Рецепт Соус грибний зі сметаною

Рецепт Соус грибний зі сметаною
Кількість порцій: 4 Час приготування: 50 хв.
Будь-яке блюдо виходить смачніше, якщо подавати його з ароматним грибним соусом зі сметаною. Він відмінно підійде як до м'ясних страв, так і до каш, ну а найкраще до простого відварного картоплі.

опис приготування:

Я вже давно зрозуміла, що будь-яку страву приємніше їсти з соусом, ну а оскільки магазинним варіантів я не дуже довіряю, то вирішила готувати його самостійно. Як виявилося це дуже навіть легко, швидко та економічно, тому я з радість поділюся з вами цим рецептом приготування соусу грибного зі сметаною. Для мене він найсмачніший, так як поєднання сметани і печериць дуже вдале, так що смак у соусу виходить досить м'який і приємний. Я пробувала готувати його і до м'яса, і з макаронами, і з кашами та картоплею — відмінно виходить у всіх випадках. Спробуйте і ви простий рецепт соусу грибного зі сметаною і самі вирішите, з чим вам більше подобається його їсти.

  • печериці— 500 грам
  • крем— 200 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Борошно пшеничне— 20 грам
  • Вершкове масло— 25 грам
  • Масло рослинне— 40 мілілітрів
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • сіль— — За смаком
Соус грибний зі сметаною - фото крок 1 У сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо на ньому нарізаний дрібно цибулю до прозорості. Потім викладаємо промиті і нарізані печериці, продовжуємо все смажити, поки з грибів не випарується волога.

Соус грибний зі сметаною - фото крок 2 На іншу сковороду викладаємо шматочок вершкового масла і розтоплюємо його, додаємо борошно і обсмажуємо її кілька хвилин, але не дуже довго, щоб мука не поміняла колір.

Соус грибний зі сметаною - фото крок 3 Перекладаємо борошно на сковорідку до грибів, солимо і перчимо їх, продовжуємо обсмажувати, постійно помішуючи.

Соус грибний зі сметаною - фото крок 4 Потім додаємо сметану, перемішуємо все і готуємо до закипання рідини, ось тепер вимикаємо вогонь. Власне кажучи, наш соус готовий, при бажанні його можна подрібнити в блендері, але мені більше подобається, коли гриби в ньому цілими шматочками. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Грибний соус з печериць зі сметаною

Яйця, фаршировані оселедцем

Ароматний грибний соус готується дуже просто і прекрасно доповнює багато страв. Обов'язкова складова - сметана або вершки. дивіться, як приготувати грибний соус з печериць зі сметаною. опис приготування: Для приготування такого соусу можна взяти сухі або свіжі гриби, але пам'ятайте, що печериц...

Грибний соус зі сметаною

Грибний соус зі сметаною

Ідеальний соус - це запорука гарної подачі багатьох страв. Також він може додати цікаві смакові нотки і відмінно доповнити головне блюдо. А іноді і згладити огріхи, допущені при готуванні. опис приготування: наприклад, дізнавшись, як приготувати грибний соус зі сметаною, ви зможете вигідно доп...

Грибний жульєн зі сметаною

Грибний жульєн зі сметаною

Якщо хочете побалувати своїх близьких гарячим і ситним блюдом, але без м'яса, то зверніть увагу на прекрасний рецепт грибного жульєну на сметані, який виходить ніжним, ароматним і смачним. опис приготування: Ніжний і смачний жульєн приготувати не дуже складно, але має бути налаштуватися на те,...

Грибний суп зі сметаною

Грибний суп зі сметаною

З чудесних грибів — печериць готується чудовий грибний суп зі сметаною. Суп має ніжну консистенцію, нагадує типовий крем-суп. Зробіть ваш обід смачним і незабутнім! опис приготування: Це простий рецепт приготування грибного супу зі сметаною. якщо бажаєте, можете замінити сметану — вершками, то...

Соус до тефтелі зі сметаною

Соус до тефтелі зі сметаною

Соус дуже смачний. Неймовірно сподобається дітям. У соусі немає овочів. Ви їх можете додавати за смаком, але соус смачний сам по собі і особливого доповнення не вимагає. опис приготування: Готуємо соус для тефтелей на основі томатного соку. Томатний сік— 500 мілілітрів розмарин— 1 Чайна лож...