Рецепт Соус «ткемалі» в мультиварці

Рецепт Соус «ткемалі» в мультиварці
Кількість порцій: 1 Час приготування: 30 хв.
Соус "; Ткемалі" — це гострий пряний соус з кавказької кухні. Він відмінно поєднується з м'ясними стравами. подивіться рецепт, як приготувати соус ткемалі в мультиварці. Процес абсолютно простий.

опис приготування:

Соус "; Ткемалі" можна подавати до готових м'ясних страв, можна маринувати в ньому м'ясо для запікання. Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, петрушки і омбало (блошиний м'яти). Що ж нам робити, якщо немає сливи "; Ткемалі" і омбало, а соусу дуже хочеться? Можна використовувати кислу аличу і м'яту. ще скажу, що готується соус "; Ткемалі" в мультиварці просто, швидко, одне задоволення!

  • вуглеводи— 1 кілограм
  • вода— 50 мілілітрів
  • цукор— 150 грам
  • сіль— 1 Ст. ложка
  • часник— 5 зубчиків
  • Braai— 1 пучок
  • м'ята— 5 штук(листочків)
  • кріп— 1 пучок
  • перець пекучий— 1 частина
  • Масло рослинне— 4 Ст. ложки
Соус Підготуйте аличу: видаліть у неї плодоніжки, промийте плоди під холодною водою, складіть в чашу мультиварки, додайте трохи води. Увімкніть режим "; Варення ";.

Соус Варіть до тих пір, поки алича не розвариться. Все залежить від стиглості аличі. У мене вона розварилася за 15 хвилин.

Соус Відкиньте аличу на друшляк, трохи остудіть і протріть.

Соус Додайте в пюре з аличі цукор і сіль. Обов'язково спробуйте зараз на солодкість, т.к. алича при варінні стає дуже кислому! При необхідності додайте цукор. Проваріть в режимі "; Варення" 5 хвилин, помішуючи.

Соус подрібніть зелень, часник і перець. Додайте їх в соус і ще 5 хвилин проваріть.

Соус Розлийте по стерилізованим баночках, зверху налийте рослинне масло, закрутіть кришками. Вихід у мене 0,5 L. Зберігайте готовий соус в прохолодному місці.

Подібні рецепти

Соус ткемалі грузинський

Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)

Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...

Соус «ткемалі» класичний

Соус «ткемалі» класичний

У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус «ткемалі» з базиліком

Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі з абрикосів

Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Соус «ткемалі» з аличі на зиму

Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...