весни, коли організму так хочеться чогось свіжого і радісного! Але і в інші пори року він цілком доречний. готуємо! опис приготування: це чудове — просте, доступне і дуже смачне — страва, навіть не сумнівайтеся! Він не відкладеться зай...

Суп з зеленого гороху

Суп з зеленого гороху

Такий суп я готую в сезон свіжого зеленого горошку, але можна скористатися і замороженим. Для ситності страви додайте рис, для свіжої нотки - листя м'яти. Суп виходить ніжним, смачним і ситним. опис приготування: Освіжаючий літній суп-пюре з оксамитової текстурою обов'язково вам сподобається. ...

Соус з м'яти і гороху

Соус з м'яти і гороху

Соус виходить дуже ніжний і делікатний. Можете намазати його на хліб або змішати з вареними макаронами, а також подати з чіпсами або крекерами. Хочете знати, як приготувати соус з м'яти і гороху? опис приготування: Соус можна зберігати в холодильнику. У нього кремова консистенція і дуже деліка...