Рецепт Суп із сушених підберезників

Рецепт Суп із сушених підберезників
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Як відомо, сушені гриби найкраще розкриваються і починають «дихати» в перших стравах - щоб переконатися в цьому, досить випробувати простий рецепт супу з сушених підберезників.

опис приготування:

Простий рецепт супу з сушених підберезників:

1. Сухі гриби добре промити і замочити в холодній воді на 2-3 годину, після чого знову сполоснути проточною водою, відкинути на друшляк і трохи обсушити.

2. Нарізати їх невеликими шматочками і обсмажити в сотейнику з невеликою кількістю рослинного масла в суміші з вершковим. Через кілька хвилин додати дрібно нарізану цибулю.

3. Коли цибуля стане прозорою, притомленим, присолити гриби, перемішати, вимкнути вогонь і накрити сотейник кришкою.

4. У невеликій каструлі закип'ятити воду, викласти в неї нарізану невеликими кубиками картоплю і дрібно посічену моркву. Додати лавровий лист, перець горошком, посолити.

5. через 15-20 хвилин, якщо овочі стали м'якими і норовлять розвалитися на частини від легкого дотику ложки - це сигнал, що пора зливати воду (в окрему ємність, так як це зовсім не відходи, а основа для супу), вийняти лавровий лист і перець, а потім додати склянку бульйону в сотейник з грибами і включити вогонь - гриби повинні хвилин 8-10 згасити в бульйоні.

6. Поки це відбувається, пюрировать відварені овочі ручним способом або в блендері.

7. Розтерти пюре з яєчними жовтками і вершками і повільно додавати в нього залишився овочевий бульйон, постійно помішуючи і стежачи, щоб не було грудочок. Необхідної консистенції можна досягти за допомогою пшеничного борошна або крохмалю, але якщо картопля «стара», то пюре і без того буде ніжним.

8. Супову основу вилити в сотейник з обсмаженими і погашеними грибами і прогріти - не доводячи до кипіння! — на повільному вогні, постійно помішуючи.

На стіл подавати з сухариками з житнього хліба, тертим сиром і дрібно нарізаною зеленню кропу. От і все — тепер ви знаєте, як приготувати суп з сушених підберезників!


  • Подберезовики сушеные— 100 грам
  • Картопля— 500 грам
  • морква— 150 грам
  • Цибуля ріпчаста— 200 грам
  • яєчні жовтки— 2 штуки
  • вершки— 200 мілілітрів
  • сіль— За смаком
  • Перець горошком— 3 штуки
  • Лавровий лист— 1-2 штук
  • Рослинна олія— 2 Ст. ложки
  • Вершкове масло— 1 Ст. ложка
Простий рецепт супу з сушених підберезників:

1. Сухі гриби добре промити і замочити в холодній воді на 2-3 годину, після чого знову сполоснути проточною водою, відкинути на друшляк і трохи обсушити.

2. Нарізати їх невеликими шматочками і обсмажити в сотейнику з невеликою кількістю рослинного масла в суміші з вершковим. Через кілька хвилин додати дрібно нарізану цибулю.

3. Коли цибуля стане прозорою, притомленим, присолити гриби, перемішати, вимкнути вогонь і накрити сотейник кришкою.

4. У невеликій каструлі закип'ятити воду, викласти в неї нарізану невеликими кубиками картоплю і дрібно посічену моркву. Додати лавровий лист, перець горошком, посолити.

5. через 15-20 хвилин, якщо овочі стали м'якими і норовлять розвалитися на частини від легкого дотику ложки - це сигнал, що пора зливати воду (в окрему ємність, так як це зовсім не відходи, а основа для супу), вийняти лавровий лист і перець, а потім додати склянку бульйону в сотейник з грибами і включити вогонь - гриби повинні хвилин 8-10 згасити в бульйоні.

6. Поки це відбувається, пюрировать відварені овочі ручним способом або в блендері.

7. Розтерти пюре з яєчними жовтками і вершками і повільно додавати в нього залишився овочевий бульйон, постійно помішуючи і стежачи, щоб не було грудочок. Необхідної консистенції можна досягти за допомогою пшеничного борошна або крохмалю, але якщо картопля «стара», то пюре і без того буде ніжним.

8. Супову основу вилити в сотейник з обсмаженими і погашеними грибами і прогріти - не доводячи до кипіння! — на повільному вогні, постійно помішуючи.

На стіл подавати з сухариками з житнього хліба, тертим сиром і дрібно нарізаною зеленню кропу. От і все — тепер ви знаєте, як приготувати суп з сушених підберезників!


Подібні рецепти

Грибний суп з сушених білих грибів

Привіт «Весняний день»

Поділюся сьогодні з вами цікавим рецептом приготування грибного супу з сушених білих грибів. Виходить дуже цікаве перша страва, ніжне, з горіховим присмаком і грибним приголомшливим ароматом! опис приготування: З таким цікавим, але в той же час простим рецептом грибного супу з сушених білих гр...

Грибний суп з сушених грибів в мультиварці

Грибний суп з сушених грибів в мультиварці

Суп із сушених грибів в мультиварці виходить особливо смачним, ароматним і насиченим. Щоб зварити цей суп, вам не потрібно володіти особливими кулінарними талантами, готується він дуже просто. опис приготування: Зварити смачний і ароматний суп із сушених грибів за допомогою мультиварки легко. ...

Грибний суп з сушених грибів з перловкою

Грибний суп з сушених грибів з перловкою

Наскільки часто ви використовуєте перловку в своїх рецептах? Я це роблю не часто, так як крупа мені здається позбавленою смаку. Але часто в супах вона дуже до речі. Якщо ви любите такі страви, то читайте рецепт. опис приготування: Пропоную вам рецепт, в якому розповідається про те, як приготув...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Суп із сушених грибів з перловкою

Суп із сушених грибів з перловкою

ароматний, ситний і смачний супчик на кожен день. хочете різноманітності, але в холодну пору не так багато можливостей? підкажу рецепт, як приготувати суп із сушених грибів з перловкою. опис приготування: Використовуйте набір сушених грибів або один сорт. Тут підійдуть будь-які. Такий супчик в...