Рецепт Соус «ткемалі» в мультиварці
Соус "; Ткемалі" — це гострий пряний соус з кавказької кухні. Він відмінно поєднується з м'ясними стравами. подивіться рецепт, як приготувати соус ткемалі в мультиварці. Процес абсолютно простий.
опис приготування:
Соус "; Ткемалі" можна подавати до готових м'ясних страв, можна маринувати в ньому м'ясо для запікання. Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, петрушки і омбало (блошиний м'яти). Що ж нам робити, якщо немає сливи "; Ткемалі" і омбало, а соусу дуже хочеться? Можна використовувати кислу аличу і м'яту. ще скажу, що готується соус "; Ткемалі" в мультиварці просто, швидко, одне задоволення!
- вуглеводи— 1 кілограм
- вода— 50 мілілітрів
- цукор— 150 грам
- сіль— 1 Ст. ложка
- часник— 5 зубчиків
- Braai— 1 пучок
- м'ята— 5 штук(листочків)
- кріп— 1 пучок
- перець пекучий— 1 частина
- Масло рослинне— 4 Ст. ложки
Варіть до тих пір, поки алича не розвариться. Все залежить від стиглості аличі. У мене вона розварилася за 15 хвилин.
Відкиньте аличу на друшляк, трохи остудіть і протріть.
Додайте в пюре з аличі цукор і сіль. Обов'язково спробуйте зараз на солодкість, т.к. алича при варінні стає дуже кислому! При необхідності додайте цукор. Проваріть в режимі "; Варення" 5 хвилин, помішуючи.
подрібніть зелень, часник і перець. Додайте їх в соус і ще 5 хвилин проваріть.
Розлийте по стерилізованим баночках, зверху налийте рослинне масло, закрутіть кришками. Вихід у мене 0,5 L. Зберігайте готовий соус в прохолодному місці.
Подібні рецепти
Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)
Знайшла рецепт грузинського соусу ткемалі, який буде підходити відмінно до м'яса, птиці та риби. Приготувати такий соус дуже просто, а зберігається він дуже добре. дивіться рецепт. опис приготування: Хочу розповісти вам, як приготувати соус ткемалі грузинський. Я впевнена, що багато його пробу...
Соус «ткемалі» класичний
У соус "; Ткемалі" класичний томати не повинні додаватися, але в сучасній кулінарії без томатів не представляється можливим приготування цього дивного соусу. Цей соус підійде до багатьох страв. опис приготування: Кілограм стиглих слив, спеції, перець, томати і оцет - і на вашому столі чудовий ...
Соус «ткемалі» з базиліком
Соус "; Ткемалі" — приголомшливо смачний соус, який зазвичай подають до м'ясних страв. Готується він з додаванням ароматної кінзи. Але у мене в родині не всі люблять кінзу, тому я заміняю її на базилік. опис приготування: Готують його з кислих слив сорту "; Ткемалі" з додаванням кінзи, кропу, ...
Соус ткемалі з абрикосів
Соус ткемалі готують з сливи однойменного сорту або з аличі. Все частіше зустрічаються різноманітні варіації на тему, наприклад, ткемалі зі смородини або, як в моєму варіанті, з абрикосів. опис приготування: Звичайно ж, соус трохи експериментальний, проте він має дуже цікавим смаком. солодкува...
Соус «ткемалі» з аличі на зиму
Овочі, ягоди і фрукти будуть зберігається довше, якщо в їх плодах є необхідна кількість кислоти. Тоді все заготовки не будуть пліснявіти і можна буде уникнути додавання оцту. опис приготування: Також не буде потрібна і довга стерилізація банок, яка забирає багато сил. Ось саме про такий рецепт...