Рецепт Стейк «Діана»
Стейк "; Діана" — класичне блюдо, яке подають в багатьох поважаючих себе ресторанах європейської кухні. Якщо приготувати стейк "; Діана" за рецептом — вийде так смачно, що хоч тарілку облизуй!
опис приготування:
відразу попереджаю — добре приготувати стейк "; Діана" досить складно, незважаючи на уявну простоту рецепта. що, нічого суперскладного начебто тут немає, проте навіть у досвідчених кухарів блюдо не завжди виходить. Вся складність в тому, що ніякої складності немає — успішність страви визначає безліч дрібниць, угледіти за якими не дуже просто. наприклад, якщо м'ясо належним чином не обсушити після промивання, або якщо його нещільно накрити фольгою після обсмажування — Усе, стейк буде вже не таким смачним. Загалом, нюансів багато. Але ви не лякайтеся — якщо постараєтеся і приготуєте уважно, то у вас все вийде. Я люблю його готувати прямо на очах у гостей, т.к. готується страва швидко і феєрично Отже, рецепт стейка "; Діана" — до вашої уваги!
До речі, стейк так названий на честь богині війни, а не на честь принцеси
- Говяжа вирізка— 400 грам
- Цибуля— 3 штуки
- часник— 3 зубчики
- вустерширський соус— 2 Ст. ложки
- Дижонская гірчиця— 1 Ст. ложка
- Бренді або коньяк— 80 мілілітрів
- вершки жирні— 200 мілілітрів
- сіль, перець— — За смаком
Нарезаем говяжью вырезок поперек прожилок на медальоны толщиной 3-4 см. Каждый медальон слегка отбиваем до толщины в 1,5-2 см. Обсыпаем солью и перцем.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, чеснок измельчаем или пропускаем через пресс. Остальные ингредиенты тоже рекомендую иметь под рукой — приготовление будет происходить очень быстро, потому нужно, чтобы все уже было готово к использованию.
У сковороді розігріваємо олію. В раскаленную сковороду кладем наши отбитые говяжьи медальоны. Мясо должно быть идеально сухим: если на нем будут капельки влаги, они начнут подгорать, и блюдо будет испорчено. Не пренебрегайте такими мелочами, иначе хороший стейк не приготовить.
Сколько времени жарить стейки — зависит от их толщины и желаемой степени прожарки. Мои были толщиной в 1,5 см и я их прожаривала до средней степени (середа) 2 хвилини з одного боку, затем перевернула и жарила еще 1 хвилину з іншого боку. Обжаренные медальоны извлекаем из сковороды, кладем на тарелочку и накрываем фольгой или крышкой, щоб не охолонули.
А тепер — самое интересное и зрелищное. У сковороду, де смажилося м'ясо, кладем лук (если жира в сковороде осталось совсем мало — додайте трохи олії). Обсмажуємо на середньому вогні 3 хвилини, постійно помішуючи, после чего добавляем чеснок и жарим еще 2 хвилини. потім, продолжая помешивать содержимое сковороды, добавляем в нее вустерширский соус и горчицу. І ось він, ответственный момент! Наливаем в сковороду бренди (або коньяк) і підпалюємо. Только очень осторожно — не сожгите ничего Если у вас электрическая плита — подожгите спичкой, если газовая — просто наклоните сковороду, и бренди загорится сам. Кухонный инвентарь вы таким огнем не сожжете, а брови по неопытности можете подпалить, потому держите лицо подальше от сковороды во время поджигания. Алкоголь будет гореть секунд 20.
Когда бренди перестанет гореть, хорошенько перемешиваем соус и готовим его еще 1 хвилину на середньому вогні.
Затем добавляем в сковороду жирные сливки и, при бажанні, соус. Уменьшаем огонь и тушим соус на медленном огне до загустения. Спробуйте на сіль і перець — можливо, вы захотите немного добавить.
Возвращаем в сковороду обжаренные стейки вместе с соусом, який виділився, пока они были накрыты фольгой или крышкой (для этого и накрывали). перемішуємо, прогреваем 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
стейк "Диана" готовий! Традиционно его подают с запеченным картофелем. Из напитков рекомендую темное пиво или красное вино. Смачного!
Подібні рецепти
Стейк з лосося на грилі
М'ясо - це саме по собі дуже смачно. Але можна зробити його ще смачніше. Один з варіантів - приготувати фарширований стейк. опис приготування: Головна перевага цієї страви - простота в приготуванні. Шматок м'яса замаринуйте. Потім зробіть надріз, так щоб вийшов конверт. Начините його цибулею і...
Яловичий стейк з чилі і салатом
Рецепт приготування яловичого стейка з сальсою з петрушки і каперсів із зеленою квасолею. опис приготування: приготувати заправку. У мисці перемішати разом 1/4 чайної ложки порошку чилі, 1/4 чайної ложки меленого коріандру, гірчицю, 2 чайні ложки оливкової олії і оцет. Приправити сіллю і перце...
Яловичий стейк з блакитним сиром і картоплею
Рецепт приготування стейка з яловичини на грилі з блакитним сиром, картоплею, часником і розмарином. опис приготування: Розігріти гриль до високої температури. перемішати часник, розмарин, Вустерширський соус і масло в мисці, приправить перцем. Викласти стейк в блюдо, нарізати, якщо це необхід...
Стейк блакитної акули
Хочете по-справжньому здивувати своїх гостей? Приготуйте їм оригінальні стейки блакитної акули: з рум'яною скоринкою, в апетитною паніровці і з пряним имбирно-медовим смаком. відмінний рецепт, дивіться! опис приготування: М'ясо акули дуже специфічне. До того ж, багато що залежить від якості ст...
Стейк з форелі на сковороді
Стейк з форелі на сковороді — найпростіше, але при цьому саме вишукане і корисне блюдо, яке тільки можна придумати для буденного життя. готується швидко, насичує відмінно, сил додає багато. опис приготування: Форель досить жирна риба, але не турбуйтеся, риб'ячий жир — це дуже корисна речовина,...