Рецепт Соус Сальса
сальса (ісп. Сальса) - традиційний мексиканський соус з подрібнених овочів і приправ, який подають до м'ясних страв і до пасти.
опис приготування:
складові:
Соус сальса готують з дрібно нарізаних томатів або томатільо, лука, часнику, пепероні, чилі і чорного перцю. Іноді в цей соус додають і інші інгредієнти: фейхоа, манго, ананас, морква, кукурудзу і ароматні трави.
Властивості і походження:
Існує кілька різновидів цього соусу. Італійський соус сальса верде готують з подрібненого лука, часнику, каперсів, петрушки, анчоусів, гірчиці і оливкового масла. Сальса верде подають до страв з птиці, овочів, риби і м'яса. В Аргентині аналогом сальси є соус чімічуррі, його вживають з смаженим м'ясом і ковбасками. У Франції в нього додають шавлія, петрушку, естрагон і лимонний сік.
застосування:
Сальсу подають до типових блюд мексиканської кухні: до тортилью, так, смаженого м'яса і риби. Сальса досить часто згадується в якості заправки в рецептах овочевих страв. Соус сальса швидко знайшов популярність у багатьох країнах. У європейській і азіатській кухні ним приправляють м'ясні страви, шашлик і рибу.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу сальса всі інгредієнти дрібно нарізають, змішують і варять на слабкому вогні. Сальсу також готують зі свіжих овочів, для цього овочі нарізають і розтирають в ступі. Однак існує множесто рецептів приготування сальси, все залежить від власних уподобань.
Поради шеф-кухаря:
Соус сальса в залежності від інгредієнтів і способу приготування може бути рідким і шматочками. Смак також варіюється від слідкувати-кислого до дуже гострого.
- помідори— 350 грам(дрібно нарізані )
- паприка— 1 Ст. ложка
- сіль— 1 штука
- лимонний сік— 1 штука(з лимонних половинок)
- Braai— 1 штука
- кмин— 1 Ст. ложка(мелений)
- часник— 1 штука
Нарезаем мелкими кубиками помидоры. Сливаем сок и кладем в миску.
змішати часник, кмин, перец и соль с помидорами.
Грубо нарезать кинзу и добавить её в Сальса.
Вичавити сік з половинки лимона. Добавить остальные ингредиенты и хорошенько перемешать.
Подібні рецепти
Соус «сальса» для начос
Пікантний соус сальса на зиму можна легко приготувати в домашніх умовах. На це у вас піде близько години і мінімум три дня, щоб заготовка настоялась. опис приготування: Соус сальса на зиму дуже корисний. це, думаю, не секрет. Коли настають холоди і атакують хвороби, необхідно наповнювати орган...
Стейк з соусом Сальса-Верде
Великі шматки прожареного м'яса в зеленому соусі Сальса-Верде. опис приготування: Готуємо соус Сальса Верде: В кухонний комбайн, кладемо всі компоненти соусу, додаємо 3/4 чайної ложки солі. Перчимо до смаку. Розігрійте гриль. Посипаємо стейки сіллю і перцем з обох сторін. Коли решітка нагрієть...
Свіжа томатна сальса
Ключ до правильного приготування - це ароматні, стиглі томати. Можна вибрати черрі або великі, м'ясисті або соковиті помідори. розповім, як приготувати свіжу томатну сальсу - легкий соус-салат. опис приготування: Цей соус можна подавати з чіпсами з тортильи або звичайними, а також начинити їм ...
Фаршировані макарони черепашки з грибами
Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...
Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру
Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...