Рецепт Соус «Краснодарський»

Рецепт Соус «Краснодарський»
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 8 г. 0 хв.
Краснодарський соус - це дуже смачний соус з найпростіших інгредієнтів. Готується він на основі помідорів і яблучного пюре. Відмінна альтернатива банального кетчупу.

опис приготування:

Докладніше, як приготувати Соус «Краснодарський», я розповім нижче. Яблука для цього рецепта вибирайте такого сорту, які добре розварюються. Якщо соус виявиться рідким, після того, як ви протерли його через сито, то Уваров його ще. Пропоную свій варіант приготування легендарного соусу! Він виходить солодкуватим, трохи пряним, ідеально підходить до спагетті.

  • помідори— 1,5 кілограма
  • яблука— 5 штук
  • цукор— 3 чайних ложки
  • сіль— 3 чайних ложки
  • паприка— 2 чайних ложки
  • Перець горошком— 1 Чайна ложка
  • гвоздика— 3-4 штук
  • оцет яблучний— 5 Ст. ложок
Соус «Краснодарський» - фото крок 1 Підготуйте всі інгредієнти.

Соус «Краснодарський» - фото крок 2 Помідор наріжте на четвертинки, потім натріть на крупній тертці так, щоб шкірка залишилася в руках (її ми використовувати не будемо). Поставте томатне пюре нагріватися на середньому вогні.

Соус «Краснодарський» - фото крок 3 Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, потім наріжте на квадратики середнього розміру. Додайте їх до закипілої томатному пюре.

Соус «Краснодарський» - фото крок 4 Слідом додайте в каструлю всі спеції, сіль і цукор. Уварюють томатне пюре на повільному вогні приблизно годину. періодично помішуйте, щоб воно не пригоріло.

Соус «Краснодарський» - фото крок 5 Коли суміш зменшиться в два рази, перетріть її через дрібне сито. Поставте соус знову на середній вогонь, додайте рослинне масло і яблучний оцет. Доведіть соус до кипіння.

Соус «Краснодарський» - фото крок 6 Розлийте соус по стерилізованих банках, закрийте кришкою і залиште до повного охолодження.

Соус «Краснодарський» - фото крок 7 Соус «Краснодарський» готовий, смачного!

Подібні рецепти

Фаршировані макарони черепашки з грибами

Соус для шаверму (рецепт класичний)

Хочу поділитися з вами дуже смачним і дуже простим рецептом фаршированих макаронів черепашок з грибами! Виходять практично італійські каннеллони, але набагато дешевше! Спробуйте! опис приготування: Цей рецепт приготування фаршированих макаронів черепашок з грибами — прекрасне рішення для обіду...

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Гамбургери з котлетами з сочевиці, овочів і сиру

Рецепт приготування гамбургерів з котлетами з сочевиці, морква, лука, часнику, козячого сиру і панірувальних сухарів. опис приготування: Ці вегетаріанські гамбургери будуть хороші для перекусу в пост. лавровий лист— 1 штука(котлети) сіль— За смаком(котлети) велика морква— 1 штука(котлети) ве...

Грибний суп з сушених грибів

Грибний суп з сушених грибів

Рецепт приготування грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли хочеться ароматної, гарячої юшки — не з прісних магазинних печериць, а до цього запахом лісу! опис приготування: Простий рецепт грибного супу з сушених грибів завжди виручає мене взимку, коли так хочеться смачн...

Печериці смажені з цибулею

Печериці смажені з цибулею

Все геніальне просто, ну а в нашому випадку смачно. Спробуйте приготувати шампіньйони смажені з цибулею — просте і дивно смачна страва. опис приготування: Якщо ви віддаєте перевагу вегетаріанські страви, або просто любите грибний смак і аромат, то чому б не спробувати посмажити печериці з гриб...

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця

Солодко-гострі крильця — прекрасний варіант смачного і ситного обіду або вечері на швидку руку. Спробуйте, результат вам точно сподобається! опис приготування: Таке блюдо можна приготувати для компанії друзів, з пивом крильця розлетяться миттєво, чоловіки вам скажуть тільки спасибі. Також крил...