Рецепт Суп-пюре з зеленого горошку

Рецепт Суп-пюре з зеленого горошку
Кількість порцій: 2 Час приготування: 30 хв.
Зелений горошок вже давно вийшов з розряду річного овоча, свіжозамороженої він є круглий рік. Його навіть розморожувати не треба, він і так приготується швидко і якісно.

опис приготування:

Консистенція на ваш розсуд, суп із зеленого горошку може бути як досить густим, так і рідким. Для прикраси супу використовуйте зелень і цілий варений горошок, який можна відкласти окремо після варіння. Суп смачний і корисний, спробуйте!

  • Горошок зелений— 400 грам
  • м'ята свіжа— 1-2 штук(гілочки)
  • петрушка— 1-2 штук(гілочки)
  • Вершкове масло— 30 грам
  • вершки 20%  — 100 мілілітрів
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • сіль, перець чорний мелений— За смаком
Суп-пюре з зеленого горошку - фото крок 1 1. Підготуйте продукти. Горошок розморожувати не потрібно. Свіжий горошок потрібно очистити і промити. зелень вимийте, обірвемо листочки і дрібно поріжте.

Суп-пюре з зеленого горошку - фото крок 2 2. У каструлю покладіть горошок, м'яту, петрушку, ложечку цукру, сіль за смаком, залийте водою, щоб вона була трохи вище горошку. Цукор потрібен обов'язково, він не дає горошку при варінні змінити колір, інакше суп із зеленого горошку стане таким, яким ми бачимо горошок в баночці.

Суп-пюре з зеленого горошку - фото крок 3 3. Варіть суп при слабкому кипінні 15 хвилин. За цей час горошок буде повністю готовий.

Суп-пюре з зеленого горошку - фото крок 4 4. Злийте відвар в окремий посуд, а горошок з зеленню перекладіть в подрібнювач або блендер. Зробіть з горошку пюре. важливо, щоб перемололи оболонки горошку, для впевненості можна протерти горошок крізь сито. Наявність залишків оболонок горошку в пюре абсолютно неприпустимо.

Суп-пюре з зеленого горошку - фото крок 5 5. Поверніть пюре в каструлю, додайте відвар горошку (повністю або частково, дивлячись який густоти ви хочете суп), покладіть масло, влийте вершки, доведіть суп до кипіння і зніміть з вогню.

Суп-пюре з зеленого горошку - фото крок 6 6. У готовий суп покладіть за бажанням перець чорний, подавайте гарячим. приємного!

Подібні рецепти

Суп з зеленого горошку з м'ятою

Кабачкова ікра без майонезу на зиму

На перший погляд може здатися, що суп із зеленого горошку з м'ятою дещо незвичний, але це не так. Поєднання цих інгредієнтів вельми доречне, а з додаванням вершків і масла суп ще смачніше. опис приготування: Цей суп із зеленого горошку з м'ятою готується дуже швидко. багатьом здасться, що ці п...

Суп із зеленого горошку

Суп із зеленого горошку

А ви любите супи-пюре? Я ось, якщо чесно, просто обожнюю їх! У них неймовірна суміш! Сьогодні хочу показати вам, як приготувати суп із зеленого горошку, який теж будемо пюрировать. опис приготування: За що я люблю цей супчик в першу чергу, так це за те, що на його підготовку йде не більше 20 х...

Флан з зеленого горошку

Флан з зеленого горошку

флан — це щось на зразок французького суфле. Мені дуже подобається флан з зеленого горошку — розповідаю, як його приготувати! опис приготування: Флан з зеленого горошку — страва французької кухні, за своєю консистенцією нагадує суфле. До столу він подається холодним. Зазвичай його подають із з...

Суп з зеленого гороху

Суп з зеленого гороху

Такий суп я готую в сезон свіжого зеленого горошку, але можна скористатися і замороженим. Для ситності страви додайте рис, для свіжої нотки - листя м'яти. Суп виходить ніжним, смачним і ситним. опис приготування: Освіжаючий літній суп-пюре з оксамитової текстурою обов'язково вам сподобається. ...

Суп з цибулі і горошку

Суп з цибулі і горошку

Рецепт приготування легкого супу-пюре з цибулі, зеленого горошку, бульйону і естрагону. опис приготування: У великій каструлі для супу нагріти оливкове масло на повільному вогні. Додати цибулю і смажити під кришкою, поки він не стане м'яким і прозорим. Додати бульйон і довести до кипіння. Змен...