Рецепт Соус з баклажанів

Рецепт Соус з баклажанів
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 40 хв.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати соус з баклажанів, то придивіться до цього рецепту. Соус стане чудовим доповненням до гарніру або просто до хліба. Приготування не займе багато часу.

опис приготування:

Це максимально зручний рецепт соусу з баклажанів. Готується дуже швидко зі знайомих продуктів, які завжди можна купити на ринку. Вартість такого блюда невисока, а користь велика. відомо, що в баклажанах є незамінні для організму мікроелементи. Соус виходить ніжним завдяки сметані. Він прекрасно поєднується з гречкою, картоплею, макаронами. Крім того, це дуже смачна намазки, яку можна накладати на шматочок хліба.

  • баклажани— 500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 100 грам
  • крем— 3 Ст. ложки
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • базилік— За смаком
  • Олія соняшникова— 2 Ст. ложки
Соус з баклажанів - фото крок 1 1. Для соусу виберіть наймолодші і свіжі баклажани. Промийте овочі під проточною водою. Очистіть їх від шкірки. Наріжте дрібними шматочками. Влаштуйте в миску і приправити сіллю. Залиште хвилин на 30.

Соус з баклажанів - фото крок 2 2. Відкиньте шматочки баклажана на друшляк і промийте під холодною водою. Дайте гарненько стекти вологи. В цей час почистіть і поріжте дрібно цибулю.

Соус з баклажанів - фото крок 3 3. Розігрійте пательню. Влийте в неї масло. Потім викладіть цибулю і дайте йому можливість підрум'янитися. Слідом перекладіть до цибулі шматочки баклажана. Продовжуйте смажити на швидкому вогні. Не забувайте постійно помішувати.

Соус з баклажанів - фото крок 4 4. Коли у баклажана з'явиться золотава скоринка, додайте в сковорідку сметану. перемішайте. Гасіть на повільному вогні під кришкою. приблизно хвилин 10.

Соус з баклажанів - фото крок 5 5. Підготуйте листочки базиліку. Для цього обірвемо їх з гілки і наріжте. Потім викладіть в сковорідку. Перемішайте і зніміть соус з вогню. накрийте кришкою. Дайте постояти хвилин 5-7. Готово. Можна подавати до столу разом з гарніром або намазав на шматочок хліба. Смачного.

Подібні рецепти

Соте з баклажанів на зиму

Соус-діп з запечених баклажанів

Підкажу прекрасний рецепт приготування соте з баклажанів на зиму, — адже по суті всі овочеві закуски можна зберігати всю зиму, балуючи і себе і рідних смачними доповненнями і до гарнірів, і до м'яса! опис приготування: Такий простий рецепт соте з баклажанів на зиму мені особисто імпонує тим, щ...

Соте з баклажанів в мультиварці

Соте з баклажанів в мультиварці

Коли полиці магазинів ломляться від овочів, гріх цим не скористатися і не приготувати чудово блюдо - соте. особливо, якщо під рукою є помічниця, — мультиварка. опис приготування: Для соте з баклажана спочатку приготуйте на сковороді овочеву заливку. Для цього обсмажте на олії порізані цибулю і...

Соте з баклажанів з перцем

Соте з баклажанів з перцем

У період достатку овочів багато губляться і не знають, що з ними зробити. Поділюся смачним варіантом використання свіжих овочів, зірваних з грядки. пробуйте! опис приготування: Ця страва добре тим, що можна використовувати різні овочі для його приготування. Подавайте його через пару хвилин піс...

Соте з баклажанів

Соте з баклажанів

Основним інгредієнтом цієї страви є баклажани. У свою чергу їх дуже добре доповнюють помідори, часник і петрушка, які підкреслюють гострий смак баклажанів. кількість порцій: 4 перець мелений чорний— 0,5 чайних ложки рослинна олія— 50 мілілітрів вапно— 0,5 штуки баклажани— 800 грам сіль— 0,5 чай...

Фондю з баклажанів на зиму

Фондю з баклажанів на зиму

Фондю з баклажанів на зиму — смачна, в міру гостра закуска, яка сподобається всім любителям баклажанів. Закуска виходить дуже ароматною, з яскравим часниковим смаком — просто смакота. опис приготування: Фондю з баклажанів — одна з моїх улюблених заготовок на зиму. Назва, звичайно, у неї екзоти...