Рецепт Суп з грибами шиітаке

Рецепт Суп з грибами шиітаке
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 20 хв.
Суп з грибами шиітаке — простий і дуже смачний. Додамо в суп до шиітаке сир тофу, трохи опеньків або енокі, а також зелений лук. виходить легкий, елегантний і в той же час дуже ситний суп.


опис приготування:

Суп з шиітаке готується дуже просто і швидко. Складність його приготування — тільки в тому, щоб знайти всі необхідні інгредієнти. Якщо у вас в місті є лавка з азіатськими продуктами, то вам пощастило!

  • Бульйон овочевий або курячий— 3,5-4 склянки
  • Соєвий соус— 2 Ст. ложки
  • пасти місо— 1 Ст. ложка
  • Мірі— 1 Ст. ложка(Мірі — солодке рисове вино. Можна замінити на херес з цукром.)
  • саке— 1 Ст. ложка(Можна замінити на біле вино і крапельку оцту.)
  • тофу— 100 грам
  • шиітаке— 70-80 грам
  • Енокі або опеньки— 50 грам(Можна не додавати.)
  • вермішель— 50 грам
  • Скляна або прозора вермішель— 50 грам
  • Зелена цибуля (пучок)  — 0,5 штуки
Суп з грибами шиітаке - фото крок 1 1. Зріжте по півсантиметра підстави грибів енокі (або опеньків). Шиітаке промийте і очистіть, разрежьтевздовж зверху вниз на кілька частин. Тофу поріжте кубиками.

Суп з грибами шиітаке - фото крок 2 2. Приготуйте бульйон. Для цього в каструлі змішайте готовий бульйон, соєвий соус, місо, мирин і саке. Мирин можна замінити хересом з цукром, а саке — білим вином і оцтом. Доведіть до кипіння. Нехай покипить хвилинки дві.

Суп з грибами шиітаке - фото крок 3 3. додайте гриби — шиітаке і енокі, тофу і vermišel '. Залиште частина тофу для прикраси.

Суп з грибами шиітаке - фото крок 4 4. Після того, як суп з грибами покипит хвилин 5-6, додайте нарізану зелену цибулю.

Суп з грибами шиітаке - фото крок 5 5. Після додавання цибулі суп повинен покипіти ще пару хвилинок. Розлийте по тарілках, прикрасьте декількома кубиками тофу і подавайте. Смачного!

Подібні рецепти

Суп з шиітаке

Густий суп зі свининою

Якщо не знаєте, що приготувати з типово східного гриба шиітаке — рекомендую суп з шиітаке на яловичому бульйоні. Виходить дуже смачне і зовсім не важке блюдо. опис приготування: Суп з шиітаке не є якимось традиційним східним блюдом. Швидше це моя особиста імпровізація на східну тему — взяла ти...

Яловичина з шиітаке

Яловичина з шиітаке

Відмінний рецепт для любителів східної кухні. Яловичина з грибами шиітаке виходить дуже смачною, гідної навіть святкового столу. рекомендую спробувати. кількість порцій: 2 гриби шиітаке— 6 штук яловичина— 400 грам Цибуля— 1 штука морква— 2 штуки Олія— За смаком сіль, перець— За смаком Гриб...

Гриби шиітаке по-корейськи

Гриби шиітаке по-корейськи

Любителі гострих і пікантних страв напевно оцінять шиітаке по-корейськи. Гриби маринуються з морквою, цибулею, часником, свіжої кінзою і спеціями. Виходить чудова закуска на кожен день! опис приготування: За великим рахунком, корейську закуску приготувати дуже просто. Щоб заощадити час, можна ...

Гриби шиітаке з картоплею

Гриби шиітаке з картоплею

Гриби шиітаке з картоплею готуються також, як і інші гриби. один виняток — шиітаке готуються швидше. слід знати, що в разі шиітаке використовуються тільки капелюшки, ніжки зазвичай викидають. опис приготування: Як приготувати гриби шиітаке з картоплею? 1. Картоплю очистіть і промийте. розріжте...

Грибна юшка (суп з грибами)

Грибна юшка (суп з грибами)

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати грибну юшку (суп з грибами) - неймовірно ароматний суп з двома видами грибів! Виходить він дуже смачним, красивим і насиченим за смаком. Спробуйте! опис приготування: Такий легкий в приготуванні супчик підкорить всіх своїм неймовірно апетитним аром...